Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως Με Κοροιδεύει;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συμφωνω απολυτα με τον χάρη και υποθέτω οτι ο συνάδελφος ενοουσε την κλίση των πλευρών του οικοπέδου μεταξύ τους (οχι απολυτο παραλληλογραμμο)και οχι την κλίση λογω ΔΗ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

Είναι απλό τπ θέμα νομίζω, το σχήμα του ακινήτου δεν ειναι ορθογώνιο παρ/μο, οπότε ένα παραλληλόγραμμο με πλευρές με τις διαστάσεις που ανέφερες και με μια διαφορά στη γωνία μεταξύ τους της τάξης του 1.3 g από την ορθή γωνία, σου δίνει ακριβώς το εμβαδόν που υπολόγισε ο συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν συνέδελφοι, και μη, συχνά κατά τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων, είναι δυνατό να υπάρχει μιά μικρή απόκλιση από το θεωρητικό εμβαδό ενός γηπέδου, που προκύπτει από απλό πολλαπλασιασμό ή οποιαδήποτε αλλη γεωμετρική μέθοδο. Το ποσοστο αυτό της απόκλισης είναι της τάξης του 2%, αλλά καθορίζεται και από εγκυκλίους (βλέπε κτηματολόγιο) .Π.Χ μπορεί ένα οικόπεδο να φαίνεται 10 Χ 10 ΑΛΛΑ προηγούμενο τοπογραφικό από προγενέστερο π.χ συμβολαιο μεταβίβασης να το αναφέρει οχι 100, αλλά 99,15 μ2. Διαλέγεις λοιπόν πελάτη : 1) αναγραφή τυφλή του ίδιου εμβαδού, ή 2) νέο εμβαδό , με διαστημική ακρόβεια υπολογισμένο : 100 μ2----->ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ πας στο συμβολαιογραφο, και δει τη διαφορα θα σε στειλει εφορία να πληρώσεις διαφορά στον ΤΑΠ και πάει λέγοντας..... Συμπέρασμα : μερικές φορές ο μηχανικός αποφασίζει για το καλό σου, χωρίς να το ξέρεις.

Link to comment
Share on other sites

Το ποσοστο αυτό της απόκλισης είναι της τάξης του 2%, αλλά καθορίζεται και από εγκυκλίους (βλέπε κτηματολόγιο)

Καλησπέρα

η εγκύκλιος που αναφέρεις που ακριβώς βρίσκεται;

θα ήθελα να μάθω το ποσοστό αποδεκτής απόκλισης σε εμβαδόν γεωτεμαχίου εκτός σχεδίου.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

TAZIO ρωτα στο κατα τοπους κτηματολογικο γραφείο, το καθενα εχει το χαβα του, μάλλον μεταφράζουν την απόκλιση σε ποσοστο αποκλισης αντικειμενικης αξιας και για αυτο υπάρχουν διαφοροποιησεις στα διαφορα κτηματολογια, π.χ στη Νικαια- κορυδαλλό είναι περίπου 7 μ2.

Link to comment
Share on other sites

στο κτηματολογιο η αποκλιση υπολογίζεται σε συνάρτηση και του εμβαδου αλλα και του αριθμού των κορυφων του οικοπέδου (σχημα) γιατη εχεις ασάφεια σε κάθε κορυφη που μετρας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.