Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστος οπλισμός πεδίλων κωνικής μορφής


 
nik

Recommended Posts

Το καδρόνι θα το στηρίξω στο πλαινό καλούπι και από τις δυο πλευρές με άλλα καδρόνια. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. Και το σημάδεμα στα κωλονοσίδερα ακούγεται καλό.

 

Πάντως ευτυχώς ο μπετατζής είναι καλός μαστορας και έχουμε ξαναδουλέψει μαζί χωρίς προβλήματα(σε ευκολότερη δουλειά βέβαια).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Περισσότερο μάλλον θα δυσκολέψει τον μάστορα παρά θα τον βοηθήσει. Όπως και να έχει μην περιμένεις απόλυτη επιτυχία. Φρόντισε μόνο να είναι πετυχημένη η σκυροδέτηση, να μην υπερβείς δηλαδή τους χρόνους αρχικής πήξης (ΝΑΙ μπορεί να συμβεί και αυτό αν το συνεργείο έχει λίγο προσωπικό και τρέχει πάνω κάτω να μορφώνει κώνους) και να πέσουν κατά το δυνατόν τόσα κυβικά όσα υπολόγισες από το σχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Αντί για κώνο να διαμορφώσεις θεμέλιο με ύψος Η (το μέγιστο του κώνου) και ύστερα συμφωνία με το μπετατζη ότι δε θα πληρωθεί τα επιπλεον κυβικά που θα προκύψουν (έτσι θα διευκολυνθεί και η δική του δουλειά). Με αυτό το τρόπο βεβαια χάνεις σε υλικό αλλά δε νομίζω να είναι μεγάλες οι ποσότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καλουπώνεις στον κώνο. Το διαμορφώνει γλυπτικά ο μπετατζής. Ρίχνεις πρώτα το κάτω περιμετρικά μέχρι να πας να ρίξεις για την διαμόρφωση του κώνου, θα έχει πείξει και θα είναι ευκολότερα για την διαμόρφωση του κώνου.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά είπαμε για όλα εκτός από αυτό που ρωτούσε ο συνάδελφος, τον ελάχιστο οπλισμό! (εγώ είμαι εκτός και δεν έχω τα βιβλία μαζί μου...)

Link to comment
Share on other sites

Όχι το d σε συνάρτηση με την 18.1.4.1 είναι το h και όχι το Η. Άλλωστε στο διάστημα h-Η δεν υφίσταται οπλισμός πεδίλου.

 

Και εγώ το h λέω ότι είναι αλλά την αιτιολόγιση σου δεν την κατάλαβα.

 

Τώρα για τους κώνους και εγώ είμαι εναντίον τους γιατί πρακτικά δεν κατασκευάζονται εύκολα και δεν τους χρησιμοποιώ σε Ο/Σ.

 

Απλά σε ένα μεταλλικό κτήριο σκέφτηκα να φτιάξω κώνους για να βγαίνει ο έλεγχος της έδρασης σε αστοχία αγκυρίων.

Link to comment
Share on other sites

H 18.1.4.1 αναφέρεται και στον υπολογισμό του Asmin συναρτήσει του b (μήκος πλευράς) και d(διατομή πλάκας). Στην περίπτωση του κωνικού πεδίλου ποιό h αντιστοιχεί στο d? Θεωρητικά όχι το H αλλά το h και λέω θεωρητικά γιατί ο ΕΚΩΣ επιβάλλει ούτως ή άλλως Asmin=Φ12/150 για τα πέδιλα. Απλά είπα ότι δεν έχει νόημα να συναρτήσεις το Asmin με το H γιατί ούτως ή άλλως το διάστημα [h,H] περιλαμβάνει μόνο τον οπλισμό του στύλου.

 

Στο αρχικό σου ερώτημα άλλωστε ρωτούσες μήπως θα ήταν υπερβολικό να υπολογίσουμε το Asmin με βάση το Η, ή κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι μεταξύ H , h δεν υπάρχει οπλισμός πεδίλου αλλά του στύλου. Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.