Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΠΣΔΑΤΜ και μεσαιωνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Τελικά ο ΠΣΔΑΤΜ συνεχίζει την ιδια υποκριτική ,αντιεπιστημονική στάση για το μεσαιωνικου τύπου Εθνικο Κτηματολόγιο σε ωρισμένες συγκεκριμένες περιοχες,που βασανίζει και ταλαιπωρεί αφανταστα τους πολίτες?Εχει πάρει καμιά θεση να καταδικάσει το φαινόμενο?το ερωτω καλή τη πίστει γιατί δεν εχω δη καμια ανακοίνωση,παρα μόνο τα γνωστά ,που εξυπηρετούν μια χούφτα κυριολεκτικα ατομα.

Μιλάμε για εγκληματικές τραγελαφικές καταστάσεις που ουτε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ

δεν συμβαινουν.

Επίσης το νεο Δ.Σ. του Κτηματολογίου εξακολουθει να εχει την ίδια υποκριτική ,αντιεπιστημονική και ξεδιάντροπη στάση για το μεσαιωνικου τύπου Εθνικο Κτηματολόγιο σε ωρισμένες συγκεκριμένες περιοχες?

Το κεντρικό ΤΕΕ?τα ίδια?

"στα δικαστήρια η Ελλαδα αναστενάζει,ελέω Κτηματολογίου"

ΑΙΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ.

ΥΓ σορυ για το ύφος,αλλά μολις γύρισα απο τα δικαστήρια.καθε φορά τα ιδια.γίνεται χαμός.πολλες φορες θελει δικαστήρια επι δικαστηρίων για να ξεμπερδεψεις.οι δικηγόροι τα οικονομάνε τρελλα και ο κοσμος βρίζει.το κράτος,τους μηχανικους κλπ κλπ .και εχουν δίκηο.

ο κόσμος τιμώρησε την προγούμενη πολιτική ηγεσία .αλλά και οι σημερινοί δεν πανε πισω.την ιδια υποκριτική συμπεριφορα εχουν.

εχουν περάσει 4 χρόνια ,κοντεύουν να λήξουν οι προθεσμίες και δεν εχει διορθωθει ουτε το 10% ,ενω είναι λαθος στο σύνολο του.

Ουτε σε 50 χρονια δεν θα διορθωθει.

και το ΤΕΕ ,ο ΠΣΔΑΤΜ και το κράτος-βδέλλα την ιδια σταση.

Τελικα΄μήπως ηταν καλύτερα επι Οθωμανών,οι οποιοι σεβάστηκαν απόλυτα τις περιουσιες των ντόπιων οταν ήρθαν στο νησί?

μια αλλη πικρή αλήθεια.στην εποχή της Χουντας τα ελαιοκτηματα απο τα χερια των λιγων περασαν στα χερια του κοσμου με χαριστικά δάνεια.Τα οποία

