Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Kύκλωμα απατεώνων εξαπατά μηχανικούς, με την υπόσχεση ανάθεσης έργων


chrispan

Recommended Posts

Προσεγγίζουν πολιτικούς μηχανικούς με «δέλεαρ» έργο κατασκευής σπιτιών αξίας 6 εκατ. ευρώ. Τους ζητούν εγγυητική επιταγή 8-10.000 ευρώ. Μόλις τα θύματα καταθέσουν τα χρήματα, τα παίρνουν και εξαφανίζονται

 

 

Αριστα οργανωμένο κύκλωμα απατεώνων εξαπατά πολιτικούς μηχανικούς της Αθήνας και τους αποσπά διάφορα ποσά, με την υπόσχεση ανάθεσης έργων στα βόρεια προάστια, ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι συμμετέχοντες σε αυτό προσέγγισαν επιχειρηματίες των βορείων προαστίων και, αφού εμφανίστηκαν με ονόματα επιφανών προσώπων, ζήτησαν να τους συστήσουν πολιτικούς μηχανικούς, προκειμένου να προχωρήσουν έργο κατασκευής έξι μεζονέτων στη Δροσιά, αξίας 6.000.000 ευρώ.

 

Μόλις οι επιχειρηματίες τούς συστήνουν κάποιο μηχανικό, επικοινωνούν μαζί του και, αφού του ζητούν από 8 έως 10 χιλιάδες ευρώ για να του δώσουν τον σχετικό φάκελο, παίρνουν τα χρήματα και εξαφανίζονται.

 

Εως σήμερα στα δίχτυα των απατεώνων έχουν πέσει πέντε πολιτικοί μηχανικοί. Τελευταίο τους θύμα υπήρξε πολιτικός μηχανικός, φίλος γνωστού γιατρού της Κηφισιάς.

 

Τηλεφώνημα

Ενα από τα μέλη του κυκλώματος πήρε στο τηλέφωνο την προηγούμενη Τρίτη τον γιατρό και αφού του συστήθηκε (με ψεύτικο όνομα) ως φίλος μίας φίλης του καρδιολόγου, τον «παρακάλεσε» να του συστήσει πολιτικό μηχανικό εμπιστοσύνης για τις έξι μεζονέτες που θέλει να κατασκευάσει στη Δροσιά, συνολικού κόστους 6.000.000 ευρώ.

 

Ο γιατρός, βέβαιος ότι μιλάει με φίλο της καρδιολόγου, του έδωσε το τηλέφωνο φίλου του πολιτικού μηχανικού. Ο μηχανικός τηλεφώνησε στον «επενδυτή» με τις μεζονέτες, ο οποίος του είπε ότι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσε να του μιλήσει, γιατί έμπαινε στο υπουργείο Οικονομικών με τον Ολι Ρεν!!!

 

Το ίδιο βράδυ τηλεφώνησε ο ίδιος στον πολιτικό μηχανικό και έκλεισαν ραντεβού την επόμενη ημέρα, προκειμένου, όπως του είπε, να του δώσει τον φάκελο του έργου για να τον μελετήσει και να ξεκινήσουν άμεσα.

 

Το μόνο που του ζήτησε ήταν μια εγγυητική επιταγή 8.000 ευρώ για τον φάκελο με όλα τα στοιχεία του έργου.

 

Οντως, την επόμενη ημέρα επικοινώνησαν εκ νέου τηλεφωνικά και έκλεισαν ραντεβού στις 11 το πρωί στο Κολωνάκι.

 

Ομως, ο «υπεύθυνος» του έργου είπε στο τηλέφωνο στον μηχανικό να μην του δώσει, τελικώς, εγγυητική επιταγή, αλλά να του καταθέσει τα 8.000 ευρώ σε έναν λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα (στον οποίο θα βγει το όνομα του προέδρου της εταιρείας που θα κατασκευάσει τις μεζονέτες).

 

Ο πολιτικός μηχανικός έβαλε τα λεφτά σε έναν λογαριασμό όπου βγήκε το όνομα Ιωάννης Γδοντάκης του Φραγκίσκου και ξεκίνησε για το ραντεβού τους στο Κολωνάκι.

 

Ο «επενδυτής»

Στον δρόμο είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον «επενδυτή», ο οποίος του είπε ότι θα καθυστερήσει λίγο διότι πήγε έως τα δικαστήρια για να καταθέσει μία αίτηση.

