Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τυφλό οικόπεδο που ισχύει το Π.Δ.13-3-81 Φ.Ε.Κ. 138 Δ


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα να ρωτήσω άν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει στο εξής πρόβλημα:

οικόπεδο άρτιο κατα παρέκκλιση ως προς το εμβαδόν, τυφλό και δημιουργημένο το έτος 1936 βάση συμβολαίων.

εντός οικισμού ισχύει το π.δ. 13-3-81 φεκ 138 δ.

το συγκεκριμένο π.δ λέει ότι οικόπεδα προ 2-7-68 είναι άρτιο κατα παρέκκλιση ώς έχει. δεν αναφέρει όμως πουθενά άν απαιτείται πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο.

είναι οικοδομήσιμο??????? δεδομένου ότι είναι υφιστάμενος οικισμός προ του 23 και δεν μπορούσε να γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση και εξακολουθεί να μην μπορεί βάση τησ 1828/2008.

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 30
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πραγματικά δεν απαιτείται η ύπαρξη δημόσιου δρόμου για να είναι οικοδομήσιμο ένα οικόπεδο σε οικισμό προ 23. Σίγουρα όμως θα υπάρχει από κάποιο διπλανό του οικόπεδο πρόσβαση μέσω δουλείας διόδου.

Σε παρόμοιο οικόπεδο πριν μερικά χρόνια είχα βγάλει οικοδομική άδεια.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η σχέση με το γείτονα στο ακίνητο του οποίου υπάρχει η δουλεία ή κάποιυ άλλου για να γίνει δυνατή η οικοδόμηση στη πράξη.

Link to comment
Share on other sites

@a.sahinis

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 4 του πδ 2/13.3.1981, απαιτείται να έχει το οικόπεδο πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, αλλά δεν ορίζεται ελάχιστο πρόσωπο για την αρτιότητα.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητε συνάδελφε makap δέν αναφέρει στην παράγραφο (2) στα κατα παρέκκλιση άρτια και οικοδομήσιμα απαίτηση προσώπου σε κοινόχρηστο χώρο],εγώ είμαι στην παρέκκλιση πριν 2/7/1968 ( Επίσης θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με όποιες διαστάσεις και εμβαδόν είχαν κατά την 2.7.1968 (ημερομηνία δημοσίευσης του από 15.6.1968 π.δ.) τι ισχύει τελικά απαιτείται πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή όχι???ειλικρινά δεν βγάζω άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχει έστω και μια δίοδο πλάτους μισού μέτρου για πρόσβαση εφόσον είναι εντός προϋφιστάμενου τμήματος, ψάξ` το λίγο γιατί θαρρώ πως έστω και μια τέτοια δίοδος (παλιό σοκάκι) σε καλύπτει.

Τα λέμε

Link to comment
Share on other sites

μήπως έχει κάποιος το π.δ. 2.7.1968 (ημερομηνία δημοσίευσης του από 15.6.1968 π.δ.) διότι δεν μπορώ με τίποτα να το βρώ στο λογισμικό νομοθεσίας (Ηyper κώδικας )που χρησιμοποιώ. ειλικρινά δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη αν απαιτείται πρόσωπο η όχι σε κοινόχρηστο χώρο.ευχαριστώ πολυ πάντως συνάδελφοι για το χρόνο που έχετε αφιερώσει όλοι σας.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε γράψε το mail σου να το σκανάρω και να προσπαθήσω να στο στείλω πάντως εν ολίγης λέει απαιτείται πρόσωπο 8 μέτρα και βάθος 12 με εμβαδό 150 τμ στο κεντρικό τμήμα του οικισμού, 12,18 και 300 αντίστοιχα στο υπόλοιπο, ενώ κατά παρέκκλιση θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα αυτοτελή οικόπεδα με: πρόσωπο 4 μέτρα βάθος 4 και εμβαδό 30 τμ στο κεντρικό τμήμα μπλα μπλα. Υπάρχει συνεπώς απαίτηση προσώπου.

Τα λέμε.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1018

 

και σχετικό θέμα

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=1535

 

 

ελπίζω να βοήθησα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.