Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογικά σε προσθήκη ή επέκταση βιομηχανικού κτηρίου


sotiris76

Recommended Posts

γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τα ηλεκτρολογικά στην περίπτωση που γίνεται προσθήκη/επέκταση βιομηχανικού κτηρίου? αποτυπώνω και την υφισταμένη κατάσταση των γραμμών και πίνακα ή απλά προσθέτω 2 καινούργιες γραμμές (μια για ρευματοδότες και μια για φωτισμό) που χρειάζομαι στο καινούργιο κτήριο? χρειάζεται να γίνει υποπίνακας? με θεμελιακή γείωση χρειάζεται το υφιστάμενο κτήριο είχε στην μελέτη του.

Link to comment
Share on other sites

για τι σχεδια αναφερεσαι? πολεοδομιας? προφανως τουλαχιστον στο μονογραμμικο του γενικου, πρεπει να αποτυπωσεις ολοκληρω τον πινακα, απο εκει εξαρταται πως θα γινει η επεκταση, αν επεκτεινεσαι σε νεα πτερυγα προσθετης υποπινακα διανομης και υποπινακα κινησης προς τα φορτια/καταναλωσεις που καλυπτουν...

ρωτα παντως την υπηρεσια που θα τα καταθεσεις

 

γνωμη μου ειναι, να περιγραψεις ακριβως πως ειναι η υπαρχουσα εγκατασταση, και την μελλοντικη, για να μην εχεις κανενα φασολι μελλοντικα.

Link to comment
Share on other sites

για σχεδια πολεοδομιας, και εγω αυτο σκεφτηκα να κανω αποτυπωση ολου του πινακα αλλα για υποπινακα διανομης δεν ξερω αφου μονο δυο νεες γραμμες ειναι μια για 5 ρευματοδοτες και μια για 8 φωτα ( εδω μπορει να τις κανω 2 αναλογα με τι φωτα θελει ο πελατης) κινηση δεν υπαρχει ευχαριστω παντως για την απαντηση σου

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα φορτία σου, ως φαίνεται , είναι λίγα , θα μπορούσες να πείς ότι έχεις δύο νέες γραμμές από τον υφιστάμενο πίνακα. Αν θες όμως να είσαι καλυμμένος 100% , γνώμη μου είναι , να βάλεις έναν νέο υποπίνακα , με ρελέ διαρροής ωποσδήποτε, και τις αναχωρήσεις σου. Αυτό το τονίζω γιατί δεν γνωρίζω αν απαιτούνταν διαρροής όταν κατασκευάστηκε ο αρχικός πίνακας. Επίσης αφού έχει θεμελιακή γείωση το υφιστάμενο, εδώ δεν είναι απαραίτητη εκτός αν έχει και άλλη χρησιμότητα πέρα από τη γείωση της εγκατάστασης (αντικεραυνική κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.