Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση Δασαρχείου - υπάρχει χρονική ισχύς;


Recommended Posts

Αφού λοιπόν δεχόμαστε οτι άλλο είναι το εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα του ακινήτου και άλλο η πράξη χαρακτηρισμού που ακολουθεί, μήπως θα ήταν φρόνιμο να μένει η κάθε ειδικότητα στην επιστήμη της και να μη μπλέκουμε οι μεν στα χωράφια των δε, και ειδικότερα να αποφεύγουμε τα επιθετικά σχόλια περί αρμοδιότητας τέτοιων θεμάτων;

Με άλλα λόγια δεν νομίζω να σου άρεσε αν κάποιος μηχανικός άλλης ειδικότητας ερχόταν στο γραφείο σου για να απαξιώσει με το καλημέρα τα επιστημονικά και επαγγελματικά σου δικαιώματα στο κατ΄εξοχήν αντικείμενο σου, το δάσος.

Τα δε περί θολού τοπίου και pdf που αναφέρεις δεν νομίζω ότι καλύπτουν τον υπογράφοντα ένα εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα και μάλιστα όταν δεν έχει από το νόμο τέτοιο δικαίωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ απολύτως, εξάλλου αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο topic έχει τίτλο «Βεβαίωση Δασαρχείου». Τώρα όσον αφορά τα επιθετικά σχόλια, δεν ήμουν εγώ που μίλησε για υπηρεσίες που αποτελούν «βραχνά», ούτε για γήπεδα στο Μαιμούντερλιφ….

Link to comment
Share on other sites

Ως παθών αγαπητέ Δασολόγε, επιβεβαιώνω το σκέλος περί "βραχνά" και επαυξάνω λέγοντας πως από τις μέχρι σήμερα, προσωπικές μου εμπειρίες, τέτοιαο αδικαιολόγητη και μεγάλη κωλυσιεργία στην εξυπηρέτηση του πολίτη και του μηχανικού, μόνο σε δασικές υπηρεσίες έχω συναντήσει. Εχω ένα προαίσθημα πως οι συνάδελφοι θα συμμεριστούν την άποψη μου.

Link to comment
Share on other sites

Εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά αν δει καποιος τις κενές οργανικές θέσεις στα Δασαρχεία θα καταλάβει γτ συμβαίνει αυτο. Εξάλλου, αυτό μπορεί να μην είναι τόσο τυχαίο και αθώο απο πλευράς Πολιτειας, όπως τυχαίο δεν είναι οτι τόσα χρόνια δεν υπάρχει Δασολόγιο....

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Φίλε δασολόγε, μήπως μπορείς να μας πεις, που πατάει νομικά το επαγγελματικό δικαίωμα του δασολόγου στην εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος εξαρτημένου από το Εθνικό τριγωνομετρικό δίκτυο και ποιοί είναι οι λόγοι που οι ιδιώτες Δασολόγοι Μελετητές είναι οι πιο αρμόδιοι για τέτοια θέματα ;

 

 

""Άρθρο 222 Δασικού κώδικα (Ν.Δ. 86/69)

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α' : Γενικαί διατάξεις αφορώσαι εις δασοτενχικά έργα

'Αρθρο 222: Μελέτη και εκτέλεσις

1. Η μελέτη και εκτέλεσις τοπογραφήσεων, χωροσταθμήσεων και πάσης φύσεως τεχνικής εργασίας διευθετήσεως χειμάρρων, διαχειρίσεως και εκμεταλλεύσεως

δασών, αναδασώσεων, φυτωρίων, περιφράξεων, δασικών μεταφορικών

εγκαταστάσεων, δασικής οδοποιίας................

