Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής και επαγγελματικός καρκίνος


Daron

Recommended Posts

Συνάδελφοι χαίρετε. Είμαι νέος σ αυτό το φόρουμ και θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου σ αυτούς που το δημιούργησαν και το διαχειρίζονται.

Υπάρχει κάποιος Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος που να ξέρει λεπτομέρειες για την εργασία σε εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής και τη σύνδεση της με εμφάνιση καρκίνων επειδή με απασχολεί το θέμα ; Με ενδιαφέρει κυρίως η έκθεση των εργαζομένων (εργατικό προσωπικό και μηχανικοί) στα Η/Μ πεδία και δευτερευόντως η έκθεση σε μολυσματικούς παράγοντες (καύση λιγνίτη, φυσικού αεριού κ.λπ) Όποια βοήθεια (καθοδήγηση σε ΕΓΚΥΡΗ βιβλιογραφία, ή αν για παράδειγμα από προσωπική σας εμπειρία έχετε δει τις μεθόδους προστασίας που χρησιμοποιούνται κ.λπ) θα ήταν πολύτιμη. Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Για Η/Μ πεδία θεωρώ καλή αρχή αυτό το διδακτορικο

http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/2461

καθώς έχει και βιβλιογραφία ;) για την εκθεση σε Η/Μ. Η σύνδεση όμως με βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό εχει γίνει μόνο στατιστικά και οι έγκυρες μελέτες είναι πολύ λίγες. Επειδή δουλεύω σε πεδία σε διαβεβαιώ πως δεν χρησιμοποιείται καμία προστασία για το προσωπικό, ούτε οι εγκαταστάσεις μελετώνται με σχετικο σκεπτικό.

Για καυσιμη ύλη δεν μπορώ να βοηθήσω, εκεί όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα γιατί υπάρχει εμφανής σχέση των εκπεμπόμενων ρύπων με το αναπνευστικό. Απο όσο ξέρω οι ήρωες που καθαρίζουν τα ηλεκτροστατικά φίλτρα των ΑΗΣ φορουν στολές και μάσκες (τα τελευταία χρόνια) εργάζονται περιορισμένο χρόνο την ημέρα και ειναι στα ΒΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Daron η έκθεση προσωπικού σε πεδία, σε εγκ/σεις παραγωγής δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για ψάξιμο, σε αυτό το χρονικό διάστημα. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας!!! Εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας!!! Υπεργολάβοι που βάζουν άριστους τεχνίτες χωρίς καμιά προστασία να δουλεύουν σε ιστούς κ σταθμούς βάσης κινητής.

 

Η μόνη προστασία που έχει ένας τεχνίτης είναι η πίεση να τελειώσεις γρ΄γηγορα!!! Αυτό μόνο μειώνει τα επίπεδε έκεθεσης σε ΗΜ αντινοβολία !!!

 

Απαγορεύονται τα κεφαλαία. Παρακαλώ διορθώστε το μήνυμά σας.

(Τελικά την μετατροπή την έκανα ο ίδιος)

CostasV

Link to comment
Share on other sites

Ekokkino , ενδιαφέρον το διδακτορικό. Μου φαίνεται περίεργο πάντως να μην λαμβάνεται μια έστω στοιχειώδης προστασία για το προσωπικό. Με όλο το θάρρος, εσυ που δουλεύεις σε πεδία δεν ανησύχησες, δεν προβληματίστηκες ποτέ ;...

Link to comment
Share on other sites

Μια εμπειρική διαπίστωση από τεχνικούς τηλεπικοινωνιών (και ασύρματων) είναι πως τα παιδιά τους είναι πολύ περισσότερα κορίτσια παρά αγόρια.

Το μεταφέρω όπως το έχω ακούσει από διάφορους χωρίς να μπορώ να το επιβεβαιώσω ή να το απορρίψω.

 

Δηλαδή είμαστε το αδύναμο φύλο και πριν τη γέννηση μας :roll:

 

 

Πάντως για μελέτες που ζητάς, αυτοί που θα μπορούσαν να τις πληρώσουν είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να μη το κάνουν, ειδικά στη κινητή.

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιώνω, με τις ίδιες επιφυλάξεις, αυτά που λέει o nomad. Το έχω ξανακούσει.

