Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

To δημοσίευμα του focus


BAS

Recommended Posts

Βρήκα σε άλλο φόρουμ (Hellenic rib forum) μεταφρασμένο το άρθρο του focus

 

Δαβάστε το και το σχολιάζουμε

 

“Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας”

 

Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line

 

* Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:

 

“Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας.

 

Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης

 

Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

 

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμογής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

 

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα , παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;

 

Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.

 

Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.

 

Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;

 

Γλώσσα και γραφή

 

Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για την δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.

 

Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia , Aghia, Αyia.

 

Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.

 

Εγωισμός και αίσθηση του “εμείς”. Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.

 

Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.

 

“Ο ένας εναντίον του αλλού και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά”, είναι ο σκοπός.

 

Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στην φυγή.

 

Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

 

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισιούνται.

 

Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ’ ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

 

Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.

 

Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το “είσαι δικός μας”.

 

Με την πλάτη γυρισμένη.

 

Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες

 

Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους.

 

Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την …Ελλάδα.

 

Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα.

 

Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.

 

Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.

 

Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η “Ισταμπουλ” ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.

 

Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει την γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.

 

Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με την σημερινή τους εικόνα.

 

Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής

 

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.

 

Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στον χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.

 

Και το μπουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.

 

Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για τον λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.

 

Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.

 

Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το μπουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι , αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στον σερβιτόρο.

 

Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα

 

Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.

 

Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.

 

Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Αγ.Ραφαηλ για τους καρκινοπαθείς.

 

Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.

 

 

 

Χωρίς χρόνο και χώρο

 

Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος...Το “τώρα” σπάνια το συναντάς και η λέξη “αύριο” είναι πολύ συχνή. Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

 

Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στην θέση τους.

 

Μια προφορική κοινωνία

 

Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει τον δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει τον χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από την Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στην Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στον χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του την διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.

 

Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε τον χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.

 

Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

 

Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration

 

Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.

 

Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στην σελήνη.

 

Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.

 

Όσο για την ζωγράφο στα νότια της Κρήτης που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεση της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: ”I have inspiration. Come back tomorrow”

 

Οι Έλληνες στις διακοπές τους

 

Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στην θάλασσα και τον χειμώνα στα βουνά.

 

Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.

 

Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως τον τζάκι τους και το τζακούζι τους.

 

Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.

 

Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.

 

Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους”.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 98
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γλυκό και πικρό.Αλήθειες και ψέμματα, νοσταλγικό ίσως και υπερβολικό. Ευτυχώς που τα γράφουν και θα μείνουν γιατί σε μερικά χρόνια δε βλέπω να υπάρχει Ελλάδα όπως τη ξέρουμε σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Πάλι από το ίδιο φόρουμ διαβάστε και το σχετικό

 

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του

Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας..

 

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της

οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα

εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που

θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει

καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο

άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να αακαλύψει.

 

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του

παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

 

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα

στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή

σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

 

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών

ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές

ικανότητες.

 

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή

τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

 

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της

Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του

προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι

καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

 

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας

μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς

όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο

ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο

συνεχίζεται.

 

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα

εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής

απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'

αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .

 

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι

θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων

πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται

ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις

χαρακτήρισαν σημειολογικές .

 

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη,

και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,

κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η

γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)

εννοείται με το αμ (σημαίνον).

 

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις

έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,

σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που

την χρησιμοποιούν.

 

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ,

γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο

αρθρώνων λόγο).

 

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις

άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων

αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε

τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες

γλώσσες.

 

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική

γεωμετρική τους απεικόνιση.

 

< BR>

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη

=....LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ....., κυκλο....,

ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,

ΣΥΜ....., κ.λπ..

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

 

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή

ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες

επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

 

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές

εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί

να προχωρήσει.

 

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η

Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για

Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για

χρώματα.

 

Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος

Link to comment
Share on other sites

με λίγα λόγια απο τον ζορμπά περιγράφουν και τους έλληνες.... θα ήθελα να δω ένα αντίστοιχο κείμενο για τους γερμανούς και την περηφάνεια τους όταν φτάσουμε στη περίοδο της ανόδου του Γ' ράιχ , ή τις ένδοξες εποχές των Άγγλων και σία με τις αποικίες και σφαγές σε όλο τον κόσμο, ή τα σύγχρονα τεραστίων διαστάσεων λαδώματα των εταιριών τους (βλέπε siemens) , ή την τεράστια οικολογική συνειδησή τους με τη γαλλία να εξαφανίζει απο το χαρτη ολόκληρα νησιά με πυρηνικές δοκιμές...και..και.... και... ότι και να λένε ο τελικος αντίκτυπος των ελλήνων σε όλο τον κόσμο αφορά μόνο θετικά πράγματα, πολιτισμό,τέχνες και επιστήμες απο τις οποίες όλοι επωφελήθηκαν, τα υπόλοιπα είναι πταίσματα και αφορούν εμάς. Όσο και να προσπαθούν, περήφανοι που είμαστε Έλληνες πρέπει να είμαστε για πάντα και ότι λένε το λένε επειδή έχουν βρεί ευκαιρία να μας χτυπάνε τώρα που είμαστε κάτω όπως κάνανε πάντα...αυτό που κρύβεται πίσω απο τέτοια δημοσιεύματα πάντα θα είναι ζήλεια για την ιστορία μας την οποία κάθε λαός θα ήθελε να είχε για τον εαυτό του.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον jijimre. Υπαρχει μεγαλη ζηλεια, φθονος και φυσικα μνημη της ιστοριας. π.χ Πως να ξεχασει ο Γερμανος το Μαλεμε της Κρητης????? Ειναι μολις 60 χρονια πριν και φυσικα θυμουνται.

 

Το δημοσιευμα ειναι καθαρα ρατσιστικο, διοτι δεν αναφερεται μοναχα σε γεγονοτα αλλα κανει κρισεις για τις συνηθειες και την ιδιοσυγκρασια ενος λαου με περιφρονητικο τροπο.

 

Και μιλανε οι Γερμανοι που αιματοκυλησαν μια ηπειρο 2 φορες. Ακομα και οι αποικιες των Αγγλων, Γαλλων, και Ισπανων δεν ειχαν τετοια χαρακτηριστικα βαρβαροτητας. Αυτα τα επεδειξαν μοναχα οι Γερμανοι.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα και οι αποικιες των Αγγλων, Γαλλων, και Ισπανων δεν ειχαν τετοια χαρακτηριστικα βαρβαροτητας. Αυτα τα επεδειξαν μοναχα οι Γερμανοι.

 

Οπα , είπαμε να τους κράζουμε , αλλά όχι να τους αδικούμε .

Το ότι οι άλλοι έκαναν γενοκτονίες σε άλλες ηπείρους και όχι στην Ευρώπη δεν νομίζω ότι τους είναι ελαφρυντικό .

 

Και κάτι άλλο φυλακίσεις πολιτών άλλων χωρών , χωρίς δίκη και με τους οποίους δεν είναι σε πόλεμο δεν έκαναν ποτέ .

 

Δεν θα είναι πάντα οι Γερμανοί άλλοθι γιά τους άλλους .

Link to comment
Share on other sites

Hellenic Quest
Έλεος επιτέλους με αυτό, το πιο γνωστό HOAX που υπάρχει. Ο Σαραντάκος το έχει αναλύσει πολλάκις εδώ και χρόνια. Είναι δυνατόν να αναπαράγονται ακόμη αυτές οι αστειότητες? Ακόμη και εδώ μέσα το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα του hellenic quest.

 

Σε λίγο θα πούμε για το ανύπαρκτο ρητό του Ισοκράτη πάλι :

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία

ps1:" Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά:"

 

όπως βλέπετε από το 1994 έχει φύγει από την apple. ούτε 16χρόνια δεν έχουν περάσει. τελικά κλαψίγελος σε πιάνει, με πιάνεις?

 

ps2: Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντικατοπτρίζεται η άποψη ενός λαού (στην προκειμένη περίπτωση του γερμανικού) σε μερικά

δημοσιεύματα όπου δυσφημείται -με ακραίο τρόπο- η Ελλάδα.

 

Σαφέστατα δεν ευθύνονται οι Γερμανοί πολίτες που ορισμένοι εκ των προγόνων τους υπήρξαν

δολοφόνοι και διέπραξαν μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο (πολύ) πρόσφατο παρελθόν.

 

Το γεγονός ότι το κράτος αυτό αποτέλεσε την αιτία δύο παγκοσμίων πολέμων μέσα σε διάστημα

-μόλις- 20 ετών (από την λήξη του Α' μέχρι την έναρξη του Β') είναι αδιαμφισβήτητο και ιστορικά καταγεγραμμένο.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τρεις-τέσσερις υπερβολές, το μεγαλύτερο μέρος του άρθρου του Focus, τα λέει σωστά.

Και μάλιστα νομίζω τα λέει με μια ενσυνείδητη ζήλεια (από την πλευρά των Γερμανών προς τους Ελληνες). Φαίνεται καθαρά στο ακόλουθο απόσπασμα:

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα , παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;

 

Είναι φανερό. Κύριοι, ζηλεύουν το αλμπενί μας :smile:

 

edit

BAS, μία παράκληση. Αν μπορείς, γράψε με edit στο μήνυμα για το Hellenic Quest, ότι τελικά είναι ψευδές το δημοσίευμα, ώστε να μην μπερδεύονται κάποιοι "βιαστικοί" αναγνώστες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.