Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ευνοϊκή ρύθμιση καθυστερουμένων ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ


nicola100

Recommended Posts

Άρα δεν πήγες με την ρύθμιση που αναφέρει παραπάνω ο ikaros γιατί τότε θα έδινες μικρότερη προκαταβολή.

Link to comment
Share on other sites

Ζήτησα να κάνω διακανονισμό και αυτό το πρόγραμμα μου βγάλανε.

Για την ακρίβεια τα ποσά αναλύονται ως εξης:

τρέχουσες οφειλές για να γίνει ο διακανονισμός=932€

λόγω εκπρόθεσμου Β' 2010=21,7€

Παράβολο Ν3863/10=50€

1η δόση διακανονισμού=211€

ΣΥΝΟΛΟ=1215,7€

Link to comment
Share on other sites

Πώς θα ρυθμίσετε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας

20/1/2012 6:54:00 μμ

 

 

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

 

Μεγαλύτερες εκπτώσεις επί των πρόσθετων τελών προβλέπει βελτιωτική τροπολογία για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

 

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι αν κάποιος ρυθμίσει τις οφειλές του και τις καταβάλλει μέσα σε ένα εξάμηνο έχει έκπτωση στο 100% των πρόσθετων τελών, έκπτωση 75% εφόσον καταβληθούν οι εισφορές με ισόποσες δόσεις μέσα σε δέκα μήνες, ενώ για περισσότερες δόσεις η έκπτωση είναι 40%.

 

Ειδικότερα η προσθήκη, στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις που αφορούν στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-15 οι περιπτώσεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου, που αφορούν στη νεα ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά, προβλέπονται τα εξής:

 

α) Για εφάπαξ ή έως έξι ισόποσες δόσεις (από τρείς που προβλεπόταν αρχικά) θα ρυθμίζεται η οφειλή με έκπτωση 100% στα πρόσθετα τέλη

β) από επτά έως και δέκα ισόποσες δόσεις (από έξι αρχικά) με έκπτωση 75%

γ) η ένταξη στη ρύθμιση του Α. 48, Ν. Ν. 3943/11, με έκπτωση κατά 40% (αντί 30%) στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί στο Α. 48 του Ν. 3943/11.

 

Η νέα ρύθμιση, όπως έχει ανακοινωθεί με την κατάθεση της ισχύει για όσους οφειλέτες είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση, είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.

 

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.

 

Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και υπολογίζονται οι δόσεις ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει ο κάθε οφειλέτης.

 

Ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας στη Βουλή υπεραμύνθηκε των πολιτικών ρύθμισης οφειλών, λέγοντας ότι ενώ αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα τους, με τις ρυθμίσεις που έγιναν πριν από ένα χρόνο, διπλασιάστηκε το ποσό που καταβάλλεται στα ταμεία από ρυθμίσεις οφειλών παλαιοτέρων ετών.

 

Ειδικά για το ΙΚΑ, ανέφερε, με βάση πρόσφατα στοιχεία από τα περίπου 40 με 42 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, πληρώνονται πλέον 80 περίπου εκατομμύρια ευρώ το μήνα έναντι παλαιών οφειλών.

 

«Διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Ταυτόχρονα, όμως με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε περισσότερους πόρους από οφειλές που προέρχονται από παρελθόντα έτη. Νομίζω ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος για να μπορέσουν τα Ταμεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

http://www.real.gr/D...=118482&catID=3

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με faethonα11, εκτος αν βαλανε 3 μηνες

η ισχυει η αυξηση των ασφαλιστικων εισφορων.....μηπως ζητησες συγκεκριμενο ποσο δοσης;αν μπορεις δες αναλυτικα τα χαρτια υπολογισμου,θαταν χρησιμο να μας πεις τι υπολογισαν.....(την πρωτη εκτυπωση πριν σου βγαλουν τις δοσεις)

οσον αφορα τον 3943/11 δεν εχω ακουσει κανεναν να τον εχει χρησιμοποιησει.......stetap3...ξερεις κανεναν;

Edited by mixyak790
Link to comment
Share on other sites

Χρωστάω 1 εξάμηνο (1586 ευρώ) και θα το πάω για διακανονιμό (αφού δεν παίζει μία) αλλά μάλλον μετά τον Απρίλη. Μην σκάσουν και οι εισφορές του Απρίλίου και μου πουν αν δεν τις καταβάλλω (που δεν υπάρχει περίπτωση μέχρι στιγμής) χάνεται και ο διακανονισμός....Θα επιδειώξω να βάλω στον διακανονιμό το εξάμηνο που χρωστάω+τις εισφορές Απριλίου (για το 2τερο δύκολο, γιατί πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες...είδομεν)

 

Παιδιά αυτό με τα 100ευρώ μηνιαία δόση ξέρετε τίποτα?