στην συνεχεια εχασαν σημερα απο τους ανίκανους διεφθαρμενους πολιτικους ΟΛΩΝ των χρωμάτων.εξαιρούντε οι ντόπιοι βουλευτες του ΚΚΕ και της ΝΔ,πού εκαναν ερωτήσεις στην Βουλή,και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε διαβάζω συχνά αυτά που γράφεις και μπορώ να πω ότι πολλές φορές συμφωνώ με το περιεχόμενό τους, καθώς θίγεις πολλά κακώς κέιμενα του επαγγέλματος και της περιρέουσας ατμόσφαιρας. Μερικές φορές όμως οι δημοσιεύσεις σου είναι εντελώς ισοπεδωτικές και χάνεις το δίκιο σου, όπως νομίζω στη συγκεκριμένη. Χωρίς να θέλω να υπερασπίσω τον ΠΣΔΑΤΜ για το ρόλο και τις δυνατότητες του οποίου δεν τρέφω καμία ψευδαίσθηση, πιστεύεις πραγματικά ότι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει πράγματα και καταστάσεις; Πιστεύεις ότι έχει (ή του δίνουν) λόγο για πολιτικές, στρατηγικές και προδιαγραφές π.χ. σύνταξης Κτηματολογίου; Δυστυχώς ή ευτυχώς (πραγματικά δεν ξέρω!!!) ο ρόλος του ΠΣΔΑΤΜ σε όλα αυτά είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ. Πιστέυεις ότι είχε ή έχει ρόλο στον καθορισμό προδιαγραφών σύνταξης Κτηματολογίου; Πιστεύεις ότι θα ήταν αντίθετος στη σύνταξη ενός Κτηματολογίου με έναν πιο ευέλικτο τρόπο ο οποίος θα περιελάμβανε περισσότερες επίγειες αποτυπώσεις, οριοδειξίες και γενικά μεγαλύτερο τοπογραφικό αντικείμενο; Απλώς δεν μπορεί.... και δεν μπορεί γιατί (μπορεί λιγότερο τώρα, αλλά περισσότερο παλιότερα) σε αυτόν συμμετέχουν συνάδελφοι με μεγάλες εταιρείες, δηλαδή επιχειρηματίες.

Κατά την άποψή μου ο ΠΣΔΑΤΜ δεν έχει επηρεάσει στο ελάχιστο ούτε θετικά ούτε αρνητικά την εξέλιξη του Κτηματολογίου στην Ελλάδα. Πουθενά και ποτέ δεν είδα ή άκουσα ότι κάτι έγινε ή δεν έγινε στο Κτηματολόγιο επειδή το είπε ο ΠΣΔΑΤΜ, γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ απολύτως καμία δυνατότητα να επιβάλει απόψεις ή αποφάσεις!!! Εδώ δεν μπορεί να επιβληθεί στα ίδια του τα μέλη όταν αποφασιζόταν να μην συμμετέχουν στους διαγωνισμούς των ενεργών τίτλων ακριβώς για λόγους επιστημονικής μεθοδολογίας και τελικά ελάχιστες εταιρείες δεν κατέβηκαν στο διαγωνισμό.... Για να μη θυμιθούμε και την ίδρυση του ΣΕΓΕΚ (ο οποίος μεγαλύτερη επιρροή είχε νομίζω). Προσοχή λέω ο ΠΣΔΑΤΜ και όχι μεμονομένα πρόσωπα (που μπορεί να συμμετέχουν στα όργανα, στις επιτροπές κλπ του ΠΣΔΑΤΜ) ή το ΤΕΕ.

Αντιλαμβάνομαι την προβληματική κατάσταση στη Λέσβο (έχω αντιμετωπίσει μια περίπτωση στο νησί σου) αλλά νομίζω ότι για αυτή ούτε μπορεί και ούτε πρόκειται να δώσει λύση ο ΠΣΔΑΤΜ.

Στο κάτω κάτω τι επιρροή μπορεί να έχει ένας σύλλογος 6500 εγκεγραμμένων, 1800 που ψηφίζουν και 30-40 που ασχολούνται πραγματικά (ενώ εγώ, πιθανών εσύ αλλά σίγουρα εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι τον έχουν γραμμένο); Γιατί να τον ακούσουν η Κτηματολόγιο, το ΥΠΕΚΑ; Αυτοί θα "ακούσουν" αυτούς που στην κάθε χρονική συγκυρία θα βολέψουν τους σχεδιασμούς τους.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε απλα σαν Επιστημονικος Συλογος πρεπει να παρει θεση.να βαλει το θεμα υπο συζητηση.και να αποφανθει.πως το ΤΕΕ ΒΑιγαιου αποφάνθηκε?καταρχας θα επρεπε να διαμαρτυρηθει για την θεση 2 πολιτικων μηχ στο ΔΣ της Κτηματολογιο ΑΕ.

Στη συνεχεια πρεπει αφου γινει εκτεταμενη συζητηση ,να αποφανθει

1.για το τι εχει γινει μεχρι στιγμης ως αναφορα το Εθνικο Κτηματολογιο.

