Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φέροντες τοίχοι σε προκατασκευασμένο κτίριο


 
stravops

Recommended Posts

Σε ένα προκατασκευασμένο 20ετίας ο πελάτης θέλει να αλλάξει τη διαρρυθμιση, μικραίνοντας φέροντες τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα έως και 50 εκ, δηλαδή το άνοιγμα της πλάκας μεγαλώνει κατά 50 εκ. Θα ήθελα γνώμες σχετικά με το αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση ή μπορώ να θεωρήσω οτι η αλλάγή είναι αμελητέα.

 

Γενικά όταν σε κτίρια με φέρουσα τοιχοποιία, θέλουμε να κανουμε αλλαγές που επηρεάζουν φέροντες τοίχους, πως το αντιμετωπίζουμε?

Link to comment
Share on other sites

Είναι ενα θέμα που κάνει τζιζ και πρέπει να ελέγξεις την πλακα, τον εναπομειναντα τοιχο και τα θεμελια για να δεις εαν η νεα εντατικη κατασταση δημιουργεί τάσεις μεγαλύτερες απο τις επιτρεπομενες.

50cm δεν ειναι και λίγα, δεν μας λες φυσικά το συνολικό μηκος του τοίχου, και μαλιστα σε κτηριο δεκαετίας... τι ποιοτικό συστημα να είχαν τοτε?

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Δεν έχω κάνει αποτύπωση οπότε δεν γνωρίζω ακριβείς διαστάσεις κτλ, ωστόσο επισυνάπτω μια κάτοψη(χωρίς κλίμακα). Το παραλληλόγραμμο είναι περίπου 9χ5 και εγώ θέλω να αφαιρέσω τον τοίχο που είναι μέσα στον κύκλο.

plan.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.