 

Οταν, όμως, ο πολιτικός μηχανικός έφτασε στο σημείο του ραντεβού, τον περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Διαπίστωσε ότι η διεύθυνση (Πατριάρχου Ιωακείμ 28Α), που θα έπρεπε να είναι το γραφείο του «επενδυτή», δεν υπήρχε.

 

Αμέσως τον κάλεσε στο κινητό τηλέφωνο, αλλά ήταν απενεργοποιημένο. Οταν πήγε στην τράπεζα για να δει τι έγιναν τα 8.000 ευρώ που είχε καταθέσει για τον φάκελο του έργου, διαπίστωσε ότι είχαν εισπραχθεί από υποκατάστημα της Αγροτικής στο Ιλιον...

 

Σπύρος Κουντούρης

 

Από το Έθνος του Σαββάτου 6/3/2010

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτοί δεν είναι μηχανικοί,είναι γλυκά με σιρόπι.

 

Εγγύηση θα μπορούσε να δώσει με χίλιους 2 τρόπους.....

Link to comment
Share on other sites

Κ μενα κουφο μου φαινεται..

 

Δλδ με παιρνει καποιος τηλ κ μου λεει δωσμου 5000Ε και εγω θααααα σου δωσω 1000000Ε και εγω τρεχω να του τα δωσω...

Link to comment
Share on other sites

Παλιό κόλπο αυτό. Είχανε προσπαθήσει να το κάνουνε σε γνώστο μου πριν πολλά χρονια, ελεύθερος εππαγελματίας και αυτός όχι μηχανικός όμως άσχετο εππαγελμα, το κόλπο είναι πανομοιότυπο, αλλά ευτυχώς την ψιλιάστηκε την δουλειά.

Το κόλπο είναι ότι σε προσεγγγίζουν μέσω κάποιου γνωστού σου όποτε είναι πολύ πιθανό να την πατήσεις.

Ασχέτως επαγγελματος που κάνεις σου τάζουν μία μεγάλη ¨δουλεία" σε σχέση με το εππαγελμα σου, πιθανόν να υπάρχει και φάκελος με στοιχεία τα οποία φυσικά είναι τελέιως παραμύθι αλλά φαίνονται αληθινά. Η "κομπίνα" είναι ότι δεν σε πλησιαζόυν στο άσχετο , αλλά πάνε σε κάποιον άσχετο τον Μήτσαρα π.χ. που πουλάει μπουγάτσες στην πλατεία του ζητάνε να του συστήσουν ένα καλό μηχανικό π.χ. , αυτός καλή την πιστη σου λέει να μια καλή ευκαιρία για τον κολλητό μου τον Πάτροκλο , του πιάνουνε και την κουβεντουλα , ποσα παιδια έχει / παντρεμενος/ σπουδαζουν κτλ. Μέτα πάνε στον Πάτροκλο, και του λένε ξέρεις έιμαστε "Αδέλφια" με τον Μητσάρα τον κολλητό σου , καναμέ μαζι φανταροι, π****** τις ίδιες γκομένες του πετάνε όσα μάθανε και από τον Μητσάρα όσα τους είπε στην κουβεντούλα, και λες εσύ δεν μπορεί κολλητποί είναι κι αυτόι,και μας είπε ΜΟΝΟ έσυ θα μας λύσεις το πρόβλημα. Οποτε δεν ειναι και απίθανο να το χάψεις.

Βέβαια πρέπει να πιάσουνε κασι τον Μητσάρα και τον Πάτροκλο κορόιδα για να δουλέψει το κόλπο, αλλά δεν είναι και απιθανο :)

Link to comment
Share on other sites

Κορυφαίο το φαξάκι!

Καλά ρε Αχιλλέα μη σου ξεφύγει αυτή η ευκαιρία...οι άνθρωποι φαίνονται σοβαροί επαγγελματίες!!

 

please τα θέλω και γω τα τηλέφωνα!!

Link to comment
Share on other sites

Καλά ολόκληρο group επενδυτών υποτίθεται με "απεριόριστα κεφάλαια", και το κείμενο γραμμένο όπως όπως στο χέρι....

Αυτοί οι μικροαπατεώνες δεν καταλαβαίνουν ότι το να κλέβεις είναι τέχνη ολόκληρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.