Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προϋπολογισμός για νομιμοποίηση ημιυπαιθρίου χώρου


Recommended Posts

Σε υπάρχων ισόγεια κατοικία,θέλω να νομιμοποιήσω τους Η.Χ.,τους οποίους ο εργοδότης τους έχει κλεισμένους.Πήγα στην αρμόδια Πολεοδομία και μου απάντησαν με συμβατικό προυπολογισμό,αλλά όταν τους ανέφερα ότι εκτός από τους εξωτερικούς τοίχους θα έχω και εσωτερική διαρύθμιση για να κανω αναλυτικο πρυπολογισμό,μου απάντησαν " καν' το με συμβατικό και βλέπουμε...".Είναι σώστη η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας και τελικά πως μπορώ να τους υπολογίσω?

Link to comment
Share on other sites

Έχεις υπόλοιπο δόμησης; Δε χρειάζεσαι αναλυτικό γιατί οι διαρρυθμίσεις θα είναι στο κομμάτι του κλειστού Η/Χ. Δεν κάνεις αλλαγή διαρρύθμισης. Μόνο συμβατικό θες.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει υπόλοιπο δόμησης,αλλά το ότι γκρεμίζονται πλέον τοίχοι όμοροι του Η.Χ. πού ήταν πριν κουζίνα για να μεγαλώσει αυτός ο χώρος δεν θα γινει με αναλυτικό??

Link to comment
Share on other sites

Έστω καταθέτω συμβατικό προυπολογισμό,λέω το κόστος στον εργοδότη,πληρώνει κανονικά στην ώρα του όταν καταθέτω το φάκελο και κοβω κανονικα τιμολόγια.Όταν όμως έρθει η ώρα του φορολογικού ελέγχου από τον εκάστοτε αρμόδιο υπάλληλο και μου ζητήσει ότι έπρεπε να κάνω και αναλυτικό ο οποός αυξάνει κατά πολύ τη μελέτη-επίβλεψη,εγω μπορώ να κόψω συμπληρωματικά τιμολόγια για τον αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

Ρώτα να σου πουν σίγουρα από την αρχή. Εγώ στο τέλος πληρώνομαι και τότε κόβω την απόδειξη. Το ποσό μπορεί να εξοφληθει τμηματικα δεν υπάρχει προβλημα. Μπορείς να έχεις πάρει προκαταβολή και το υπόλοιπο μετά και να κόψεις δύο αποδείξεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση αλλαγής χρήσης (γιατί περί αυτού πρόκειται) η πολεοδομία απαίτησε τα εξής: συμβατικό προϋπολογισμό χωρίς διαφορά προϋπολογισμών, μιας και ο Η/Υ δεν προσμέτρησε στην δόμηση στην αρχική άδεια, και προσαύξηση λόγω προσθήκης. Το ΤΕΕ μου επεσήμανε ότι αντί της προσαύξησης λόγω προσθήκης θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την προσαύξηση λόγω διαρρύθμισης. Η άδεια εξεδόθη κανονικά με χρήση συμβατικού και όχι αναλυτικού προϋπολογισμού.

 

Το μόνο μπέρδεμα υπάρχει στον υπολογισμό ενσήμων του ΙΚΑ που εκεί, ό,τι και αν σου πει ο υπάλληλος της πολεοδομίας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πίνακα 3, μιας και δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος πίνακας που να υπολογίζει συμβατικά την διαφορά ενσήμων.

Link to comment
Share on other sites

Επανέρχομαι διότι δε γνώριζα κάποιες κύριες λεπτομέρειες,όπως οτι οι ημιυπαίθριοι είναι ήδη κτισμενοι παράνομα βέβαια...και ερωτώ: όταν είναι κτισμέμοι-κλειστοί από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη και ο μηχανικός καλείται να βγάλει άδεια,η προσφορά που καλούμαι να του δώσω ως μηχανικός θα περιλαμβανει μελέτη-επίβλεψη ή μόνο τη μελέτη?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Γεία σας! Εχω μία περίπτωση οικοδομής στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει κλείσει δύο Η/Χ εμβαδού περίπου 10 τ.μ. . Στο οικόπεδο υπάρχει υπολοιπόμενος Σ.Δ. και επομένως η πολεοδομία μου απάντησε ότι δεν θα πρέπει να τους τακτοποιήσω με τον Ν3843/10 αλλά να τους νομιμοποιήσω με έκδοσή αδείας σύμφωνα με το άρθρο 22 του Γ.Ο.Κ. . Η οικοδομή είναι κατασκευής του 2001. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος για το πώς θα βγεί μία τέτοια άδεια , τι μελέτες χρειάζονται , πως θα υπολογίσω αμοιβές , με το Ι.ΚΑ. τι θα κάνω και τι γίνεται με τα προστίματα; Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλή συνέχεια σε όλους σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.