Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατάτμηση οικοπέδου εντός οικισμού


Recommended Posts

το θεμα σου δεν ειναι αν το 3 και 4 αποτελουν ενα.

Εάν  παιρνουν αδεια, θα παρουν σαν ανεξαρτητα...

Προσωπο δεν βλεπω να εχουν,  διοτι βλεπουν σε μη παραχωρηθεισα λωριδα και στη συνεχεια με επαρχιακο δρομο...

Ο ενδιαμεσος  καθετος δρομος δξ τινος ειναι.

Το υπ΄αριθ. 5 θεωρητικα αποτελουσε, τμημα εκτος σχεδιου  του καθενος οικοπεδου και οχι ενα ενιαιο....αλλα ποιου οικοπεδου αφου δεν βλεπω καμμια νομιμοτητα ως προς την δημιουργια.

[σημερα με ποιες διαταξεις θα κανεις παραχωρηση  της λωριδας;;;]

Συζητειστε τα με την ΥΔΟΜ

Θα χρειασθουμε την "βοηθεια του κοινου."

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το 3 και 4 έχει πρόσωπο στην Επαρχιακή οδό - αρά αφού έχουν τα ελάχιστα απαιτούμενα 750 τ.μ. της αρτιότητας του οικισμού είναι κατα κανόνα αρτια και οικοδομήσιμα.

Ο κάθετος δρόμος - συνιστά ιδιοκτησία του αρχικού ιδιοκτήτη - αφού δεν έγινε η προβλεπόμενη παραχώρηση με συμβολ. πράξη

Παραχώρηση λωρίδας δε σκέφτομαι να κάνω αφού το θέμα της αρτιότητας το λύνω με το πρόσωπο στην Επαρχιακή Οδό για τα 3 και 4.

Το γήπεδο 5 σε πληροφορώ πουλήθηκε εδώ και χρόνια και έχει οικοδομηθεί .. σιγά μη κάτσει κανείς να ψάχνει σαν εμένα το χαιβανά αν η κατάτμηση εγινε ορθά ή οχι...

Αύριο θα είμαι πάλι στην ΥΔΟΜ..

Link to comment
Share on other sites

με το καλό...

υγ

[διατηρω επιφυλαξεις βεβαια για την ιδιοκτησια της λωριδας που δεν παραχωρηθηκε επισημα, αρα δεν δημιουργησε προσωπο, σε ποιον ανηκει ενω  με βαση τα συμβολαια,  την ονομαζουν σαν δικο τους οριο....ως "λωριδα που παραχωρηθηκε"...]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα σας.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω θέμα:

έχω ένα οικόπεδο 1400τ.μ. εντός οικισμού όπου ισχύουν οι όροι δόμησης του πδ 289/2011. 

εντός του οικοπέδου υφίσταται μια διώροφη οικοδομή με ένα ισόγειο διαμέρισμα και ένα διαμέρισμα ορόφου που κατασκευάστηκαν με οικ. άδεια του 1979 που εκδόθηκε στο συνολικό οικόπεδο των 1400τ.μ.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστά οικόπεδα για να πετύχουμε τη μέγιστη αξιοποίηση (δηλαδή 4 οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα).  το ένα 300τ.μ. με την υφιστάμενη διώροφη οικοδομή στην οποία θα γίνει σύσταση οριζοντίου (ιδιοκτήτης Α για το ισόγειο και ιδιοκτητης Β για τον όροφο) και το άλλο το υπόλοιπο κενό οικόπεδο χωρισμένο στα 3 (300,300 και 500τ.μ.). τα οποία θα ανήκουν στον άλλο στον ιδιοκτήτη Α. Μπορεί να γίνει αυτό? Αν δεν γίνεται λόγω του ίδιου ιδιοκτήτη μπορεί να μπουν ιδιοκτήτες τα τέκνα για να γίνεται?

Το οικόπεδο πρέπει να έχει απαραίτητα πρόσοψη στον κοινόχρηστο δρόμο 10μ. για το οικόπεδο των 300τ.μ. και 15μ. για το οικόπεδο των 500τ.μ.? στο Άρθρο 1 παρ. 1 του πδ 289/2011 λέει σχετικά με την απαίτηση προσώπου: ..."η παρούσα διάταξη δεν εφαρμόζεται σε γήπεδα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος ΠΔ και στους παραδοσιακούς οικισμούς" Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το έχουν δημιουργηθεί (δηλαδή που έχουν οριοθετηθεί και χρησιμοποιούνται με φυσικό τρόπο και θα περιγραφούν στην αγωγή της χρησικτησίας?, ή που υφίστανται νομικά με βάση τον τίτλο?)

δηλαδή στην περίπτωση που γίνει αγωγή για χρησικτησία (αυτό πρόκειται να γίνει γιατί το κατέχουν εδώ και πάνω απο 40χρόνια και όλοι γύρω γύρω τα απέκτησαν με τον ίδιο τρόπο), μπορούμε να πούμε ότι το οικόπεδο  είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ακόμα κι αν έχει πρόσωπο <10μ. στον κοινόχρηστο δρόμο? αν έχει π.χ. 6μ. μπορούμε να πούμε ότι προϋφίσταται του πΔ 289/Δ? και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? ποιο ήταν το ελάχιστο πρόσωπο για εντός οικισμού πριν από το πδ 289/Δ? Ψάχνω να βρώ στο προγενέστερο ΦΕΚ 181Δ/85 αλλά δεν αναφέρεται κάτι.   

