Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τσιμεντοενέσεις και gunite


 

Recommended Posts

Ενδιαφερομαι να μαθω τεχνικες για την εφαρμογη gunite και παραλληλα τσιμεντοενεσεων. Μπορει καποιος να με βοηθησει αν υπαρχει καποιο εγχειριδιο/βιβλιο ή οτιδηποτε αλλο ωστε να κανω μια αρχη??

 

Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"Ενίσχυση κατασκευών για σεισμικά φορτία", Κωνσταντίνος Σπυράκος, και "Επισκευές και Ενισχυσείς Κατασκευών", Σ. Δρίτσος. Δείτε αυτά τα δύο βιβλία περιέχουν αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το αντικείμενο της τσιμεντοένεσης σε λιθοδομή.

Μου έχει τύχει μία περίπτωση στην οποία θα πρέπει να κάνω επιμέτρηση της τσιμεντοένεσης που έχει γίνει σε ένα τοίχο (λιθοδομή).

Με ποιά μέθοδο γίνεται η επιμέτρηση? Kάποιοι συνάδελφοι λένε ότι είναι ο όγκος του τοίχου x 30%. ισχύει?

Τέλος ποιά τιμή μονάδας επιλέγεται για να υπολογίσεις το κόστος? (ψάχνω στο ΑΤΟΕ αλλά προς το παρόν δε βρήκα τπτ.)

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Η επιμέτρηση γίνεται σε λίτρα, κατά την διάρκεια της εργασίας (αφανής εργασία) από τον κάδο της αντλίας (που προφανώς έχει γνωστή χωρητικότητα) ή με την βοήθεια κάποιου άλλου δοχείου. Η τιμή μονάδος δεν υπάρχει στον ΑΤΟΕ, είναι ειδική τιμή και την έχει προσδιορίσει (ή θα έπρεπε να) ο μελετητής συνεκτιμώντας τις δυσκολίες του έργου.

Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να κυμαίνεται από 7~8% μέχρι ...τον Θεό. Δεν μπορείς να υποθέσεις έναν τυχαίο συντελεστή και να επιμετρήσεις βάσει αυτού, μολονότι λογικά ο μελετητής έχει κάνει κάποια εκτίμηση.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Το θέμα είναι ότι οι εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και εγώ καλούμαι εκ των υστέρων σαν πραγματογνώμονας από το ΤΕΕ, να αποφανθώ για το μέγεθος των εργασιών οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα παλαιό κτίσμα. Ανάμεσα σε αυτές τις εργασίες φαίνεται να είναι και τσιμεντενέσεις στην παλαιά λιθοδομή. Επίσης από τα στοιχεία που μου έχουν προσκομισθεί δε φαίνεται να προβλέπονταν στη μελέτη και ούτε έχω τα στοιχεία των επιμετρήσεων. Αλλά και να τα είχα δε θα με βοηθούσαν γιατί στην ουσία από εμένα ζητείται να γίνει μία επιμέτρηση.

Άρα το μόνο δεδομένο που έχω είναι μία λιθοδομή γνωστών διαστάσεων στην οποία φαίνεται να έχει γίνει τσιμεντένεση. Το ζητούμενο είναι με βάσει τον τοίχο που βλέπω να υπολογίσω τον όγκο της τσιμεντένεσης και να δώσω και ένα κόστος (κατ' εκτίμηση πάντα,αλλά θα ήθελα να είμαι κοντά στην αλήθεια)

Τι προτείνεις σχετικά με αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχει γίνει εκτίμηση των κενών εντός της μάζας της λιθοδομής για να μπορείς εκτιμήσεις τον όγκο του ενέματος. Αυτό όμως δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια. Ο όγκος είναι αυτός που πραγματικά θα χρησιμοποιηθεί. Δεν είναι ούτε τούβλα, ούτε, επιχρίσματα, ούτε μπετά κλπ που προϋπολογίζεις συγκεκριμένες ποσότητες.

Βασικά αυτό που είπε ο συνάδελφος AlexisPap.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα μπορέσεις να τεκμηριώσεις ποσότητα σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης.

 

Ίσως μπορείς να προτείνεις πιθανά όρια, δηλαδή από Χ μέχρι Ψ. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει έρευνα σε αντίστοιχα έργα (αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται περί μνημείου; ) με αντίστοιχη δομή τοιχοποιίας και σύνθεση ενέματος ...τρέχα γύρευε. Εξάλλου κι αυτό ακόμη μόνο σε υποθετικά συμπεράσματα θα καταλήξει... από τώρα μπορώ να σου πω 15% αλλά τι αξία έχει;

 

Αφού πρόκειται περί πραγματογνωμοσύνης, φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρει μόνο η ποσότητα, αλλά και το καλώς έχειν της επέμβασης. Θα κάνεις πυρηνοληψίες; Αν ναι, και εφόσον είναι επαρκείς στον αριθμό, μπορείς να υπολογίσεις από τους πυρήνες το ποσοστό ενέματος...

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για παλαιά διατηρητέα οικία η οποία πρόκειται να ανακατασκευαστεί και να μετατραπεί σε ξενώνα. Η αλήθεια είναι ότι δε μου είχε περάσει από το μυαλό να πάρω δείγμα για ανάλυση.Πάντως τα ενέματα είναι ένα κομμάτι από το σύνολο των εργασιών που πρέπει να εκτιμηθούν και δεν ξέρω αν χρειάζεται να εξειδικεύσω τόσο.

Πάντως όταν λες 15% εννοείς επί του όγκου της λιθοδομής? και σαν τιμή μονάδας μονάδας (κατ' εκτίμηση - τάξη μεγέθους)? Καταλαβαίνω ότι δε γίνεται εξ αποστάσεως αυτή η δουλειά αλλά θα ήθελα να έχω μία τάξη μεγέθους.

Όπως και να χει ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και για τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα μου.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοι φιλοι το προβλημα λυνεται με Ground Penetrating Radar. Το προβλημα ειναι ποιος θα πληρωσει μια σχετικά ακριβή εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.