Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανοίγματα υπόγειου : περιορισμός στο συνολικό μήκος τους


adadim

Recommended Posts

Ισχύει πως τα ανοίγματα του υπογείου πρέπει να έχουν συνολικό μήκος ως το 50% του μήκους της πλευράς του κτιρίου που βρίσκονται ? Αυτό μου ζητήθηκε και με έστειλαν αδιάβαστη . Από το ΓΟΚ ή από θέμα στατικότητας αληθεύει κάτι τέτοιο ?

Link to comment
Share on other sites

Είναι θέμα στατικότητας και όχι Γ.Ο.Κ.

Ισχύει ο περιορισμός και έχει σχέση με την αμεταθετότητα των πλαισίων, αλλά όχι για 50% του μήκους της πλευράς του κτηρίου όπως σου είπαν!

Ο Κανονισμός θεωρεί (Ε.Κ.Ω.Σ σχόλια 14.3.1) ότι το κριτήριο της αμεταθετότητας ικανοποιείται όταν τα τοιχώματα έχουν μήκος ίσο με το 80% της περιμέτρου του κτηρίου, δηλαδή ανοίγματα ίσα με 20% της αντίστοιχης περιμέτρου.

 

Σου βγάλαν παρατήρηση γι΄αυτό? Τι σου ζητήσαν να κάνεις?

Βασικά όπλισε τα ανοίγματά σου περιμετρικά με βάση τα σχόλια της παρ. 18.5.8 του Ε.Κ.Ω.Σ.

 

Τέλος με περασμένα θα ήξερες καλύτερα ποια είναι η συμπεριφορά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου ζητήθηκε κάτι τέτοιο που λες ilias . Στον αρχιτεκτονικό έλεγχο μου ζητήθηκε να περιορίσω το μήκος των ανοιγμάτων του υπογείου στο 50% του μήκους της πλευράς που βρίσκονται .Ουσιαστικά επειδή κολλάω αριστερά και δεξιά είχα ανοίγματα μόνο στις 2 πλευρές , στην μπροστινή και στην πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Στους χώρους κύριας χρήσης, από την μελέτη φυσικού φωτισμού και αερισμού το εμβαδόν των ανοιγμάτων πρέπει να πληρούν κάποιο ελάχιστο ποσοστό του εμβαδού της περιμέτρου(π.χ. 10%). Μήπως ο αρχιτέκτονας υποθέτει ότι αν έχει τον επαρκεί φωτισμό το υπόγειό σου θα έχει κύρια και όχι βοηθητική χρήση;Μπορεί να σου το ζήτησε για αυτό τον λόγο να μειώσεις τα ανοίγματα.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως ο ελεγκτής μπορεί να είχε πολλά στο μυαλό του, αλλά δεν είπε τίποτα στην adadim. Εγώ πάντως ποτέ δεν το έχω ακούσει. Εκτός αν υπάρχουν ειδικοί όροι δόμησης στην περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.