Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Eπαγγελματικό αυτοκίνητο για Μηχανικό


astris

Recommended Posts

Ικαρε έχεις λάθος. Μια χαρά χρησιμοποιείται ως ΙΧ, για να πας διακοπές, ταξίδι κτλ.

 

Ο Sdim έχει καθόλα δίκιο. Το επαγγελματικό πρέπει να μεταφέρει ΜΟΝΟΝ οτι προβλέπεται, και με παραστατικά. Δηλαδή αν  το χρησιμοποιήσω σε μετακόμιση, του κολλητού, και μας τσιμπήσει μεικτό, νομίζω πως το πρόστιμο είναι κάπου στα 5000;

Ομως, και το κανονικό ΙΧ μας, σύμφωνα με τη τροχαία, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κουβαλάει πράγματα της δουλειάς μας. Δηλαδή αν κουβαλήσεις εσυ ο Χ με το άτος σου, μια γεννήτρια, ενα τρυπάνι, δεκα κουλουρες καλώδια και να έχεις παραστατικά, είσαι για γράψιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 145
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό για το ΙΧ δεν το είχα ακούσει ξανά.

Τα κλιμάκια της εφορίας έχουν δικαίωμα να σταματήσουν για έλεγχο μόνο επαγγελματικά, στο ΙΧ νομίζω δεν έχουν δικαιοδοσία.

 

Η τροχαία έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο μόνο για τα προβλεπόμενα, δηλαδή για άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης, ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων (εφόσον προβλέπεται για το συγκεκριμένο όχημα), τρίγωνο, πυροσβεστήρα, κουτί πρώτων βοηθειών καθώς και για τα φώτα (καλή λειτουργία φλας, όπισθεν, αλάρμ, κτλ) και για αλκοτέστ.

 

Μόνο ο εισαγγελέας και η αντιτρομοκρατική έχει δικαίωμα να προχωρήσει πλήρη έλεγχο σε ΙΧ εφόσον είναι παρών και αρμόδιος αξιωματικός, όπως γίνεται μερικές φορές σε μπλόκα, αλλά αυτός ο έλεγχος περιορίζεται στην αναζήτηση όπλων, ναρκωτικών, λαθρομεταναστών, κτλ. Δεν κάνουν φορολογικό έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν το έχετε ξανακούσει αλλά πριν κανά μήνα σε έλεγχο στο γνωστό μπλόκο στην έξοδο από Εθνική για Κηφισιά, μετά από έξοδο με συνάδελφο μεσάνυχτα, του ζήτησαν εκτός των παραπάνω και ΑΦΜ!!!!!!

 

ΥΓ. Αλήθεια δεν ήξερα ότι μπορείς να χρησιμοποιείς το επαγγελματικό για βόλτες.....

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Το ΑΦΜ μπορούν να το ζητάνε για να κάνουν έλεγχο για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Σε περίπτωση μεγάλης οφειλής ο οδηγός οδηγείται στο αυτοφώρω.

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7

 

 

Ο παραπάνω έλεγχος δεν έχει σχέση με το είδος του αυτοκινήτου, δηλαδή ΙΧ ή επαγγελματικό οπότε δεν επηρεάζει τους συναδέλφους στην επιλογή τύπου οχήματος.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Το ΑΦΜ μπορούν να το ζητάνε για να κάνουν έλεγχο για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

 

και για βεβαιώση της οφειλής του προστίμου αν δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα....

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Τους περιορισμούς στο τι και πως πρέπει να κουβαλαω το ξέρω. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να με ΚΑΔ 72.... να έχω επαγγελματικό χωρίς κατά ανάγκη να περνάω τα έξοδα. Απλά για να κουβαλάω εξοπλισμό.

Link to comment
Share on other sites

το ασφαλέστερο είναι να ρωτήσεις την διεύθυνση συγκοινωνιών της περιοχής σου... και για πιο συγκεκριμένο ΚΑΔ.... εξηγώντας τους ακριβώς ποια είναι η δραστηριότητά σου....

 

Αν γίνει δεκτό, τότε υποχρεωτικά θα περνάς τα έξοδά του...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ξέρει κάποιος, αν αποκτήσεις επαγγελματικό αυτοκίνητο μετά μπορείς να το πουλήσεις ως κανονικό με κάποιον τρόπο;

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κάποιος, αν αποκτήσεις επαγγελματικό αυτοκίνητο μετά μπορείς να το πουλήσεις ως κανονικό με κάποιον τρόπο;

 

Εάν ως 'επαγγελματικό' εννοείς ΦΙΧ (Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης) και ως 'κανονικό' εννοείς ΕΙΧ (Επιβατικό Ιδιωτικής Χρήσης), τότε καταλαβαίνεις ότι δε γίνεται (το ΦΙΧ θα είναι κλούβα ή βανάκι ή με καρότσα).

 

Εάν εννοείς κάτι άλλο, διευκρίνισέ το.

Link to comment
Share on other sites

εάν εννοείς ΦΙΧ, πχ κορσα/κλιο/φιεστα βανς (αυτά που δεν εχουν πίσω καθίσματα) όχι δε γίνεται να τα πουλήσεις ως κανονικά επιβατικά.

 

Ερχονται έτσι απ'το εργοστάσιο, και λείπουν πολλά πράγματα απο πίσω. Ακόμη και να τα τοποθετήσεις, θεωρείται διασκευή και είναι ψιλομπλέξιμο...

 

Υ.Γ. πάντως συνάδελφοι, όποιος εχει τη δυνατότητα να αγοράσει ας το κάνει...εγώ σώθηκα. Το χω για επιβατικο κιολας (φυσικα δε χωράνε παιδιά). 4.5-5λτ/100 πετρέλαιο, ολα στα εξοδα, καυσιμα,λαδια,φιλτρα,λαστιχα, υαλοκαθαριστήρες, μπαταρίες,  τέλη, ασφάλειες κτλ

Για 1η φορά που δε λυπάμαι να πληρώνω για αυτ/το...

Edited by Kane
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.