Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διδακτορικό


manosx

Recommended Posts

Είμαι σπουδαστής στο Λονδίνο και γενικά τα πάω πάρα πολύ καλά με την σχολή και μου αρέσει πολύ.

Θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κανείς αν γίνετε αφού έχω ένα πτυχίο από Λονδίνο μετά αν μπορώ να κάνω διδακτορικό στην Ελλάδα πχ στο ΕΜΠ ?

Ας υποθέσουμε ότι γίνεται! Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρώσεις? Όπως στην Αγγλία δηλαδή η απλά να έχεις πολύ καλούς βαθμούς?

 

Φυσικά είναι βλακεία να πάρει διδακτορικό στην Ελλάδα μια και όλοι οι καθηγητές της Ελλάδας έχουν διδακτορικό από εξωτερικό αλλά εγώ το σκέφτομαι κυρίως για περισσότερες γνώσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Για την μετατροπή από greeklish σε Ελληνικά, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μιλάει καλά πολύ τα Ελληνικά, οπότε δεν ξέρει απαντήσει.

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον κανόνα υπ' αριθμό 4 που μεταξύ άλλων αναγράφει "...αποφεύγοντας οποιαδήποτε ειρωνικά σχόλια που δεν προάγουν τη συναδελφικότητα και δεν ωφελούν σε τίποτα τη συζήτηση."

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

άσε μας ρε καημενούλι.

Για πες μας που σπούδασες να γελάσουμε δηλαδή.

Στην Ελλάδα Πολιτικός Μμηχανικός = με δομοστατικός κανείς δεν ασχολείται με τίποτα άλλο φτωχέ

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον κανόνα υπ' αριθμό 4 που μεταξύ άλλων αναγράφει "...αποφεύγοντας οποιαδήποτε ειρωνικά σχόλια που δεν προάγουν τη συναδελφικότητα και δεν ωφελούν σε τίποτα τη συζήτηση."

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Όσο και αν προσπάθησα , δεν μπόρεσα να βγάλω νόημα ... Πάντως μου φαίνεται πως πλάκα θα έχει να τσακωθώ μαζί σου !

Όχι , σοβαρά τώρα . Χωρίς υπονοούμενα , δεν ξέρεις πως να αλλάξεις στο ελληνικό πληκτρολόγιο ;

Link to comment
Share on other sites

Το πτυχίο στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με το πτυχίο από Αγγλία. Και μιλάω για οποιοδήποτε Ελληνικό Πολυτεχνείο, όχι μόνο ΕΜΠ.

 

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα γι'αυτό και καλά κάνει το ΤΕΕ και το ΔΙΚΑΤΣΑ και ξεσκίζει τους απόφοιτους εξωτερικού για να πάρουν άδεια άσκησης και αναγνώρισης.

 

Δεν μπορεί εγώ που ξεσκίστηκα να δώσω πανελλαδικές και να περάσω, σπούδασα πέντε χρόνια και ταλαιπωρήθηκα από την ανοργανωσιά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά τα κατάφερα τελικά, να εξισωθώ έτσι απλά με κάποιον που πλήρωσε για να τον πάρουν στο Πανεπιστήμιο, σπούδασε τρία χρόνια με τις προδιαγραφές και την οργάνωση του Αγγλικού μοντέλου κλπ κλπ.

 

Επί του θέματος τώρα πιστέυω ότι το διδακτορικό στην Αγγλία αλλάζει την εικόνα που αναφέρεται παραπάνω, έχει αρκετά υψηλό επίπεδο και υπάρχει ουσιαστική εξίσωση των αποφοίτων.

 

Στην Ελλάδα λίγο ως πολύ πρέπει να κάνεις ένα ΜΔΕ πρώτα και μετά να βρεις καθηγητή και να σε πάρει για διδακτορικό. Αν κάνεις απλά αίτηση χωρίς γνωστό κλπ δεν νομίζω ότι θα έχεις τύχη. Εγώ προσωπικά έγινα υποψήφιος διδάκτορας χωρίς ΜΔΕ. Βέβαια το 1998 που ορίστηκε το θέμα μου δεν ήταν ακόμη διαδεδομένος θεσμός στην Ελλάδα. Μετά ήρθαν τα πακέτα με το ΕΠΕΑΕΚ (χρηματοδοτήσεις από Ε.Ε.)

