Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AutoCad - 04. Διαχείριση σχεδίων, αρχείων (layouts, viewports, plotting, images)


iovo

Recommended Posts

Ίσως να φταίει και η εντολή qtextmode. Οπότε γράψε qtextmode και δες αν είναι 0. Αν δεν είναι (πχ. είναι 1) άλλαξέ την σε 0.

Link to comment
Share on other sites

Δουλεύω το autocad 2011 και σε ένα layout έχω τοποθετήσει δυο viewports με διαφορετική κλίμακα το καθένα. Έχω μετατρέψει τα text styles και dim styles annotative αλλά δεν εμφανίζονται στην σωστή κλίμακα. Τι πρέπει να κάνω? Στα text styles όταν τσεκάρω το annotative πρέπει να βάλω και κάποια τιμή στο paper text style? ειναι 0.00

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Έχω το εξής ζήτημα θέλω να κάνω κάποιες τυπικές τομές πεδιλοδοκών (ας πουμε 35/100, 35/70 κτλ και να τις εκτυπώσω σε Α4. Δηλ να είναι κατατοπιστικά σχεδιάκια για κάποιους υπολογισμούς θεμελιώσεων που έχω εκτυπώσει από αρχείο excel σε Α4. Πώς μπορώ να το κάνω αυτο στο autocad 2012, έχω μπερδευτεί με τις κλίμακες!Σε μια κόλλα Α4 να υπάρχουν περισσότερες από μια τετοια τυπική τομή. Περίπου όπως βλέπουμε σε κάποια βιβλία που έχουν επεξηγηματικα σχήματα.

Καμία ιδέα??

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις Print Preview με περιοχή επιλογής ένα παράθυρο που περικλείει τις ενδεικτικές τομές σου δίνοντας στην κλίμακα 1000=20 για εκτ'υπωση σε κλίμακα 1:20 .

 

Βέβαια , θα έχεις επιλέξει χαρτί μεγέθους Α4 .

Link to comment
Share on other sites

Αν δε σε ενδιαφέρει η κλίμακα, κάνε copy την τομή σου απο το AutoCAD και paste στο Excel. Εκει θα την βλέπει ως OLE object, φαντάσου το ως ένα είδος εικόνας.

Βέβαια επειδή τα OLE είναι λίγο περίεργα στον χειρισμό, μπορείς να εκτυπώσεις και σε jpg το σκαρίφημα σου και να το εισάγεις στο excel ως εικόνα, που μορφοποιείται ευκολότερα.

Link to comment
Share on other sites

Το δοκίμασα αλλά έχω τα εξής προβλήματα. Πρώτον δεν αναγνωρίζει την γραμματοσειρα. autocad 12, excel 2007. Να το δοκιμάσω στο autocad 2004? Και δεύτερον η εικόνα έχει ένα πολύ μεγάλο περίγραμα σε σχέσει με το σχέδιο που περιέχει και με δυσκολεύει πολύ στην διαχείρηση της σελίδας. Δηλ.μου πιάνει 1 σελίδα ένα σχεδιάκηΤι μπορώ να κάνω. Δεν έχω εκτυπωτή και δεν μπορω να κάνω δοκιμές με κλιμακα 1000:20 και Α4 να δω πως φαίνεται....Πάντως από το page set up manager μου το δείχνει επιλέγωντας με window την περιοχη των τομών αλλά μου τις πετάει κάτω στην σελίδα, δηλ βγαίνει τυχαία η θέση τους στην σελίδα.

Edited by βασιλική
Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο περίεργη η διαδικασία, γι' αυτό πρότεινα να εκτυπώσεις σε JPG μέσω του PublishtoWeb JPG.pc3 εικονικού εκτυπωτή.

 

Σχετικά με τα OLE:

κάνεις δεξί κλικ το επικολλημένο σχέδιο στο excel, Edit with AutoCAD (το έχεις ήδη ανοικτό).

Όταν σου ανοίξει κάνεις zoom extends και ρυθμίζεις το παράθυρο του AutoCAD (δεν πρέπει να το έχεις full screen) ώστε να μην αφήνει περιθώρια στο σχέδιο που βλέπεις.

Αν πατήσεις αποθήκευση και κλείσεις το AutoCAD θα στο φέρει στο excel όπως το βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.