Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αρτιότητα οικοπέδου από παραχωρητήριο


Recommended Posts

Οικοπεδο οπως παρεχωρηθει το 1950 με σχετικη αποφαση του Υπουργειου Οικισμου και Ανοικοδομησεως, το οποίο δεν πληρεί την κατα κανόνα αρτιότητα, θα ακολουθησει την κατα παρρέκλιση ή υπάρχει εξαίρεση?Επίσης έχει οικοδομηθει στο οριο του προσωπου σε δημοτικό δρόμο αλλα το πλατο του ειναι 3μ, τι γινεται περι οικοδομησιμοτητας?

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε teosan

για τα οικόπεδα

ισχύει ότι είναι άρτια και οικοδομήσιμα όπως παραχωρήθηκαν

Link to comment
Share on other sites

@teosan

Εξ όσων γνωρίζω, το Υφυπουργείο Ανοικοδομήσεως (1948-1952) ήταν ήταν ο πρόδρομος της μετέπειτα Υπηρεσίας Οικισμού του Υπουργείου Δημοσίων Έργων, η οποία, το 1980, αποτέλεσε τον πυρήνα του νέου, τότε, Υπουργείου ΧΟΠ (και από το 1985, το ένα από τα δύο υπουργεία που συνενώθηκαν με τον τίτλο ΥΠΕΧΩΔΕ).

 

Το τότε Υφυπουργείο εκπόνησε και ενέκρινε ρυμοτομικά σχέδια σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, αλλά δεν είχε αρμοδιότητα παραχώρησης οικοπέδων, η οποία περιλαμβανόταν στις αρμοδιότητες του τότε Υπ. Κοινωνικών Υπηρεσιών, με βάση τα στεγαστικά προγράμματα που εκπονούσε.

 

Επομένως, θα συνιστούσα να επανεξετάσεις τα διαθέσιμα στοιχεία της υπόθεσής σου. Ανεξάρτητα με όσα αναφέρω εδώ, είναι απόλυτα σωστό αυτό που λέει ο ΘΕΟΧΑΡΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.