Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερώτηση σχετικά με όριο αυταποζημίωσης σε βελτίωση επαρχιακής οδού


TopSurv

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα...Αντιμετωπίζω την ακόλουθη περίπτωση:

Οικόπεδο έκτασης 1500 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εντός οριοθετημένου οικισμού το οποίο έχει πρόσωπο σε μια δημοτική οδό και σε μια επαρχιακή οδό. Η επαρχιακή οδός πρόκειται να διαπλατυνθεί και επομένως έχει συνταχθεί κτηματολογικό διάγραμμα για την επαρχιακή οδό στο οποίο φαίνονται οι οριογραμμές των ιδιοκτησιών, ο άξονας του δρόμου, η οριογραμμή αυταποζημίωσης και η οριογραμμή απαλλοτρίωσης.

 

Στην περιοχή που βρίσκεται το οικόπεδο, η απόσταση της οριογραμμής αυταποζημίωσης από τον άξονα είναι στα 5 μέτρα ενώ στα 5 μέτρα απο την οριογραμμή αυταποζημίωσης βρίσκεται η οριογραμμή απαλλοτρίωσης.

 

Σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα, η οριογραμμή της αυταποζημίωσης που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου από την πρόσοψη του οικοπέδου έκτασης 1500 τ.μ. είναι στα 5 μέτρα από τον άξονα του δρόμου, ενώ η οριογραμμή της αυταποζημίωσης που βρίσκεται στην πλευρά του δρόμου με την οποία εφάπτεται η πρόσοψη του οικοπέδου έκτασης 1500 τ.μ. είναι στο 1 μέτρο από τον άξονα του δρόμου.

 

Σε άλλες περιοχές του οικισμού έχω δει π.χ. στην μια πλευρά του δρόμου το όριο αυταποζημίωσης να είναι στα 2 μέτρα και στην άλλη στο 1 μέτρο, αλλά υποθέτω ότι, μιας και όλα τα οικόπεδα που έχουν απαλλοτριούμενη έκταση σε μήκος 100 μέτρων από το οικόπεδο των 1500 τ.μ. έχουν την οριογραμμή αυταποζημίωσης στα 5 μέτρα από τον άξονα του δρόμου και από τις 2 πλευρές, θα έπρεπε αυτό να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του οικοπέδου των 1500 τ.μ.

 

Αν εφαρμοζόταν η οριογραμμή αυταποζημίωσης στα 5 μέτρα από τον άξονα του δρόμου, θα προέκυπτε απαλλοτριούμενη έκταση 30 τ.μ. στην πρόσοψη του οικοπέδου έκτασης 1500 τ.μ. και θα έπρεπε να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης για 30 τ.μ. ενώ με την τοποθέτησή της στο 1 μέτρο από τον άξονα του δρόμου δεν δικαιούται κάποια αποζημίωση ο ιδιοκτήτης.

 

Δε θα έπρεπε και η οριογραμμή της αυταποζημίωσης που τέμνει την πρόσοψη του οικοπέδου έκτασης 1500 τ.μ. να είναι στα 5 μέτρα από τον άξονα του δρόμου (και όχι στo 1 μέτρo); Έχει συναντήσει κανείς αντίστοιχη περίπτωση; Ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντησή σας...

Link to comment
Share on other sites

υπάρχει συγκεκριμενος τροπος υπολογισμου του πλατους της αυτοαποζημιωσης

η γραμμη αυτοαποζημιωσης τοποθετειτε σε αποσταση α=0,5*(δ-π) απο τον αξονα της ζωνης απαλωτριωσης ,οπου δ=πλατος ζωνης απαλωτριωσης και π=πλατος υφισταμενης οδου.)(δεν εχει να κανει με τον αξονα του δρομου,αλλα τον αξονα της ζωνης απαλωτριωσης).αν θυμαμαι καλά,διότι εχω να ασχοληθω καιρό με απαλωτριωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.