 

Συμπέρασμα: Προτίμησε διδακτορικό στην Αγγλία.

Αν θέλεις ντε και καλά στην Ελλάδα, βρες γνωστό καθηγητή να σε βοηθήσει....

Link to comment
Share on other sites

OK στην Ελλάδα έχουν τους καλύτερους μηχανικούς και κάνουν τα καλύτερα έργα (πχ κάνουν διαπλάτυνση Μαλιακού κόλπου, αντί να κάνουν ένα υποθαλάσσιο tunnel και να γλιτώσεις παρα πολλά χιλιόμετρα). Άσε μας ρε τώρα όλοι το ξύνουν όλη μέρα φοιτητές είστε εσείς?

Θα σου πω απλά ότι περνούσα ιατρικό σας στην Ελλάδα και δεν κάθισα εδώ με τους τεμπελαράδες όλους που νομίζατε ότι επειδή είστε 5 χρόνια με 6 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο ότι είναι καλύτερο.

 

Πρώτον, έχω τον κολλητό μου στο ΕΜΠ και του μαθαίνω εδαφομηχανική και μιλάμε για άτομο που έχει πάρει 2 φορές 1000 euro ως ο καλύτερος και του λέω ότι κάνουν όχι γέλια μιλάμε για μηδαμινό επίπεδο.

Δεύτερον να μη μιλήσω για την μηχανική ρευστών που τα πράγματα που κάνουν στην Αγγλία ούτε οι μηχανολόγοι δεν τα ξέρουν.

Τώρα στατικά έχουν επίπεδο αλλά πάλι κάτι εξετάσεις με ανοιχτά ονόματα κάτι γλειψίματα και κάτι κόμματα γίνετε ένα μπάχαλο όποιος να ναι γλείφτης παίρνει καλούς βαθμούς.

Τέλος δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω στην Ελλάδα δεν τρελάθηκα. Απλά ρωτάω από περιέργεια μιας και η Ελλάδα είναι τόσο τρελή χώρα που έχει όπως είπες το ΔΙΚΑΤΣΑ( ή όπως διάολο λέγεται) που το έχει μόνο και μόνο γιατί όταν πάρεις πτυχίο από την Αγγλία δεν είσαι άμεσα μηχανικός που μπορείς να υπογράψεις άδεια. Αλλά πρέπει να κάνεις 4 χρόνια προϋπηρεσία.

Το ΔΙΚΑΤΣΑ υπάρχει γιατί δεν ταιριάζει η νομοθεσία της Ελλάδας μετ την Αγγλία.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

 

Ξέρω να χειρίζομαι άριστα τον υπολογιστή φτωχέ (και όχι να κάνω αριθμητικές μεθόδους μόνο στην θεωρία όπως την Ελλάδα, αλλά στην πράξη με προγραμματισμό, ακόμα και με exel, με loops, ωχ ξέχασα μόνο Ελληνικά επαναλήψεις)

 

Το ότι κάνεις 11 μαθήματα τον κάθε χρόνο με επίπεδο χωρών χρόνια πιο μπροστά από την Ελλάδα δεν είναι χειρότερο από το να έχεις 6 μαθήματα στην Ελλάδα.

 

Το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν είναι γιατί η Ελλάδα είναι ανώτερη και αιώνες πιο μπροστά από το MIT (που χρειάζεται πάλι ΔΙΚΑΤΣΑ) αλλά επειδή η Ελλάδα δεν έχει ολόιδια νομοθεσία με τις άλλες χώρες.

 

Δεν με ενδιαφέρει τι νομίζετε όποιος είναι σκοταδιστής και εθελοτυφλεί είναι πρόβλημά του.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά τον Γιάννης γιατί εκτός ότι είπες κάτι εντός θέματος έχεις δείξει ότι έχεις και αρκετές γνώσεις.

Τώρα για τον φτωχό δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο μαζί σου ούτε είπες που σπούδασες ούτε τίποτα. Αν εσύ που είσαι αυτός που ξέρεις να αλλάζεις την γλώσσα δεν θα απαντήσω για εμένα καν.

