Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση εξαιτίας μη κατασκευής υπογείου


stpats

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Πρόκειται να αναθεωρήσω μία άδεια γιατί δεν κκατασκευάσαμε το υπόγειο που προέβλεπε. Το κτίριο είναι μεζονέτα και δεν χρειαζόταν στον ιδιοκτήτη. Μου είπανε στην Πολεοδομία ότι χρειάζεται να γράψω μία τεχνική - αιτιολογική έκθεση για τους λόγους της αναθεώρησης (δηλαδή τη μή κατασκευή του υπογείου) και να πω σε ποιο άρθρο του ΓΟΚ προβλέπει κάτι τέτοιο.

 

Προφανώς ξέρουν αλλά βαριούνται να μου πουν.

 

Ξέρει μήπως κανείς συνάδελφος πως θα συντάξω αυτή την έκθεση, βασικά ποιο άρθρο του ΓΟΚ (ή αλλού) το προβλέπει. Το κτίριο μίκρυνε λόγω της μη κατασκευής του υπογείου.

 

Επίσης, λόγω βραχώδους εδάφους μετακίνησα την πισίνα κατά 2.50μ περίπου, και μου είπαν πάλι να γράψω ότι αυτό το προβλέπει το ΤΑΔΕ άρθρο.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:roll:

Link to comment
Share on other sites

δεν είμαι σίγουρη αλλά δες μήπως αυτό είναι το άρθρο που σε αφορά;;;

ρίξε όμως μια ματιά σε όλον τον ΓΟΚ 85 μήπως γράφει και άλλα πράγματα που σε αφορούν

http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

Αρθρο 22 Οικοδομικές άδειες - Αυθαίρετες κατασκευές

3. Κάθε κατασκευή που εκτελείται α) χωρίς την άδεια της παρ.1 ή β) καθ υπέρβαση της άδειας ή γ) με βάση άδεια που ανακλήθηκε ή δ) κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων είναι αυθαίρετη και υπάγεται στις σχετικές για τα αυθαίρετα διατάξεις του ν. 1337/1983 όπως ισχύουν.

Αυθαίρετη κατά το προηγούμενο εδάφιο κατασκευή, η οποία όμως δεν παραβιάζει τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας. Μετά την έκδοση ή αναθεώρηση της παραπάνω οικοδομικής άδειας η κατασκευή παύει να είναι κατεδαφιστέα και επιβάλλονται μόνο τα πρόστιμα που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει. Το πρόστιμο διατήρησης επιβάλλεται για το διάστημα από τότε που κατά την κρίση της αρμόδιας Πολεοδομικής υπηρεσίας, άρχισε η ανέγερση της κατασκευής έως την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Δεν επιβάλλονται τα παραπάνω πρόστιμα σε περίπτωση αναθεώρησης οικοδομικής άδειας, που βρίσκεται σε ισχύ, εφόσον τηρείται το περίγραμμα της οικοδομής, ο συντελεστής δόμησης και ο συντελεστής όγκου.

Στην περίπτωση αυτήν η αναθεώρηση πρέπει να εκδοθεί εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη σχετική έγγραφη ειδοποίηση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας ή από την υποβολή των σχετικών δικαιολογικών από τον υπόχρεο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζεται να αναφερεις κανένα αρθρο απλά αναθεωρεις την οικοδομική άδεια και ελέγχεις αν επιβάλλονται η όχι οι διατάξεις περι αυθαιρετων κατασκευων ( δεν τήρησες την στατικη μελέτη) το ποιο πιθανό είναι να μην επιβληθούν πρόστιμα αν ειναι σε ισχύ η άδεια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

έχω κι εγώ μια απορία, καθ' ότι νέα δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνω, αύριο θα παω στην πολεοδομία αλλά αν μπορεί να με κατατοπίσει κανείς εκ των προτέρων θα είμαι ευγνώμων.

Λοιπόν, έχω βγάλει μια άδεια για μια μονοκατοικία.. και τώρα πριν αρχίσουμε το σκάψιμο ο ιδιοκτήτης αφού κάναμε την χάραξη για την εκσκαφή μόλις άκουσε ότι πρέπει να σκάψουμε δυομιση μέτρα λόγω του υπογείου (η μισή κάλυψη μόνο είναι υπογειο) θέλει να το κάνουμε όλο υπόγειο.. "ωραία" λέω μα πρέπει να αλλάξουμε την οικοδομική άδεια, δεν θα το κάνουμε έτσι.. τέλος πάντων τον πείθω αφού δεν θέλει να μείνει με λάμπες πετρελαίου στο σπίτι ή να ψάχνει άλλον μηχανικό και τώρα δεν ξέρω ακριβως πως θα το κάνω αυτο. Θα γίνει αναθεώρηση της άδειας; δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη στο οικόπεδο, τι νέες μελέτες θα πληρωθώ και πως θα τις υπολογίσω; αφαιρώντας τα προηγούμενα; έχω ψιλομπερδευτεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.