Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

To δημοσίευμα του focus


BAS

Recommended Posts

Το εξοργιστικο ειναι να ακουω στις ειδησεις συνδικαλιστες να ζητουν προσληψεις, επειδη υπαρχουν ελλειψεις. Μα καλα, ποσοι πια χρειαζονται?

 

Οπως το εγραψε ο howard_roark πιο πανω. Το στυλ ειναι 5 καθονται και ενας δουλευει...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 98
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1.Κατά την άποψη των περισσοτερών βεβαία δημόσιων υπάλληλός = τεμπέλης - μίζες - λαμόγιο κτλ κτλ. Οπότε καλά να πάθούν, εγω δεν συμφωνώ με αυτό, όχι στο σύνολο τουλάχιστον.

 

2.Είναι πάντου τόσο καλός και άγιος ο ιδιωτικός τομεάς ? Ολα λειτουργούν ρολόι και όλοι κάνουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ?

 

1.Κοίτα timoros,πρέπει να συμφωνήσεις τουλάχιστον στο γεγονός ότι η θέση των ΔΥ στην παραγωγική διαδικασία είναι ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ κ όχι παραγωγική.Αυτό είναι βασική αρχή άσχετα από το αν το δέχεσαι ή όχι.Ο ΔΥ δεν παράγει υπηρεσίες,ελέγχει τις υπηρεσίες ή εργάζεται υποστηρικτικά.

Βάσει αυτού,θεωρείς ότι χρειαζόμαστε 1 ΔΥ για κάθε 9 Έλληνες?Δηλαδή ο ΔΥ πληρώνεται τόσο για να εξυπηρετεί καθημερινά 1 Έλληνα/ώρα??Παράλογο μου ακούγεται κ αν μη τί άλλο ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ τέτοιες περιόδους που ζούμε......

 

Μόνο ''με το μάτι'' αν το υπολογίσεις,χρειαζόμαστε 1 ΔΥ/45 Έλληνες την ημέρα.........πράγμα που σημαίνει ότι ''με το μάτι'' πρέπει ΑΜΕΣΑ να απολυθούν όχι μόνο 200.000 ΔΥ που είπα στο ανωτέρω ποστ,αλλά 900.000!!!!!!!

 

Κ επειδή αν γίνει αυτό τότε αυτόματα θα γίνει εξέγερση,άσε που είναι πολύ πρόχειρη η εκτίμηση,προτείνω για αρχή 200.000 κ μείωση της χαρτούρας στο ελάχιστο.Στ @@ μου αν θα φάνε αυτοί οι 200.000 το μεσημέρι,όπως κ αυτοί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εδώ κ χρόνια στ @@ τους αν θα φάω ΕΓΩ το μεσημέρι,όταν τρέχω να μαζέψω τη χαρτούρα που μου ζήτησαν για να κάνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,την οποία χαρτούρα τη δημιούργησαν τα βόδια-Υπουργοί για να εκμαιεύσουν εργασία στο Δημόσιο για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για αυτούς τους ΠΕΡΙΤΤΟΥΣ 200.000 , για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους!!!!!!!!Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό,γι αρχή.Δεν είναι δυνατόν η τύχη μου να καθορίζεται από 1.000.000 ΔΥ συνανθρώπους μου.........Την τύχη της χώρας μας κρατάνε αυτοί κ οι υπόλοιποι με τις μπίζνες.Η υπόλοιπη πλειοψηφία απλά κοιμάται τον υπνο του δικαίου...........

 

 

Όσο κ να διαφωνείς λοιπόν αγαπητέ μου φίλε,έτσι είναι τα πράγματα.Έτσι δεν είναι?:D

 

Διαφορετικά,ΟΛΟΙ πρέπει να δεχθούμε το κωλοδάχτυλο της Αφροδίτης κ να ψάξουμε ΑΛΛΟΥ για κορόιδα......

Link to comment
Share on other sites

@ timoros

Κανείς δεν λέει ότι όλοι οι Δ/Υπάλληλοι είναι λαμογια και άχρηστοι αλλά δεν γίνεται να αγνοούμε την σημερινή κατάσταση (ήδη το κάναμε με επιτυχία την τελευταία δεκαετία και δες που φτάσαμε τώρα), πρέπει να παρθεί μια τελική απόφαση, και σίγουρα κάποιοι που δεν φταίνε θα την πληρώσουν (μαζί με το ξερό, καίγεται και το χλωρό). Η ευθύνη φυσικά για την κατάντια αυτής της χώρας βαραίνει όλους μας (και τους μηχανικούς). Ακόμη και σήμερα πιστεύω πως λίγοι είναι οι πραγματικοί κοπρίτες που δρουν ανεύθυνα και ασυνείδητα εις βάρος της πλειοψηφίας.

Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία πάσχει από κατ’επιθυμια δειλία και αναποφασιστικότητα (κάτι φυσικά που δεν ισχύει όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ή όταν μας την λένε οι «ξένοι»), και την στιγμή που πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, ψάχνει αγχωμένα για έναν «μεσσία» ή κάποιον άλλον που θα κάνει το πρώτο βήμα, κοιτώντας μέσα από το καβούκι της αν θα φάει σφαίρα ή όχι. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε το ίδιο «Ποτέ δεν γίνεται τίποτα»

 

@ iovo

Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η κοινωνική αλληλεγγύη μπορεί να βγάλει από το αδιέξοδο την χωρα, με την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχει κράτος δικαίου και αξιοκρατία. Χωρίς αυτά κάνεις δεν πρόκειται να πειστεί για την ειλικρίνεια αυτής της κίνησης.

 

@ astranalysis

Βρες ποιος έγραψε αυτό το κείμενο, για να τον κάνουμε υπουργό οικονομίας μπας και σωθούμε

Link to comment
Share on other sites

Το έλαβα με mail με έκανε και γέλασα και γι αυτό το παραθέτω..

 

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:

 

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4)

 

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

 

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους

 

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (αφαιρόντας τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνει.

 

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε δουλεύουμε και πληρώνουμε και φόρους.

 

6. Συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. ¨ολοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

 

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

 

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησή της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

 

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Mother fucker. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου.Όχι για όλους όμως, οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...

 

Το mail έχει την πλάκα του.

Αυτό που δεν έχει πλάκα είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας (δεν εννοώ τον astranalysis) πιστεύουν ότι αν όχι με τον παραπάνω ακριβώς τρόπο, αλλά με κάποιον παρόμοιο τρόπο, θα βρούμε πάλι την λύση (για την ακρίβεια, θα την βολέψουμε πάλι).

Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι μάλλον έχουν δίκιο !!!

 

[χαμηλόφωνα] Καλά, για δουλειά, παραγωγή, αποταμίευση, ανακύκλωση, αξιοποίηση όλων των πόρων, κανείς (πολιτικός) δε μιλάει, ε; [/χαμηλόφωνα]

Link to comment
Share on other sites

η θέση των ΔΥ στην παραγωγική διαδικασία είναι ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ κ όχι παραγωγική.Αυτό είναι βασική αρχή άσχετα από το αν το δέχεσαι ή όχι.Ο ΔΥ δεν παράγει υπηρεσίες,ελέγχει τις υπηρεσίες ή εργάζεται υποστηρικτικά.

Βάσει αυτού,θεωρείς ότι χρειαζόμαστε 1 ΔΥ για κάθε 9 Έλληνες?Δηλαδή ο ΔΥ πληρώνεται τόσο για να εξυπηρετεί καθημερινά 1 Έλληνα/ώρα??

Μόνο ''με το μάτι'' αν το υπολογίσεις,χρειαζόμαστε 1 ΔΥ/45 Έλληνες την ημέρα.........πράγμα που σημαίνει ότι ''με το μάτι'' πρέπει ΑΜΕΣΑ να απολυθούν ..... 900.000!!!!!!!

..........,προτείνω για αρχή 200.000 κ μείωση της χαρτούρας στο ελάχιστο.Στ @@ μου αν θα φάνε αυτοί οι 200.000 το μεσημέρι,όπως κ αυτοί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ εδώ κ χρόνια στ @@ τους αν θα φάω ΕΓΩ το μεσημέρι,όταν τρέχω να μαζέψω τη χαρτούρα που μου ζήτησαν για να κάνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ,την οποία χαρτούρα τη δημιούργησαν τα βόδια-Υπουργοί για να εκμαιεύσουν εργασία στο Δημόσιο για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για αυτούς τους ΠΕΡΙΤΤΟΥΣ 200.000 , για να εξασφαλίσουν την ψήφο τους!!!!!!!!Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό,γι αρχή.Δεν είναι δυνατόν η τύχη μου να καθορίζεται από 1.000.000 ΔΥ συνανθρώπους μου.........Την τύχη της χώρας μας κρατάνε αυτοί κ οι υπόλοιποι με τις μπίζνες.Η υπόλοιπη πλειοψηφία απλά κοιμάται τον υπνο του δικαίου...........

