Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι Επιστήμονες στη χώρα μας είναι πολλοί;


howard_roark

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 118
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω δεν νομιζω οτι υπαρχει μεγαλος λογος ανησυχιας. Η κατασταση θα ελθει σε ισορροπια, η ζητηση θα ισορροπησει την προσφορα.

Δειτε τι γινεται λ.χ με τους δικηγορους. Τοσοι και τοσοι βγαινουν, πετας πετρα στον δρομο και κτυπας δυο δικηγορους. Ο λογος: Ο καθε Ελληνας εχει μυνησει τον γειτονα, εργοδοτη, υπαλλληλο, συζηγο, και παει λεγοντας. Δεν προλαβαινουν τα δικαστηρια να δικαζουν.

Δειτε τι γινεται με τους γιατρους. Εκτος απο τους "Ελληνες" εχουμε τους Ιταλους, τους ΒουλγοροΡουμανους κ.ο.κ. Παλι και εκει οι γιατροι ειναι σε πρωτη ζητηση γιατι ο Ελληνας ειναι φουλ στα ψυχολογικα και με το παραμικρο παει σε γιατρο και πλακωνεται στις αντιβιωσεις.

Ε, ετσι ειναι και με μας. Μην τρελαινομαστε οτι θα ψοφησουμε στην πεινα.

Link to comment
Share on other sites

Ο καθε Ελληνας εχει μυνησει τον γειτονα, εργοδοτη, υπαλλληλο, συζηγο, και παει λεγοντας.

συναδελφε δεν νομιζω οτι ειναι ετσι.το αντιθετο.στην περιοχη μου τουλαχιστον.πως επιβιωνουν?με το τελειως λαθος κτηματολογιο (αλλα χαρη σαυτο επιβιωνουν και οι μηχανικοι αυτη την περιοδο-να ειναι καλα τα παιδια ,θα ειχαμε ψοφησει της πεινας)

και με τα συμβολαια.και με το οτι βεβαια οταν τους πεσει πελατης τον γδερνουν κυριολεκτικα,δεν ειναι σαν εμας.

Link to comment
Share on other sites

Αν και το εχω ξαγραψει και παλαιοτερα, αν θελουμε να λυθει καπως το ζητημα της "παραγωγης" μηχανικων με αδεια σκησεως επαγγελματος(γιατι αυτο ποναει), το ζητημα ειναι απλο. ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ 8ΩΡΑ!!! Το θεσμο που καταργηθηκε το 1982 οταν πλεον ειχαν μαζευτει πολλοι πτυχιουχοι(και ουχι διπλωματουχοι) μηχανικοι εξ'Ιταλιας(τοτε εκει πηγαιναν) και δεν μπορουσαν καθολου να περασουν αυτες τις εξετασεις οι οποιες οδηγουσαν στην αδεια ασκησεως επαγγελματος. Στην Αμερικη αν δεν κανω λαθος, για να παρεις αδεια ασκησεως επαγγελματος,δηλαδη να υπογραφεις,(Professional Engineer) θα πρεπει να δωσεις αντιστοιχες εξετασεις οι οποιες ειναι 8ωρες(τι συμπτωση!), και συγκεκριμενα 4 ωρες το πρωι και 4 ωρες το απογευμα. Ειναι δημοκρατικο να σπουδαζει ο καθενας οπου θελει και οτι θελει, αν θελει ομως να το εξασκησει θα πρεπει να κατσει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ οτι ξερει το "αθλημα". Τοτε,το 1982, ειχαν πιεσει με τα "κονε" τους οι εκ της αλλοδαπης προερχομενοι μηχανικοι και καταφεραν αυτο που εκαναν παντα, να την "κανουν" απο την πισω πορτα. Δεν πειραζει, δεν περασα Πανελληνιες, θα παω Ιταλια, Βουλγαρια, Ζιμπαμπουε κλπ. Ειμαι μαγκας πονηρος και μ@#$@κες οι αλλοι που χτυπιουνται. ΟΚ μεχρις εδω. Αμ μετα γυρναω Ελλαδα και θελω να ειμαι και εγω σαν κι αυτους. Τι κανω, αυτο που εκανα παντα. ΠΟΝΗΡΙΕΣ.