Την πρώτη φορά ήταν σε επίσκεψη που κάναμε στις θερμοπύλες (δορυφορικός

σταθμός) όταν ήμουν φοιτητής στο ΠΠ. Μας είπαν ότι όλοι είχαν κορίτσια. Ήταν

νομίζω γύρω στους 50 εργαζομένους. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες είναι και πολλά

χρόνια πριν...

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, έχω ακούσει και γω σε αστεία οτι οι συναδελφοι μου κάνουν περισσοτερο κορίτσια, αλλα δεν με επεισαν!Δεν ειχε βγει μια μελετη οτι εκφυλιζεται το Υ χρωμοσωμα και πολλα χρονια μετα δε θα υπάρχει :P?

Προσωπικά μπορώ να επιβεβαιώσω οτι κάτι παίζει με το Η/Μ υψηλής τάσης 400 kV γιατι κάθε φορά που δουλευω εκεί (δεν ειναι πολύ συχνα, αντε 1-2 φορές το μήνα, υπάρχει βεβαια κοσμος που είναι εκει συχνότερα) με πιάνει μετά απο μισή ώρα πονοκεφαλος. Τώρα απο το πεδιο είναι, απο το συνεχες τζιιιιιζ που ακουγεται...τι να πω. Δε μιλάω για πυλώνες ετσι, αλλά για το ΚΥΥΤ. Δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια. Ο φίλος dkompog τα λεει σωστά, απο αλλού μας ερχεται. Το κτίριο που εργάζομαι είναι κοντά σε ΥΣ 150 kV αλλά το γήπεδο απέχει 100μ. Καλύτερα να μην τρελαινόμαστε. Η καθημερινή εκθεση σε αποστάσεις κάτω απο 20 μ θα με προβλημάτιζε αλλά αυτο δεν είναι τοσο συχνό. Υπάρχει απόσταση 3.5 μ για να μη σκοτωθείς απο τάση ετσι κι αλλιώς. Υπάρχουν πιο επικίνδυνα πραγματα εκει έξω. Το μοναδικο που με προβλημάτισε το εθεσε ο nomad!Τι θα γίνει με τα γεννετικά μου κύτταρα και τι θα κάνω αν μείνω εγκυος!Γραφειακι σιγουρα για τους πρώτους μηνες!

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα μαθημα προπτυχιακα στο οποιο ειχαμε ασχοληθει λιγο με το θεμα ειχαμε δει και συμπερανει οτι οι επιδημιολογικες μελετες που πρεπει να γινουν για να βγει ενα συμπερασμα σχετικα με τις επιπτωσεις των η/μ πεδιων στον ανθρωπο σαμποταρονται συνεχως απο οσους εχουν λογο να το κανουν.

Μετα θα πρεπει οι εργαζομενοι να λαμβανουν εξτρα μετρα προστασιας, η εταιριες να τους παρεχουν εξτρα επιδοματα ανθυγιεινης εργασιας κτλ.

 

Λιγο υλικο σχετικα με το θεμα μας εχει εδω http://www.eeae.gr/gr/

Χαμηλόσυχνα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία: Πηγές ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων - Βιολογικές επιπτώσεις - Έλεγχοι από την ΕΕΑΕ.

Περί μετρήσεων μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών

Link to comment
Share on other sites

Τι θα γίνει με τα γεννετικά μου κύτταρα και τι θα κάνω αν μείνω εγκυος!Γραφειακι σιγουρα για τους πρώτους μηνες!

 

Τα γυναικεία γενετικά κύτταρα δεν μεταβάλλονται μιας και έχουν δημιουργηθεί σε πολύ πρώιμο στάδιο. Μοναδική εξαίρεση ίσως η έκθεση σε ραδιενέργεια. Όσο για το δεύτερο σκέλος εννοείται ότι δεν πρέπει να εκτίθενται σε ακτινοβολία έμβρυα και γενικότερα παιδιά μιας και σε αυτές τις ηλικίες είναι που λόγω του στάδιου ανάπτυξης μπορεί να επέλθει εκφυλισμός του DNA ή λάθη κατά την αντιγραφή των κυττάρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.