Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γρανά


Recommended Posts

Έχουμε φτιάξει ένα σπίτι σε χωριό με πρόσωπο σε γράνα και τώρα μας ζητάνε να αφήσουμε να περάσουν μπροστά ακριβώς από την πόρτα μας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στο τοπογραφικό μας αλλά οι παππούδες λένε ότι υπήρχε. Έχουν το δικαίωμα να μας εξεναγκάσουν και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε?

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, μπροστά απο το οικόπεδο σας υπάρχει χαντάκι-τάφρος και θέλουν να περάσουν δρόμο μέσα στο οικόπεδο σου;

Κάποιο σχεδιο θα βοηθούσε.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Έχουμε ένα σπίτι σε χωριό μπροστά σε δρόμο 4 μέτρων με συμβόλαιο και τοπογραφικό από το 1998. Τα τελευταία 2 χρόνια ο γείτονας ζητάει δρόμο μέσα από το οικόπεδό μας για να πάει σπίτι του επειδή είναι ευθεία. Ο ίδιος μπορεί να πάει στο σπίτι του από άλλο δρομο τον οποίο όμως δεν κάνει καμία ενέργεια να ανοιχτεί επειδή είναι πολύ κατηφορικός. Επειδή είναι μεγάλος μπαγαπόντης έβγαλαν απόφαση με το τοπικό συμβούλιο ότι υπήρχε δρόμος μέσα από την αυλή μας από παλιά και ζητάει απολλοτροίωση του οικοπέδου για να περάσει. Η απόφασή αυτή έχει πάει και στον δήμο και εμείς το μάθαμε εντελώς τυχαία όταν πήγαμε να πληρώσουμε κάτι στο δήμο. Δεν είχαμε εισοποιηθεί για τίποτα ότι γίνονται τέτοιες ενέργειες. Τώρα αυτός περνάει με τα πόδια μέσα από την αυλή μας με το έτσι θέλω. Εμείς δεν το είχαμε φράξει τόσα χρόνια επειδή δεν φανταζόμασταν ότι θα συμβούν όλα αυτά. Και τώρα ο πρόεδρος του χωριού μας απειλεί ότι αν το φράξουμε θα μας κάνουν ασφαλιστικά μέτρα ότι καταπατάμε δρόμο. Να σας ενημερώσω ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ουδείς πέρναγε μέσα από την αυλή μας και ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα. Τώρα που θέλει ο γείτονας δρόμο γίνονται όλα αυτά. Μας έχουν βάλει σε μία διαδικασία να υπερασπιζόμαστε την περιουσία μας. Μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά και να μας φέρονται έτσι????

Link to comment
Share on other sites

αν πράγματι δεν υφίστατο ποτέ κοινοτικός δρόμος το μόνο που μπορεί να ζητήσει ο γείτονας είναι δουλεία διόδου

βασική προυπόθεση είναι αποκλειστικά η επικοινωνία του ακινήτου του με κοινόχρηστο χώρο να γίνεται μέσα απο το οικόπεδό σας,δεν δημιουργεί προβλήματα στην οικοδομική εκμετάλλευση απο σας του οικοπέδου σας και κάθε άλλη δυνατότητα πρόσβασης που μπορεί να υπάρχει να αποκλεισθεί ,για τεχνικούς λόγους ή να αποδειχθεί ότι έχει μεγάλο κόστος

το θέμα είναι περισσότερο νομικό (πραγματικές δουλείες-αστικό δίκαιο) και λιγότερο τεχνικό

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχετε νόμιμους τίτλους και Τοπογραφικό και αποδεδειγμένα (δεν εμφανίζεται σε χάρτη της ΓΥΣ, Αεροφωτογραφίες κλπ) ουδέποτε διερχόταν κοινόχρηστος δρόμος από την ιδιοκτησία σας, να πάτε άφοβα να εκδώσετε άδεια περίφραξης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.