Εις τους διαγωνισμούς δια την δι' εργολαβίας μελέτην ή εκτέλεσιν των ως άνω

δασοτεχνικών εργασιών γίνονται δεκτοί και δασολόγοι, έχοντες ειδικόν πυχίον

εργολήπτου δασικών έργων, χορηγούμενον παρά του Υπουργού Γεωργίας""

 

Αγαπητοί συνάδελφοι δεν είπαν μια μέρα ξαφνικά οι δασολόγοι ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τα τοπογραφικά διαγράμματα. Οι δασολόγοι για τρια περίπου απο τα πέντε έτη σπουδών υφίστανται εκπαίδευση μηχανικού (τοπογραφία -οικοδομική -οδοποία -υδραυλική-στατική κλπ.) άλλα σε μικρότερο και άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό για να ανταποκρίνονται σε τεχνικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Απασχολούνται με αυτό που στην Αμερική και στην ευρώπη αναφέρεται ως Forest enginnering και στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών ονομάζονται forester engineers.

Συστήνουν τεχνικές εταιρίες οι οποίες εγγράφονται στο ΤΕΕ και παρέχουν κυρίως υπηρεσίες μηχανικού σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Αυτό για τους φύλους που πέρα από τον τίτλο δεν γνωρίζουν την ουσία της ειδικότητας η οποία για την ιστορία ξεκίνησε από το ΕΜΠ ως ειδίκευση των πολιτικών μηχανικών.

 

Αυτα δεν λέγονται βέβαια για να αμφισβητηθεί η πρωτοκαθεδρία των τοπογράφων στην εκπόνηση τοπογραφικών διαγραμμάτων για πολεοδομικούς οικοδομικούς και ευρύτερης σημασίας έργων σκοπούς.

 

 

 

Αποκομα απο διαφήμιση Αμερικάνικου Παναπιστημίου..

 

Forest Engineer

Description

There is no denying the importance of forest-related industries to the economy

Forest engineers direct construction, installation, and use of structures, equipment, and road or rail systems. They are also concerned with removal of logs from timber area. They decide on loading points and storage areas, and plan the transportation routes to access these areas. They also plan and build campsites, loading docks, bridges and culverts, equipment shelters, and water and sewage systems.

Link to comment
Share on other sites

Yes my friend ........

BUT..... HERE IS GREECE!!!

 

Υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες .....Και ισχύουν συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα!!!

 

Κι εγώ θα ήθελα να ζω σε μια χώρα που κάθε ένας θα κάνει αυτό το οποίο έχει εκπαιδευτεί να κάνει και είναι και πιστοποιημένος να το κάνει..... αλλά!!!

Όμως δεν μπορώ να αφήσω αυτό το αλλά να γίνει περισσότερο!!!! Νυσάφι!

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά δεν εχει γίνει πράξη χαρακτηρισμού.Βεβαίωση πήρε ο άνθρωπος απο το δασαρχείο .

Και ναι εχει χρονική ισχύ 5 χρονάκια,μετά θέλει ξανα βεβαίωση εκτός και αν ζητήσεις να γίνει πράξη χαρακτηρισμού η οποία ισχύει για πάντα!

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Τώρα αγαπητέ KOVI το πως συνδέετε τις τοπογραφικές μελέτες με τις διατάξεις που αφορούν τα δασοτεχνικά έργα είναι απορίας άξιο. Η εκτέλεση έργων είναι κάτι το τελείως διαφορετικό από τη μελέτη τους, γεγονός που δυστυχώς δεν το έχετε αντιληφθεί.

 

Για ακόμη μια φορά σας θυμίζω το ΦΕΚ 297Α/2000 περί ασκήσεως του επαγγέλματος του Γεωτεχνικού στο οποίο τα επαγγελματικά δικαιώματα των Δασολόγων πέραν των άλλων αφορούν μόνον τη σύνταξη δασικών χαρτών και όχι τοπογραφικών μελετών.

 

Συνάδελφοι Αγρονόμοι Τοπογράφοι με εργοληπτικά πτυχία μπορούν να εκτελέσουν οποιοδήποτε οικοδομικό δημόσιο έργο χωρίς κανέναν περιορισμό, αλλά έχουν πολύ περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα όσο αναφορά τις μελέτες οικοδομικών έργων.

 

Φαντάζομαι ότι έγινα αντιληπτός με τα ανωτέρω και θα σταματήσετε να επιμένετε περί της ύπαρξης επ. δικ/των σε τοπογραφικές μελέτες που σε καμία περίπτωση δεν έχετε. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να σταματήσετε τις ανακρίβειες και τη σύγχυση που προκαλείτε με αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.