Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Eπαγγελματικό αυτοκίνητο για Μηχανικό


astris

Recommended Posts

Σαν εδε μόνον σύμφωνα με το λογιστή μου. Η αν ασχολεισαι εν γένει με κατασκευές, ανακαινίσεις κτλ. Εννοείται τηρώντας τα ανάλογα βιβλία, τιμολόγια κτλ.

Αν αλλουνού λογιστής έχει άλλη άποψη ας την ακούσουμε...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 145
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 5 weeks later...

Μπορείς να έχεις επαγγελματικό αν ασχολείσαι και με κατασκευές και κάνεις επέκταση δραστηριότητας στη ΔΟΥ (απλά προσθέτεις τον ΚΑΔ).....π.χ. αν αναλάβεις μια δουλειά με τα υλικά να μπορείς να μεταφέρεις σίδερα εργαλεία κλπ

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Έτσι κι αλλιώς ή φορτηγάκι θα έχεις (παντός τύπου και ωφέλιμου βάρους ανά άξονα τόσο όσο σηκώνει το δίπλωμά σου) ή επιβατικό αυτοκίνητο αλλά με τον περιορισμό των 2 επιβατών. Απαγορεύεται η μεταφορά ατόμων στα πίσω καθίσματα του επαγγελματικού επιβατικού.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

+1

 

Απο τον κλαδο των μηχανικων μονο οι κατ'επαγγελμα ΑΤΜ εχουν αυτο το δικαιωμα.

 

Είσαι σίγουρος για αυτό? και πως ενας ΑΤΜ με ΙΧ μπορεί να το δηλώσει ως επαγγελματικό..ενοείται οτι εχω ενα αυτοκινητο επομένως με αυτό κάνω και τις δουλείες του Τοπογράφου..

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος για αυτό? και πως ενας ΑΤΜ με ΙΧ μπορεί να το δηλώσει ως επαγγελματικό..ενοείται οτι εχω ενα αυτοκινητο επομένως με αυτό κάνω και τις δουλείες του Τοπογράφου..

 

Αν δηλώσεις το επιβατικό ως επαγγελματικό εννοείται ότι θα προβείς και στις απαραίτητες αλλαγές (πλήρης κάλυψη των υαλοπινάκων των πίσω θυρών, ενδεχομένως αφαίρεση του καθίσματος κλπ). Αυτό που εννοεί ο συνάδελφος πιο πάνω είναι ο ΑΤΜ είναι ο μόνος (πλην των κατασκευαστών) που μπορεί να αγοράσει ημιφορτηγό και να το δηλώσει ως επαγγελματικό επιτυγχάνοντας έτσι την πλήρη έκπτωση από το εισόδημα όλων των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας. Ένα αμιγώς μελετητικό γραφείο πολιτικών μηχανικών μπορεί να έχει ό,τι είδους αυτοκίνητο θέλει αλλά όχι ως επαγγελματικό. Έτσι δικαιολογείται μέρος του καταναλωθέντος καυσίμου στα έξοδα (περίπου το 25% αν θυμάμαι καλά) ενώ δεν δικαιολογείται καθόλου το σέρβις, η αλλαγή ελαστικών κλπ κλπ. Αντίθετα ο ΑΤΜ δικαιολογεί τα πάντα στο επαγγελματικό του.

 

Η άλλη λύση για να βάλει όλα τα έξοδα το αμιγώς μελετητικό γραφείο των ΠΜ είναι να μετατρέψει την νομική του μορφή σε ΕΠΕ ή AE και να αγοράσουν το αυτοκίνητο στο όνομα της εταιρίας.

 

Όσοι έχουν δηλώσει ΚΑΔ κατασκευών έχουν δικαίωμα στην απόκτηση επαγγελματικού οχήματος.

Edited by cna
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφε, θαρρώ πως ΔΕΝ μπορείς να μετατρέψεις το επιβατικό ΙΧ σου σε επαγγελματικό.

 

Δηλαδή θα πρέπει να έρχεται απ'το "εργοστάσιο" έτσι. Δηλαδή διθέσιο, πίσω άδειο, διχτάκι προστασίας εμπορευμάτων, κλειστά παράθυρα κτλ, πετρέλαιο.

 

Οταν εψαχνα να αγοράσω, μου το είχε πεί αντιπρόσωπος της σουζούκι (ήθελα το γκράντ βιτάρα). Γι'αυτό είχα καταλήξει σε "αγροτικό". (ασχέτως που δεν αγόρασα ποτέ...).

 

Αν έχει αλλάξει κάτι, ας αναφερθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.