Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου οικοδομής – αυθαίρετη κατασκευή


Κ.Π.Στ.

Recommended Posts

Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Διώροφη οικοδομή με υπόγειο και ειδική οικοδομική άδεια για στέγαση σταθμού φορτηγών αυτοκινήτων του 2006 αποπεράτωσε τον φέροντα οργανισμό και το ισόγειο το 2007, από τότε λειτουργεί στο ισόγειο γραφείο μεταφορών. Πριν κλείσει τετραετία ο μηχανικός που είχε εκδώσει την άδεια έκανε στην αρμόδια πολεοδομία αίτηση για θεώρηση επ’ αόριστο της οικοδομικής άδειας και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Ο περιβάλλον χώρος της οικοδομής δεν έχει κατασκευαστεί όπως στα σχέδια, το μεγαλύτερο μέρος έχει καλυφθεί με βιομηχανικό δάπεδο για την άνετη κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων, έχει κατασκευαστεί και μια μεγάλη τέντα για να μην βρέχονται τα εμπορεύματα κατά την φορτοεκφόρτωση τις βροχερές μέρες και μια εξέδρα από μπετόν ύψος 1,30 m για να κωλώνουν τα φορτηγά και να γίνεται άνετα η φορτοεκφόρτωση, o υπάλληλος της πολεοδομίας λέει ότι στην αυτοψία θα καταγράψει τις αυθαιρεσίες και θα απευθυνθεί στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας του για τα περαιτέρω.

Ο κτιριοδομικός κανονισμός διαβάζω ότι υποχρεώνει τα 2/3 του υποχρεωτικού ακάλυπτου να είναι χωρίς επίστρωση για να μπορούν να φυτευτούν. Δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό για κτίρια με ειδική χρήση όπως αυτή του σταθμού φορτηγών αυτοκινήτων. Είμαι νέα μηχανικός και η οικοδομή είναι του πατέρα μου και προσπαθώ να βρω την σωστότερη λύση, ώστε και νόμιμη να είναι και το γραφείο να μπορεί να λειτουργήσει άνετα. Υποστήριξη από τον μηχανικό που έβγαλε την άδεια δεν πολύ υπάρχει... :)

Ελπίζω να γίνομαι σαφής με τη διατύπωση, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Το εμβαδό του οικοπέδου είναι 1000 m2 το επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης είναι 40%, η καλυπτόμενη επιφάνεια από την οικοδομή είναι 337,37 m2 και τέλος το οικόπεδο είναι γωνιακό με πλάτος πρασίας 4,00 m.

 

Στον πρώτο όροφο της οικοδομής, στον οποίον έχει ολοκληρωθεί ο φέρον οργανισμός και κάποιες λίγες τοιχοποιίες, προβλέπεται να κατασκευαστούν γραφεία, όμως όπως έχει τοποθετηθεί η οικοδομή στο οικόπεδο είναι αδύνατη η λειτουργία των γραφείων με την ταυτόχρονη λειτουργία της μεταφορικής επιχείρησης στο ισόγειο. Έτσι εγώ σκέφτηκα την εξής λύση που δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει . Να κάνω αναθεώρηση του διαγράμματος κάλυψης ώστε να δείχνω τον περιβάλλοντα χώρο έτσι όπως μπορεί να διαμορφωθεί χώρος χωρίς την λειτουργία του γραφείου μεταφορών (με παρτέρια για τη φύτευση λουλουδιών), να πάρω τη θεώρηση επ’ αόριστον της οικοδομικής άδειας εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο φέρον οργανισμός και να εκκρεμεί έτσι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σύμφωνα με τα νέα σχέδια που θα γίνει εφόσον περατωθεί και ο πρώτος όροφος; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Θα έχω πάλι πρόβλημα στην πολεοδομία; Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Παρακαλώ τη βοήθεια σας.:smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.