Υ.Γ Τέλος, στην οικοδομή υφίστανται κάποιες αυθαιρεσίες (40τ.μ., υπέρβασης αντί τα 240τ.μ. μέγιστο που μπορούν να υφίστανται στο οικόπεδο των 300τ.μ.) που πρέπει να τακτοποιηθούν με το Ν.4495/17. πρέπει να γίνει πρώτα η τακτοποίηση στο οικόπεδο των 300τ.μ. και μετά η πράξη της κατάτμησης ή πρώτα η κατάτμηση?Εννοείται τακτοποιώ θεωρώντας "όχι" στην οικοδομική άδεια λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης αφού η οικ. άδεια εκδόθηκε στο μείζον οικόπεδο 1400τ.μ.

skarifima_katatmisis.jpg

Edited by anavatis
προσθήκη σκαριφήματος
Link to comment
Share on other sites

Η κατατμηση που γινεται με αγωγη "χρησικτησιας", εχει σαν χρονο δημιουργιας το ετος εναρξης της νομης, όπως αναγραφεται στην δικαστικη αποφαση.

Η υπαρξη αυθαιρετων δεν παρεμποδιζει την κατατμηση, αλλα μετα την τελεσιδικη αποφαση , προκειμενου αυτη να μεταγραφεί,  απαιτειται να προηγηθει η τακτοποιηση [αρθρ 83 παρ.1]

Τα εμβαδα και οι διαστασεις εξειδικευονται στο Δ 181/85, ως τροποποιηθηκε με το 289/11.

 Αυτο θα δεις, κωδικοποιημενο.

δες τα ΠΜ

εδιτ

το θεμα το χρονου δημιουργιας το εχουμε συζητησει επανειλημενα.

δες το στην αναζητηση

Υπαρχει και η εγκυκλιος Κατσιγιαννη, η οποια "εν μερει" εχει αμφισβητηθει

Υπαρχει και το ερωτημα τι δημοσια εγγραφα εχουν που να αποδειχνουν το ετος δημιουργιας κλπ.

Θα το συζητησεις με την ΥΔΟΜ.

 

 

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αν "αποδείξεις" ότι η κατάτμηση υφίσταται προ του 1985, δεν χρειάζεσαι συγκεκριμένο μήκος προσώπου. Δες τι αναφέρει το αρχικό ΠΔ (αρθρο 6 παρ.1).

Η εγκύκλιος Κατσιγιάννη είναι για τα σκουπίδια. Η πιο ασφαλής οδός είναι η δικαστική απόφαση.

Με την Υ.ΔΟΜ. θα κάνεις "εμπιστευτικές" συζητήσεις. 

Αν στην περιοχή λειτουργεί Κτηματολόγιο, ίσως μπλέξουν τα πράγματα.

συμπλ.

Για να μην έχεις επί πλέον πρόβλημα με την "κατάτμηση", πρόσεξε ώστε οι αποστάσεις του νέου ορίου από το υπάρχον κτίριο να μην είναι <2.50 μ.

 

Edited by tetris
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

καλησπέρα. σε οικόπεδο εντός οικισμού που έχει πρόσοψη σε δημοτική οδό όπως φαίνεται σε εγκεκριμένο τοπογραφικό πολεοδομίας από το 1979 που έχει βγει για το διπλανό του που κτίστηκε οικοδομή, στο κτηματολόγιο η μερίδα δεν είναι ενημερωμένη με το πρόσωπο αυτό και φαίνεται ακόμα με πρόσοψη με την όμορη κτηματολογική μερίδα. το οικόπεδο είναι σήμερα κενό και θέλει να κτίσει και έχει πρόσοψη στην εν λόγω δημοτική οδό ~12μ. το οικόπεδο αυτο των 300τ.μ.  υφίσταται από το 2003. στον οικισμό δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο πόλης παρά ένα ΓΠΣ που φαίνεται εν μέρει η χάραξη της εν λόγω οδού. Πρέπει να γίνει κάτι προν την έκδοση της οικοδομικής άδειας για τον χαρακτηρισμό του δρόμου και από ποια υπηρεσία, ή αρκεί το εγκεκριμένο τοπογραφικό της πολεοδομίας όπου φαίνεται ξεκάθαρα η πρόσοψη του οικοπέδου σε δημοτική οδό? 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους, 

έχω να κάνω κατάτμηση σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται εν μέρει εντός και εν μέρει εκτός ορίων οικισμού. Ο οικισμός είναι οριοθετημένος. Όριο αρτιότητας τα 500τ.μ. Το τμήμα εντός ορίων οικισμού έχει επιφάνεια 3.000τ.μ. ενώ το εκτός είναι 500τ.μ. Το εκτός σχεδίου τμήμα δεν πληρεί τους όρους αρτιότητας της περιοχής και είναι μη οικοδομήσιμο. Να φανταστώ πως με την κατάτμηση δεν μπορεί να κατατμηθεί το τμήμα που βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού. Δηλαδή θα προσαρτηθεί αυτούσιο σε ένα από τα νεοδημιουργηθέντα οικόπεδα, σωστά; 

image.png.4b551ad7ff3f3a837d198489ac587b0f.png

Link to comment
Share on other sites

Το ακίνητο (το εκτός οικισμού τμήμα) βρίσκεται εντός ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ με ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης 4.000 τμ ή παραπάνω;

Αν όχι, μήπως βρίσκεται εντός ζώνης 500 μ από τα περιμετρικά προ 23 όρια οικισμού ή προ 23 οικισμού;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.