Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χάραξη οικοπέδου με ταχύμετρο σε ΕΓΣΑ 87 και χρήση συντελεστή(0,9996...)


Recommended Posts

μια επισήμανση που θα σε βοηθήσει:

 

αν αποτύπωσες ένα σημείο που απέχει πχ. 134.56μ από τη στάση οργάνου χρησιμοποιώντας συντελεστή k=-400ppm που έχεις ήδη εισάγει στο όργανο, τότε για να το πασαλώσεις στη θέση του ένα μήνα μετά, από την ίδια στάση, πρέπει το όργανο να δώσει την ίδια απόσταση των 134.56μ. άρα πρέπει να ρυθμιστεί στα ίδια -400 ppm.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

agior εννοείται ότι θα πρέπει οι συντελεστές του οργάνου να είναι οι ίδιοι εκτός αυτών της ατμοσφαιρικής διάθλασης. Οι τελευταίοι θα πρέπει κάθε φορά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (χμμμ...χρειάζομαι και φορητό μετεωρολογικό σταθμό για να είμαι απόλυτα ακριβής).

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε agior

συμφωνούμε απόλυτα

τα όσα έγραψα παραπάνω αφορούν διαδικασία αποτύπωσης και χάραξης με βαση πρωτογενή στοιχεία όταν στο όργανο έχουν εισαχθεί μόνο διρθώσεις θερμοκρασίας,ατμοσφαιρικής πίεσης,σταθερών οργάνου και πρίσματος με στόχο να γίνει κατανοητή η διδικασία απο τον συνάδελφο που υπέβαλε το ερώτημα

όλες οι αναγωγές (συστήματος προβολής-αναγωγή λογω υψομέτρου κλπ) μπορούν να αντιμετωπισθούν θέτοντας για κάθε συγκεκριμένη περιοχή ανάλογο scale factor η εισάγοντας αντίστοιχα ppm όπως αναφέρεις

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.