2.για το τι πρεπει να γινει στις προβληματικες περιοχες.

3.για το τι πρεπει να γινει για το υπολοιπο Κτηματολογιο που μενει.

Και ολα αυτα πρεπει να τα κανει

α.με γνωμονα την Επιστημονικη Αληθεια.

β.με γνωμονα το συμφερον του συνολου του κλαδου.

3.με γνωμονα το συμφερον της Ελληνικης Κοινωνιας.

Τοσο τα προβλήματα που εχουν ανακυψει ειναι σημαντικα οσο και το ιδιο αντικειμενο ειναι σημαντικοτατο.

Επισης ολα αυτα πρεπει να τα κανει αν μη τι αλλο για να ανακτησει το κυρος του ,να μπη μπροστα δυναμικα και να παρει την ηγετικη θεση που πρεπει να εχει στον συγκεκριμενο τομεα

(ακους εκει 2 Πολιτικοι Μηχανικοι στο ΔΣ της Κτηματολογιο ΑΕ και κανεις τσιμουδια :confused::confused: διανοειται κανείς επικεφαλής στην Πανεληνια Επιτροπη Αντισεισμικου Σχεδιασμου να εμπαιναν ΑΤΜ?)

Το Κτηματολογιο ανηκει στους Τοπογραφους ,μπορει να γίνει μονο με συμετοχη ολων των Τοπογραφων(μα όλων) και ωφείλουμε ολοι να διαφυλαξουμε την ποιοτητα του.

Πανω σαυτο το πνευμα ,κανεις συναδελφος δεν εχει το δικαιωμα να σιωπά.

ΥΓ τα οσα γραφτηκαν στο ποστ 1 ,δεν εχουν παραληπτη μονο τον ΠΣΔΑΤΜ αλλα και την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ ,το ΤΕΕ ,τους συναδελφους,ΟΛΟΥΣ

ΥΓ2 σορυ και παλι ,αλλα εδω δεν εχουμε απλα προβλημα.υπαρχουν περιπτωσεις που 3 χρονια μετα απο επανειλημενα δικαστηρια,χωρις καμια αντιρηση η διεκδικηση απο ομορους δεν εχουν ακομα ξεμπερδεψει.για ονομα του θεου.ερχεται ο ομογενης απο Αμερικη το καλοκαιρι ,ερχεται το αλλο και η υποθεση του ακομα τιποτα.

Να καθησουν στο σκαμνι οσοι σχεδιασαν και υλοποιησαν και νομοθετησαν για το Κτηματολογιο.δεν μπορει ο καθε ασχετος να χρυσοπληρωνεται για να καταστρεφει την Ελληνικη Υπαιθρο.

γιαυτο και η αναφορα μου στην Χουντα και στην Τουρκοκρατια.τετοια ξεφτιλα δεν την χωραει ο νους του ανθρωπου.αυτη ειναι η καταντια της Ελληνικης Δημοκρατιας.με αλοθι δυο κακα (τουρκοκρατια και χουντα) τα λαμογια και οι χρυσοπληρωμενοι βλακες χρεωκοπησαν και κατεστρεψαν την χωρα ,πλουτιζοντας.

και τωρα ερχονται να εξαπολυσουν ενα τρομο-φορολογικο προγκρομ για να μαζεψουν χρημα και να κανουν παλι τα ιδια.πρωτα να φτιαξουν ενα ανεκτο στα ορια της λογικης κρατος και μετα να ζητησουν να το χρυσοπληρωσουμε

ΥΓ3 και πάλι σορυ αλλα ειναι λιγο διαφορετικα να τα ζης τα προβληματα απο πρωτο χερι και συνεχως

ΠΡΟΤΑΣΗ ο ΠΣΔΑΤΜ να ανοιξει δημοσια διαβουλευση απο την ιστοσελίδα του

και να δεχεται προτασεις απο τα μελη του

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.