Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Kατάτμηση εντός οικισμού


Recommended Posts

Οικόπεδο εντός οικισμού με διαστάσεις 10μ. x 140μ. και πρόσοψη σε 2 δημοτικές οδούς (10μ. στην κάθε δημοτική οδό) εμβαδού 1400 τ.μ. με αρτιότητα τα 500 τ.μ. κατατμείται? Οι δημοτικές οδοί προϋπάρχουν της 3.5.1985.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να κατατμηθεί, εφόσον εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις αρτιότητας, δηλαδή κάθε νέο οικόπεδο να έχει πρόσωπο (σε όλο το μήκος) σε κοινόχρηστο χώρο πλάτους 4 μ. τουλάχιστον.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Εάν ο ΚΧ δεν έχει αυτό το πλάτος, δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση από το οικόπεδο για τη διαπλάτυνσή του (απόφαση ΣτΕ 1828/2008, εγκύκλιος 1/2010).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε tirbouson οι απαιτήσεις προσώπου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι συνήθως 12 με 14 μέτρα. Απ ότι καταλαβαίνω από την περιγραφή σου εσύ έχεις συνολικά 20 μέτρα οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν γίνεται κατάτμηση. Δες τους όρους δόμησης της περιοχής.

Τα λέμε

Link to comment
Share on other sites

ενας πελατης μου εχει ενα οικοπεδο 20*140 περιπου εντος οικισμου με την πλευρα των 140μ να ειναι προσωπο σε δημοτικο δρομο.μπορει να γινει κατατμηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.