Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Insoft - Αμοιβές Μηχανικών


terry

Recommended Posts

Επειδή είναι πολλά τα 10 φύλλα καταγραφής για να το ψάξουμε εδώ στο φόρουμ, αν θες μπορείς μας στείλεις με email τον φάκελλο c:/insoft/amo5/authereta/όνομα_αυθαιρέτου ώστε να το δούμε αναλυτικά και αν πρόκειται για bug να το διορθώσουμε στην επόμενη έκδοση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 4/9/2017 at 11:30 ΠΜ, Spiderman said:

Καλημέρα σχετικά με την τελευταία ''μόδα'' των Υ.ΔΟΜ. με το ΣΔΑ, ..... Θα προστεθεί ΣΔΑ στο Αμοιβές μηχανικών?

Κατ' αρχάς, ο νόμος προβλέπει αμοιβή ΣΔΑ;

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΝΑ, ανεξάρτητα από το αν προβλέπει ή όχι ο νόμος την αμοιβή ΣΔΑ, τι αμοιβή αντιστοιχεί σε μιά τέτοια εργασία; Υπάρχει κάτι επίσημο;

Link to comment
Share on other sites

επίσημο όχι και  ισχύουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς (δηλαδή για την εποχή μας -των σκοτωμένων αμοιβών)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Μιας και είδα κίνηση στο νήμα να αναφέρω εμβόλιμα δύο μελανά σημεία του προγράμματος μήπως και βρεθεί λύση κάποια στιγμή...

1. Το fullscreen του προγράμματος το οποίο το θεωρώ κολλημένο στη δεκαετία του 90 και απορώ γιατί δεν ακολουθεί τις μεγαλύτερες αναλύσεις των σύγχρονων monitor.

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να γίνει το update γιατί νιώθουμε ότι εκμεταλλευόμαστε τις μισές ίντσες από τις οθόνες μας και βγάζουμε τα μάτια μας άδικα?

2. Το θέμα με τον τίτλο του έργου που ακόμη δεν έχω καταλάβει τι πρωτοβουλίες λαμβάνει το πρόγραμμα και κόβει την επικεφαλίδα ανά κάποιες λέξεις (και πρέπει μάλλον να συνεχιστεί στο από κάτω πεδίο ο υπόλοιπος τίτλος).

Θεωρώ άκρως παιδικές τις παραπάνω παθήσεις του λογισμικού για να υπάρχουν σήμερα όταν ο ανταγωνισμός έχει λύσει τέτοια θέματα προ πολλού.

Edited by yian
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@yian

1) Είμαστε υποχρεωμένοι εκτός αυτών που έχουν μεγάλες οθόνες με πολύ υψηλή ανάλυση, να λαμβάνουμε υπ’ όψιν και αυτούς που δουλεύουν σε Λάπτοπ των 15’’ με ανάλυση 1366x768. Δεν είναι καθόλου λίγοι οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε Λάπτοπ με ανάλυση 1366x768. Επίσης σε 24’’ οθόνη με ανάλυση 1920x1080 που το δουλεύουμε εμείς, μια χαρά είναι το μέγεθος του παραθύρου και όλα είναι ευανάγνωστα και καθόλου μικρά. Τώρα αν εσύ δουλεύεις με αναλύσεις 2560x1440 ή μεγαλύτερες τότε λυπούμαστε αλλά το λογισμικό δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτά, καθώς αν προσαρμοστεί δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους με μικρότερη ανάλυση. Εσύ μπορείς να λύσεις το θέμα ρυθμίζοντας ανάλογα τα Windows να σου μεγαλώνουν τα παράθυρα, οι άλλοι όμως που έχουν μικρότερη ανάλυση, δεν θα μπορούν να δουν όλη την οθόνη και δεν θα μπορούν να δουλέψουν.

2) Ο τίτλος του έργου αποτελείται κανονικά από μία γραμμή, ώστε να χωράει στα διάφορα έντυπα, στα οποία δυστυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος. Από εκεί και μετά, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσα έντυπα υπάρχει ή μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον χώρος να γραφεί τίτλος με 2 ή και 3 γραμμές. Όπου υπάρχει χώρος στο έντυπο θα τυπωθεί και 2η ή 3η γραμμή στον τίτλο. Η φιλοσοφία είναι ο μεγάλος τίτλος να μη χαλάει τη μορφή του εντύπου, κάνοντας το έντυπο από μονοσέλιδο δισέλιδο ή σε πολυσέλιδα έντυπα να χαλάει όλη τη μορφοποίηση των σελίδων

Ως αναφορά τον χαρακτηρισμό “άκρως παιδικές παθήσεις” λυπούμαστε αν το βλέπεις έτσι, αλλά εμείς έτσι προτιθέμεθα να αφήσουμε τα συγκεκριμένα σημεία, άσχετα με το τι κάνει ο ανταγωνισμός.

  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά (και ουχί: )

7 ώρες πριν, Insoft said:

Ως αναφορά

το θέμα της αμοιβής ΣΔΑ, πώς το αντιμετωπίζει το πρόγραμμά σας;

 

 

Link to comment
Share on other sites

17 ώρες πριν, Insoft said:

@yian

...

Ως αναφορά τον χαρακτηρισμό “άκρως παιδικές παθήσεις” λυπούμαστε αν το βλέπεις έτσι, αλλά εμείς έτσι προτιθέμεθα να αφήσουμε τα συγκεκριμένα σημεία, άσχετα με το τι κάνει ο ανταγωνισμός.

 

Καλημέρα, ομολογώ ότι με κάλυψαν οι απαντήσεις αλλά ομολογώ επίσης ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να αντιμετωπίζετε τις παρατηρήσεις των πελατών-χρηστών με την απάθεια του "εμείς έτσι προτιθέμεθα να αφήσουμε τα συγκεκριμένα σημεία". Και είμαι -σχεδόν σίγουρος- ότι αντιλαμβάνεστε και εσείς οι ίδιοι πως είναι κουσούρια του λογισμικού ασχέτως επιχειρήματος περί οθονών 15 ιντσών και αετίσιας όρασης.

Και αυτό όχι γιατί θίγεται ο εγωισμός μου αλλά γιατί είναι κρίμα το - κατά τα λοιπά αξιοπρεπέστατο λογισμικό -  να έχει βαλτώσει στις παιδικές ασθένειες του 1995 στα σημεία που σας προανέφερα, σε θέματα που ο υπόλοιπος πλανήτης λογισμικών τα έχει λύσει προ πολλού (φυσικά με το ανάλογο κόστος-χρόνο-κόπο-έρευνα από την πλευρά των εταιριών) δίχως να ζητά από τους πελάτες τους να αλλάξουν ανάλυση στα windows ή να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μόνο στο μικρό laptop τους ή να κατεβάσουν την 14ρα crt οθόνη από το πατάρι.

Διότι πολύ απλά θα έπρεπε το full screen του προγράμματος να μπορεί να προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε monitor επιλέγει να δουλέψει ο καθένας, από κινητό τηλέφωνο έως home cinema 60+ ιντσών.  Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο.

Edited by yian
  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.