Δυστυχως ομως επειδη και οι δικοι μας ειναι πολλοι, τα 8ωρα θα μπορουσαν να ξεσκαρταρουν πολυ κοσμο. Επισης θα αναφερω το αυτονοητο. Οτι καθε τμημα δεν θα επρεπε να εχει πανω απο 70 φοιτητες κατ'ετος. Αν καναμε αυτα δεν θα ειχαμε προβλημα. ΟΥΔΕΝ!!! Και ειμαι κατηγορηματικος πανω σε αυτο. Δυστυχως δε με διαψευδει η πραγματικοτητα η οποια ειναι ζοφερη. Ειμαστε πολλοι και δεν εχουμε δικλειδες για να ξερουμε οτι αυτοι που ειμαστε ειμαστε και καλοι!! Αν ειχαμε 120000 καλους μηχανικους πες παει στον κορακα. Αλλα ενα ποσοστο ειναι κατα την αποψη μου ισω λιγο πιο κατω απο οτι πρεπει σε επιπεδο γνωσεων. Αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...

Link to comment
Share on other sites

@csou: υποτίθεται ότι το όποιο έλλειμα σε γνώση το τιμωρεί η αγορά. Δηλαδή κανονικά κάποιος που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και άρα δεν είναι τόσο καλός μηχανικός δεν θα έπρεπε να έχει δουλειά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως οι πονηριές που αναφέρεις συνεχίζονται και επεκτείνονται και στην αγορά εργασίας. Προσλαμβάνεται ο κολλητός του ξαδέρφου του θειού του αδερφού του πατέρα μου και όχι ο πιο άξιος. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις ατομικές επιχειρήσεις αλλά εκεί πλέον είναι και θέμα marketing. Δυστυχώς δεν μας έμαθαν πώς να πλασάρουμε στον πελάτη τις ικανότητές μας, ώστε να τις εκτιμήσει και να μας προτιμήσει, με αποτέλεσμα οι λίγο καλύτεροι στο marketing να είναι και επιτυχημένοι, χωρίς αυτό να συνάδει με τις ελλειπείς τους γνώσεις...

Link to comment
Share on other sites

...

Δηλαδή κανονικά κάποιος που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και άρα δεν είναι τόσο καλός μηχανικός δεν θα έπρεπε να έχει δουλειά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως οι πονηριές που αναφέρεις συνεχίζονται και επεκτείνονται και στην αγορά εργασίας. Προσλαμβάνεται ο κολλητός του ξαδέρφου του θειού του αδερφού του πατέρα μου και όχι ο πιο άξιος.

 

Ακριβώς έτσι.

 

Οι γνωριμίες φέρνουν τις δουλειές και βρίσκουν και κάποιους να "τραβάνε" το κουπί.

Δεν είναι πονηριές είναι διαστρέβλωση της εργασιακής πραγματικότητας προσαρμοσμένη απόλυτα στις ελληνικές συνήθειες βολέματος (και αργομισθίας για κάποιους) .

 

Το θέμα γνώσεων και επαγγελματικής κατάρτισης δεν συμβαδίζει με μια επιτυχημένη καριέρα στο Ελλάντα χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άριστα καταρτισμένοι συνάδελφοι με καλές δουλειές και πλούσιο βιογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

CSOU

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ 8ΩΡΑ!!!

Σιγά...τα οκταωρα δεν ηταν και κατι σπουδαιο.

ημουν τριτοετης φοιτητης ...και πηγα και εδωσα .....οκταωρο,για λογαριασμο τελειοφοιτου πολιτικου μηχανικου...που ουτε τον ηξερα,απλα με παρακαλεσε κοινος φιλος.

μιλαμε για μπαχαλο....κανεις δεν πηρε χαμπαρι γιατι απλουστατα ...κανεις δεν πολυενδιαφεροταν να ελεγξει.και δεν ηταν η μονη περιπτωση....μια αλλη φορα εδωσα ...για μηχανολογο...τεσπα ας μην επεκταθω......διοτι δεν μας συμφερει...

απλα ας μην εξιδανικευουμε το παρελθον...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.