 

Δεν ξανά απαντάω σε άλλα αντ' άλλων θέματα με ενδιαφέρει η ερώτηση που έκανα. Οι φτωχοί που δεν καταλαβαίνουν να μην απαντήσουν.

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον κανόνα υπ' αριθμό 4 που μεταξύ άλλων αναγράφει "...αποφεύγοντας οποιαδήποτε ειρωνικά σχόλια που δεν προάγουν τη συναδελφικότητα και δεν ωφελούν σε τίποτα τη συζήτηση."

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Μάνο , εγώ είμαι διατεθιμένος να συνεχίσω τον διάλογο σε ήπιο τόνο . Όμως , μπορεί εσύ να μην το παραδέχεσαι , αλλά εγώ δυσκολεύομαι να διαβάσω τα γραφόμενά σου . Πρωτού με κατακρίνεις , ρώτα και τους άλλους . Βλέπεις , δεν είναι τυχαίο που στις διάφορες συνδιαλέξεις επιβάλλουν να γίνονται οι δημοσιεύσεις στα ελληνικά . Σου ξεκαθαρίζω δεν είμαι εθνικιστής , εγώ ο ίδιος θα κατακρίνω τον εθνικισμό αν ερωτηθώ . Επιθυμώ μονάχα να είναι δυνατή η επικοινωνία .

Τι λες λοιπόν ; Ρίξε τον τόνο σου και σου υπόσχομαι πως θα απαντήσω σε ό,τι με ρωτήσεις !

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις διδακτορικό στην Ελλάδα, άσχετα με το που έχεις τελειώσει. Το θέμα είναι ότι όπως είπαν όλοι χρειάζεσαι κάποιον καθηγητή με τον οποία θα δουλέψεις. Και αυτός συνήθως σε ξέρει είτε από τις προπτυχιακές είτε από τις μεταπτυχιακές σπουδές. Οπότε τα περισσότερα παιδιά που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και ενδιαφέρονται, συνήθως παίρνουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα πρώτα (ακόμα και αν έχουν ήδη κάνει στο εξωτερικό). Τους απόφοιτους ελληνικών πανεπηστημίων βέβαια, αφού έχουν ήδη ολοκληρώσει 5ετές πρόγραμμα, τους αναγκάζουν να πάρουν και το μεταπτυχιακό...

 

Υ.Γ.1: Μάλλον δεν έχει νόημα να γίνεσαι επιθετικός. Σε τελική ανάλυση υποτίθεται ότι μπήκες εδώ για να ζητήσεις βοήθεια... Ο Γιάννης νομίζω ότι εκφράστηκε απότομα, αλλά και πάλι ας μην απαξιώνουμε αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε εμείς (εκτος αν είχες περάσει στην Ελλάδα και προτίμησες να φύγεις).

 

Υ.Γ.2: Καταλαβαίνω ότι παρόλο που δεν ενδιαφέρεσαι για το θέμα έχει νόημα να απαντήσουν αυτοί που γνωρίζουν την διαδικασία, ώστε να βρει την απάντηση κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταλαβαίνω τον λόγο που χάνεις τις ώρες σου να γράφεις -πολλές φορές σε έντονο και προκλητικό τόνο- για κάτι που δεν σε απασχολεί καθόλου...

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε πρώτα, το τι γνωρίζουμε ο καθένας, τη στιγμή που αποφοιτούμε.

Δηλαδή, εγώ όταν αποφοίτησα από την Πάτρα, στην κατασκευή επάνω, ήξερα ... την τύφλα μου.

Θεωρία, θεωρία θεωρία. Τριπλά αόριστα ολοκληρώματα, σε βαθμό που αναρωτιόμουνα, αν πήρα δίπλωμα μηχανικού ή πτυχίο μαθηματικού.

 

Εσύ αδερφέ από την Αγγλία, μήπως θα ηταν καλύτερο ένα διδακτορικό στην Αγγλία, στο construction management ?

Γνώμη μου είναι, ότι εδώ μετράει πάρα πολύ στην αγορά εργασίας. Και οικονομικά εννοώ.

 

Κατά τα άλλα, αγαπάτε αλλήλους

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.