Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναθεώρηση άδειας ως προς το χρόνο ισχύoς


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

Ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει ή αν έχει τύχει σε κάποιον αν μπορεί να γίνει αναθεώρηση ως προς το χρόνο ισχύος της οικοδομικής άδειας για δεύτερη φορά.

 

Στην προκειμένη περίπτωση ισχύει το Άρθρο 334 : Ισχύς και αναθεώρηση οικοδομικής αδείας (άρθ. 6 π.δ. 8/13.7.93, άρθ. 1 π.δ. 27.2/8.3.95)

στο οποίο αναφέρεται: 3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 1 του άρθ. 259.

β) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έγιναν οικοδομικές εργασίες ή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός της οικοδομής η άδεια αναθεωρείται για τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία της λήξης της.

γ) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της αναθεώρησης, σύμφωνα με τα παραπάνω έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης α της παρούσας παρ..

 

Στη δική μου περίπτωση, έχει ήδη γίνει μια φορά αναθεώρηση ως προς το χρόνο ισχύος και με βάση αυτή η άδεια ισχύει μέχρι το Νοέμβριο 2010. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία οικοδομική εργασία πλην κάποιων εκσκαφών. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το Μάιο, το πρόβλημα είναι ότι μέχρι το Νοέμβρη αποκλείεται να έχει τελειώσει ο φέρων οργανισμός (είναι μεγάλο σε έκταση οικοδομικό έργο). Το θέμα είναι αν δεν ολοκληρωθεί 100% ο φέρων οργανισμός (σύμφωνα με το Άρθρο 334) και δε μπορέσω να πάρω παράταση της άδειας επ' αόριστον τότε τι γίνεται; Ξανά αναθεώρηση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.