Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αίτηση για Φ/Β Πάρκο (π.χ. 20kW) και Φ/Β σε στέγη στο ίδιο οικόπεδο


Giwrgos

Recommended Posts

Προσφάτως μου έγινε ερώτηση από ενδιαφερόμενο που έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλο οικόπεδο με σπίτι, αν μπορεί να βάλει και 20kW με το πρόγραμμα για πάρκα και επιπλέον ένα 10άρι στην ταράτσα του σπιτιού του με το πρόγραμμα για Φ/Β σε στέγες...

 

Ρώτησα την αρμόδια ΔΕΗ και δε το επιτρέπουν γιατί το εκλαμβάνουν ως 2 εγκαταστάσεις στο ίδιο οικόπεδο πράγμα το οποίο απαγορεύεται. Δηλαδή θεωρούν και το Φ/Β στο σπίτι ότι προσμετράται στη συνολική ισχύ από Φ/Β (δηλ. 30kW).

 

Εγώ προσωπικά αυτό το βρίσκω ανεπίτρεπτο αφού δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο να συνδιάσεις στο ίδιο οικόπεδο τα δύο αυτά προγράμματα.

 

Γνωρίζει κάποιος παρόμοια περίπτωση και αν και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω;

 

ΥΓ: Βγήκε για 3ήμερη διαβούλευση (!!) το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη και με μια πρώτη ματιά, πέφτουν οι τιμές πώλησης kWh για τα πάρκα (0,40 για μέχρι 100kW, 0,32 για άνω) ενώ η τιμή για Φ/Β σε στέγες μένει ως έχει. Εγκαταστάσεις εως 500kW δε θέλουν άδειες παραγωγής ενώ ακόμα υπάρχει άγνοια για επιδοτήση...

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι από τη στιγμή που η ΔΕΗ σου είπε ΟΧΙ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Και φυσικά με τη μείωση στο 0,40 δεν ξέρω πόσο συμφέρουν πλέον τα 20-άρια

Link to comment
Share on other sites

απο οτι ειδα στη σελιδα της δεη οι αιτησεις για 20kw εχουν παγωσει εχει πλακωσει κοσμος

τωρα για τις στεγες δεν ξερω αν συμφερει παιζει επιδοτηση αν και τωρα με την οικονομικη κατασταση χλωμο το βλεπω θα περνανε απο τρελο κοκινο και αν.

Link to comment
Share on other sites

@Giwrgos : δεν υπάρχει καμία τέτοια ρύθμιση οπότε απλούστατα το έκρινε κάποιος υπάλληλος έτσι πρόχειρα παρασυρόμενος από την απαγόρευση πολλών εγκαταστάσεων στο ίδιο γήπεδο. Το να πας δικαστικά βέβαια θα σου φάει κάτι χρόνια και δε θα κάνεις τη δουλειά σου οπότε στηρίζονται εκεί κι αυθαιρετούν. Δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις αλλιώς εκτός δικαστικά μιας και αρμόδια είναι η εκάστοτε ΔΕΗ. Ανάφερέ το αν θες στον ΣΕΦ (http://www.helapco.gr) . Είναι ό,τι πιο έγκυρο υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.