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να περασουν καποιοι μηνες,οποτε παλι θα εισαι κοντα στο εξαμηνο του Οκτωβριου.....Εγω σκεφτομουν οτι για οποιον χρωσταει θα επρεπε να διακανονιζουν και κανα δυο εξαμηνα μετα για να παιρνουμε και καμμια ανασα,γιατι συνηθως οι διακανονισμοι χανονται στη δευτερη -τριτη δοση οταν ερθει να πληρωσουμε το εξαμηνο......Βέβαια ολα αυτα οφειλονται στις τεραστιες εισφορες και στην ελαχιστη δουλεια που υπαρχει.......

Link to comment
Share on other sites

Μην το ψάχνετε παιδιά. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση από θέμα δουλειάς και δεν υπάρξει ραγδαία βελτίωση (μόνο ραγδαία, πράγμα δηλαδή εντελώς απίθανο) και διατηρηθούν και οι εισφορές (και το ύψος τους και ο τρόπος πληρωμής τους), η κατάσταση απλά δεν είναι βιώσιμη. Είναι βέβαιη η κατάρρευση του ΤΣΜΕΔΕ. Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθούν "a la carte" προγράμματα ασφάλισης όπως είχε προταθεί από κάποιους παλιότερα και η καταβολή εισφορών να γίνεται ως ποσοστό των αμοιβών μας (μόνο). Το ίδιο βέβαια νομίζω ότι είναι αναγκαίο να ισχύσει και για όλους τους άλλους αυτοαπασχολούμενους. Το πως ακριβώς θα γίνει εφικτό κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζω. Είναι όμως η μοναδική λύση στο πρόβλημα. Αλλιώς έχουν τελειώσει όλα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ετσι είναι δυστυχώς.....

Ακόμα και ο διακανονισμός δεν συμφέρει....Κάνεις διακανονισμό γιατί υποτίθεται έχεις οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορείς να καταβάλεις τις εισφορές. Αυτό είναι το νόημα. Αν κάνεις σήμερα-αύριο διακανονισμό, πως είναι δυνατόν τον Απρίλιο να καταβάλεις την δόση+τις τρέχουσες εισφορές???? Αδύνατον και χωρίς λογική. Μα, αμα είχα τα λεφτά δεν θα έμπαινα σε διακανονισμό!! Η μήπως νομίζουν οι φωστήρες ότι σε 3 μήνες θα τινάξω την μπάγκα??

Τίποτα μάγκες θα καταλάβουν τι συμβαίνει όταν θα αρχίσουν οι κανονιές κατά βούληση.......Σύντομα

Link to comment
Share on other sites

Η δυνατότητα διακανονισμού, είχε νόημα τις εποχές των "παχιών αγελάδων". Κατά τις οποίες κάποιος δεν πλήρωνε γιατί ήταν "αμελής", ή γιατί παροδικά αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα όμως είχε δυνατότητα να ανακάμψει λίγο καιρό μετά και άρα να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις ενός διακανονισμού. Η κατάσταση όμως που βιώνουμε πλέον είναι πρωτοφανής. 5η συνεχή χρονιά σε "ύφεση" (όπως αρέσκονται οι οικονομολόγοι να αποκαλούν αυτή την κατάσταση-εγώ χρησιμοποιώ βαρύτερο και πιο απαισιόδοξο χαρακτηρισμό). Σε τέτοιες συνθήκες είναι απολύτως αδύνατο να δουλέψουν μέσα όπως ο διακανονισμός... Είναι προφανές ότι θα κάνουμε διακανονισμό ίσα-ίσα για να πάρουμε ενημερότητα όταν είναι απαραίτητη, θα πληρώνουμε μια δόση, θα τον "χαλάμε" και πάλι από την αρχή. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει αν δεν αλλάξει κάτι.

Edited by tpanag
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

tpanag

Είναι βέβαιη η κατάρρευση του ΤΣΜΕΔΕ. Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθούν "a la carte" προγράμματα ασφάλισης όπως είχε προταθεί από κάποιους παλιότερα και η καταβολή εισφορών να γίνεται ως ποσοστό των αμοιβών μας (μόνο). Το ίδιο βέβαια νομίζω ότι είναι αναγκαίο να ισχύσει και για όλους τους άλλους αυτοαπασχολούμενους. Το πως ακριβώς θα γίνει εφικτό κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζω. Είναι όμως η μοναδική λύση στο πρόβλημα. Αλλιώς έχουν τελειώσει όλα...

 

Συμφωνώ απολύτως. Αν δεν αλλάξουνε οι ίδιοι τακτικές θα τους τις αλλάξουν οι από κάτω, οι επαγγελματίες. Δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα, η στάση πληρωμών των εισφορών θα επέλθει ούτως ή άλλως, αλλά είναι και τι σκα#ά υπηρεσίες μας παρέχουν τόσα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.