Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Νομοθεσία από το Εθνικό Τυπογραφείο


GeoLev

Recommended Posts

Kαλησπέρα .

Είμαι νέος μηχανικός και έχω ξεκινήσει να κάνω καπια τοπογραφικά και κάπιες άδειες και έχω δει οτι μου χρειάζονται συνεχώς ΦΕΚ για όρους δόμησης κτλ.

Υπάρχει καπιο site όπου μπόρω να βρίσκω τα ΦΕΚ χωρίς συνδρομή?

Αν όχι , έχει κάπιος να μου προτίνει αλλη λύση εκτός απο το http://www.et.gr που γνωρίζω?

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο που γνωρίζω (από άλλους συναδέλφους, δεν το έχω χρησιμοποιήσει η ίδια) είναι ο "Υπερκώδικας". Σου δίνουν ένα CD με τα ΦΕΚ αλλά φυσικά δεν είναι δωρεάν.

Δεν θυμάμαι το site της εταιρίας αυτή τη στιγμή αλλά μπορείς να το ψάξεις λίγο στο Internet.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω οτι υπάρχει καποια δωρεάν λύση GeoLev αλλά νομίζω οτι είναι παραπάνω από σημαντική και σίγουρα απαραίτητη μια τέτοια επένδυση αφού είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς.

Κι εγώ τον ΥπερΚωδικα έχω υπόψην και νομίζω οτί η τιμή του είναι περίπου 150 ευρώ ετησίως,ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Υπάρχει και το ΝΟΜΟΣ του ΤΕΕ αλλά εμενα προσωπικά δεν με ικανοποίησε ούτε από τα περιεχόμενα του ούτε από τον τρόπο παρουσιάσης και αναζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Geolev , οπως εχεις αρχισει ηδη να διαπιστωνεις , στο ελευθερο επαγγελμα πρεπει εκτος απο καλος Μηχανικος να εισαι και καλος νομικος . Η πιο ολοκληρωμενη λυση ειναι να γραφτεις συνδρομητης σε καποια εταιρεια τεχν. νομοθεσιας γιατι δεν ειναι μονο τα ΦΕΚ.

 

Επειδη η ελληνικη νομοθεσια ειναι πολυ ...super ,υπαρχει ολοκληρη θαλασσα ερμηνευτικων εγκυκλιων και αποφασεων που ακολουθουν τα ΦΕΚ. Επισης καποιες φορες για να καταλαβεις τι γινεται πρεπει να ανατρεξεις σε 2 και 3 ΦΕΚ (ας ειναι καλα οι τροπολογιες).

 

Η συνδρομη που πληρωνω εγω για ολο τον Hypercode σε cd και συντηρηση 16 τομων ειναι 185 Ε το χρονο. Καπου 15 Ε τον μηνα δηλ. για να κανεις τη δουλεια σου σωστα και ευκολα.Νομιζω αξιζει τον κοπο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις .

Νόμιζα ότι το κόστος θα ήταν παραπάνω άλλα νομίζω και εγώ από την μικρή πείρα που έχω οτι τελικά αξίζει να κάνω αυτή την επένδηση

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα.καλα ολα τα cd φιλε μου και τα βιβλια αλλα αμα δεν πας ο ιδιος στα πολεοδομικα γραφεια να τσεκαρεις καταστασεις την εβαψες.η εμπειρεια αυτο δειχνει..κ φυσικα αυτο πρεπει να το "βαζεις" κ στο κοστολογιο στον πελατη.μηχανικος σημαινει ψαξιμο εξω κ οχι ανοιγω τον υπολογιστη βαζω το cd κ τελος.

Link to comment
Share on other sites

Από το site του Εθνικού τυπογραφείου μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν τα ΦΕΚ που αναφέρονται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, αλλά όχι τα τεύχη Α, Β και Δ που είναι και τα πιο απαραίτητα για μας.

Αυτός είναι ο παραλογισμός που επικρατεί στην Ελλάδα. Από τη μια "άγνοια νόμου δεν συγχωρείται", αλλά από την άλλη για να μάθεις το νόμο (κάτι που αποτελεί υποχρέωσή σου ως πολίτη) πρέπει να πληρώσεις συνδρομή!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.