Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Φωτοβολταϊκά και σταδιακή αύξηση ισχύος σύνδεσης με ΔΕΗ


YellowWorm

Recommended Posts

Κανω το εξής ερωτημα κρίσεως.

 

Κάποιος εχει εξαίρεση απο τη ΡΑΕ για 100Kw. Είναι δυνατόν να κατασκευάσει μέρος του έργου π.χ 50%, να το συνδέσει με την ΔΕΗ και να το θέσει σε λειτουργία - και στην συνέχεια (π.χ. το επόμενο έτος) να ολοκληρώσει την εγκατάσταση του?

 

Αν ναι, τοτε πως θα υπολογίζονται οι αμοιβες του απο την ΔΕΗ -ΔΕΣΜΗΕ?

Link to comment
Share on other sites

Από όσο ξέρω γίνετε. Αυτό με την αμοιβή δεν το κατάλαβα. Αφού θα βάλεις μετρητή για να πληρώνεσε...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω,αλλα ακουγεται μπερδεμα εαν θελεις να το ενταξεις στον αναπτυξιακο.

 

Απ τη ΔΕΗ δεν νομιζω να εχεις προβλημα ΑΡΚΕΙ να ακολουθησεις (για τυπικους λογους) τη διαδικασια δυο φορες (οροι συνδεσης κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Οι όροι σύνδεσης βγαίνουν μία φορά με ισχύ αυτή της άδειας. Δεν μπορείς να διαλέξεις εσύ την ισχύ που θα γίνει η σύνδεση.

Link to comment
Share on other sites

τελικα δεν καταλαβα αν γινεται η οχι.

 

ΟΚ ας πουμε οτι η ΔΕΗ δεχεται να συνδεσει τα 50ΚW αρχικα. Ερωτημα: Οι οροι συνδεσης θα πρεει να υπαγραφουν για 100KW?

 

Σχιτικα με τηβ τιμη πωλησης αυτο που εννοω ειναι το εξης. Αν συνδεσουμε τωρα τα 50Kw η τιμη ειναι 0,457. Τον επομενο χρονο η τιμη θα μειωθει...Αν ολοκληρωθει το εργο τον επομενο χρονο πως θα με πληρωνει η ΔΕΗ? Με ποια τιμη? Μεση τιμη η καπως αλλιως...

Η μηπως τελικα δεν γινεται αυτο το σεναριο?

Link to comment
Share on other sites

Yellow Worm δεν είναι απλό αυτό που ζητάς. Ξέρεις ότι οι Υπηρεσίες στην Ελλάδα μπλέκονται με κάτι τέτοια. Θα σου εκφέρω την άποψή μου χωρίς όμως να είμαι σίγουρος. Αν και διάβασα τις συμβάσεις δεν είδα σε κάποιο σημείο να μην μπορείς να συνδεθείς σταδιακά.

Καταρχάς θα κάνεις αίτηση για όρους σύνδεσης στη ΔΕΗ για 100kW. Με το που θα ετοιμαστείς με τα υπόλοιπα χαρτιά (πχ Πολεοδομία) Υπογράφεις Σύμβαση Σύνδεσης με τη ΔΕΗ για 100kW. Στη συνέχεια μαζεύεις όλη τη χαρτούρα που απαιτείται (πχ Πρωτοδικεία) και πας στο ΔΕΣΜΗΕ για να υπογράψεις Σύμβαση Πώλησης. Η σύμβαση που θα υπογράψεις θα είναι για 100kW. Άλλωστε στη σύμβαση αναφέρεται η μέγιστη ισχύς. Για να ισχύσει η τιμή θα πρέπει να έχεις εγκατασταθεί και να λειτουργείς εντός 18 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης Πώλησης.

Αν θες την προσωπική μου γνώμη μπορείς να το κάνεις, μόνο που θα χρεωθείς τη 2η επίσκεψη της ΔΕΗ.

Κατ' εμέ όμως οι Συμβάσεις θα πρέπει να βγουν για ισχύ 100kW.

ΟΜΩΣ θεωρώ ότι το ερώτημά σου αρμόδιος να το απαντήσει είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος θα πρέπει να διαβάσει τις Συμβάσεις (Σύνδεσης και Πώλησης) και να δει αν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο. Επειδή η ερώτησή σου έχει να κάνει με ερμηνεία Συμβάσεων μόνο δικηγόρος είναια ρμόδιος, ότι και να σου λέμε εμείς ή ο οποιοσδήποτε προφορικά.

Ελπίζω να βοήθησα.

P.S. Όσον αφορά τις πληρωμές, δεδομένου ότι το συμβόλαιο Πώλησης ισχύει για 18 μήνες η τιμή θα είναι ενιαία. Μετά το πράγμα μπλέκει και ίσως να μην μπορείς να το κάνεις έτσι όπως θέλεις.

Link to comment
Share on other sites

. Στη συνέχεια μαζεύεις όλη τη χαρτούρα που απαιτείται (πχ Πρωτοδικεία) και πας στο ΔΕΣΜΗΕ για να υπογράψεις Σύμβαση Πώλησης. Η σύμβαση που θα υπογράψεις θα είναι για 100kW. Άλλωστε στη σύμβαση αναφέρεται η μέγιστη ισχύς. Για να ισχύσει η τιμή θα πρέπει να έχεις εγκατασταθεί και να λειτουργείς εντός 18 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης Πώλησης.

 

Απο την παρατηρηση σου μου γεναται το εξης ερωτημα.:

 

Αν υπογραψω με τον ΔΕΣΜΗΕ πριν απο το καλοκαιρι εξασφαλιζω τιμη 0,457 εστω και αν εκτελεσω το εργο του χρονου? δηλαδη σε <18 μηνες

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 

Αν υπογράψεις έως 31 Ιουλίου κατοχειρώνεις την τιμή 0,457, με την προϋπόθεση ότι εντός 18 μηνών θα έχεις συνδεθεί στο δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.