 

Εχεις δίκιο βεβαίως και είναι υποστηρικτική δεν θα σου πω το μαύρο - άσπρο :D Ομως δεν είναι απαραίτητη κάποια υποστηρικτίκη εργασία ? Αυτό εννοώ.

Οχι δεν χρειζόμαστε 1 Δ.Υ. για καθε 9 πολίτες. Αλλα δεν είναι μόνο αυτή η φύση της δουλείας των Δ.Υ.

Επιπλέον η χαρτούρα δεν μειώνεται με την μείωση των υπαλλήλων, εγω νομίζω θα γίνει και χειροτέρη. Η χάρτουρα για να μειωθεί πρεπει να λλάξουν οι νόμοι που την ζητάνε, ΚΑΙ να εφαρμοζονται έτσι ώστε να μην ζητάει ο καθένας ότι θέλει αλλά αυτά που προβλέπει ο νόμος και μόνο.

Εκτός αν απολύσουμε τους πάντες και τα ιδιοτικωποιήσουμε όλα φτιάχνοντας οικονομία - υγεία - ασφαλιση - κοινωνικη μέριμνα κτλ σαν τα πρότυπα των Η.Π.Α. Αν θέλουμε (και μπορούμε ?) να κάνουμε το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας σαν των Η.Π.Α. τότε να το δούμε προς αυτήν την κατευθυνση.

Εγώ θα προτιμούσα μοντέλο σαν

Στα νούμερα σου όμως διαφώνω, πιστέυω ότι είναι υπερβολικά καθώς και οι υπολογισμοι με το μάτι 1/45.

Τα υπόλοιπα είναι όπως τα λες.

Επιμένω λοιπόν ότι να απολύσουμε 900.000 δεν είναι λύση, όσο και αν δεν τους θεωρέις ανθρώπους αλλά ζώα, αλλα θα προτιμούσα την λύση που ανάφερα παραπάνω. Καταλαβαίνω την αγανακτηση, και έγω σε αυτή την χώρα ζω και ξέρω τι σημαίνει να σε ταλαίπωρει το δημόσιο.

Πάντως δεν καθορίζεται η τύχη της χωρας όμως απο του Δ.Υ. Από αλλούς καθορίζεται , μερικούς τους ανέφερα στο προηγούμενο post μου. Η Δ.Υ. είναι τα γραναζια της μηχανής αυτών που καθόριζουν την τύχη ναι. Μερικοί σε υψηλές θέσεις ναι. Το προτωκόλλο και οι οδηγοί αποριμματοφόρων δεν καθορίζουν και πολλά πραγμάτα. Αλλοί τους καθόριζουν και αυτούς (π.χ. ρουσφέτια, συνδικαλιστές κτλ)

 

@ timoros

Η ευθύνη φυσικά για την κατάντια αυτής της χώρας βαραίνει όλους μας (και τους μηχανικούς). Ακόμη και σήμερα πιστεύω πως λίγοι είναι οι πραγματικοί κοπρίτες που δρουν ανεύθυνα και ασυνείδητα εις βάρος της πλειοψηφίας.

Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία πάσχει από κατ’επιθυμια δειλία και αναποφασιστικότητα (κάτι φυσικά που δεν ισχύει όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ή όταν μας την λένε οι «ξένοι»), και την στιγμή που πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, ψάχνει αγχωμένα για έναν «μεσσία» ή κάποιον άλλον που θα κάνει το πρώτο βήμα, κοιτώντας μέσα από το καβούκι της αν θα φάει σφαίρα ή όχι. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε το ίδιο «Ποτέ δεν γίνεται τίποτα

 

Εχεις δίκιο teomad2.

Link to comment
Share on other sites

To πρωί ακουγα στην τηλ ,ότι εχουμε περισότερους ΔΥ εφοριακους και εκπαιδευτικους απο οτι η Γερμανια.

επισης περισυ που πηγαινα σε καποια υπηρεσια,προεκλογικα ειχαν προσλαβει τοσους συμβασιουχους που κυριολεκτικα οι ανθρωποι δεν ειχαν γραφεια και καθοντουσαν σε καρεκλες επισκεπτων και φυσικα δεν εκαναν τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

προεκλογικα ειχαν προσλαβει τοσους συμβασιουχους που κυριολεκτικα οι ανθρωποι δεν ειχαν γραφεια και καθοντουσαν σε καρεκλες επισκεπτων και φυσικα δεν εκαναν τιποτα.

 

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Δυστηχώς είναι πάγια "προεκλογική τακτίκη" αυτή ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.