Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτροδότηση παλαιού κτιρίου με άδεια οικοδομής


ΓιαννηςΚαλ

Recommended Posts

Έχω μια οικοδομή με άδεια βγαλμένη το 1964.

Παλαιότερα έως το 1977 είχε ηλεκτροδοτηθεί.

Θέλουμε σήμερα να ξανά ηλεκτροδοτήσουμε το κτίριο και στην ΔΕΗ που απευθύνθηκα μου λένε ότι δεν υπάρχουν αρχεία από τότε για να γίνει επανασύνδεση της παλαιάς παροχής ,και μου ζητούν να τους προσκομίσω σφραγισμένη για ηλεκτροδότηση την οικοδομική άδεια από την πολεοδομία για να μου δώσουν νέα παροχή . Η πολεοδομία Άμφισσας όμως αρνηται να μου σφραγίσει την άδεια επικαλουμένη το άρθρο 6 ήπαρ 1,2 και αρθρο9 παρ.2 Π.Δ./8-7-93 (ΦΕΚ795/Δ/13-7-93) περί τρόπου εκδοσεως οικοδομικων αδειών και έλεγχος ανεγειρόμενων οικοδομών . Το άρθρο 9 παρ.2 του Ν1512/85 περί ηλεκτροδοτήσεως και εγκυκλ.28116/91. Και ότι η άδεια δεν είναι σε ισχύ. Η ισχύς της αδείας ήταν για έξι μήνες αρχομένης 18/3/1964 στο χρονικό διάστημα αυτό ολοκληρώθηκε και η οικοδομή. Μετά απ’ όλα αυτά με στέλνουν να κάνω αναθεώρηση της αδείας ,το οποίο σημαίνει οικονομικό κόστος απ’ ότι μου λέει ένας μηχανικός περίπου 6000 ευρώ. Σε άλλες πολεοδομίες που ερώτησα μου λένε ότι κακώς δεν μου σφραγιζουν την αδεια στην Αμφισσα διοτι βασει του Ν.1512/85 αρθρο 9 παρ.2 και βασει της εγκ. 108/85 ΥΠΕΧΩΔΕ η αδεια θεωρειται για συνδεση οριστικη με τα δικτυα ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ,ΟΤΕ ΟΤΕ κτλ χωρις αυτοψια. Παρακαλω θελω να με συμβουλεψεται τι πρεπει να κανω διοτι εγω δεν προτιθεμαι να κανω καμια εργασια στην οικοδομη παρα μονο να την ηλεκτροδωτησω, και κάθε οικονομικη επιβαρυνση είναι δυσβασταχτη για εμενα. Η αδεια ειχε εκδοθει στο ονομα της μητερας μου στην οποια ανοικε και η οικοδομή έως το έτος 1986 που μου το μεταβίβασε.

Link to comment
Share on other sites

η αδεια οντως δεν ειναι σε ισχυ - κατα τη γνωμη μου ορθώς δεν σου σφραγιζουν το στελεχος της υπαρχουσας αδειας. Αυτο που γραφεις περι μη αυτοψιας, κατα τη γνωμη μου δεν εχει σχεση με το θεμα αφου αφορα αδειες εν ισχυ και προσφατως αποπερατωμενες οι οποιες ηλεκτροδοτουνται "προσωρινα".

 

θεωρω οτι το προβλημα ξεκινα απο την απαιτηση της ΔΕΗ για προσκομιση της αδειας και μαλιστα σφραγισμενης απο την Πολεοδομια σαν να προκειται για νεα οικοδομη που τωρα τελειωσε. Δεν γνωριζω σχετικη νομοθεσια αλλα στη θεση σου αυτο θα κοιταζα και εκει θα επεμενα. Και με απλη λογικη να το παρεις, το να σου ζητα η ΔΕΗ οικοδομικη αδεια για το κτιριο του 64 με σφραγιδα "για ΔΕΗ" ειναι περιεργο. Αν ειχε χαθει η αδεια τι θα σου λεγανε?

Link to comment
Share on other sites

παλαιός μετρητής δεν υπάρχει;;;

αυτό και μόνο αποδεικνυει πως έχει ηλεκτροδοτηθεί στο παρελθόν

 

συνήθως η ΔΕΗ έχει την κακιά συνήθεια να μην ξηλώνει ουτε καν τους άχρηστους μετρητές

εδώ όμως βολέυει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.