Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια για ανακαίνιση διαμερίσματος


Recommended Posts

θέλω να ρωτήσω τέσσερα πράγματα

 

1)αν ξέρει κανείς τι απαιτειται για ανακαίνιση διαμερίσματος στην περιοχή του Κολωνακίου ΣΗΜΕΡΑ ?(περιλαμβάνει και γκρέμισμα και κτίσιμο ενός τοίχου και υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και γύψινα).Νομίζω ότι χρειάζεται αίτηση από τον ιδιοκτήτη στην πολεοδομία (αν είναι ενοικιαστής ο ενδιαφερόμενος ποιος πρέπει να κάνει την αίτηση,αυτός με το μισθωτήριο συμβόλαιο ή ο ιδιοκτήτης με το συμβόλαιο ιδιοκτησίας?),τεχνική έκθεση μηχανικού, κάτοψη ορόφου (όπως είναι τώρα ή όπως ΘΑ γίνει?).Απαιτείται και κάτι άλλο?

 

2)Αν ο ιδιοκτήτης ΔΕν θέλει να βγάλει άδεια για να αποιφύγει τα έξοδα (παρεπιπτόντως πόσο στοιχίζει μια τέτοια άδεια μικρής κλίμακας και από τι εξαρτάται το κόστος της?) τότε ποιό είναι το πρόστιμο σε περίπτωση καταγγελίας ότι γίνονται εργασίες χωρίς άδεια?

 

3)πως προκύπτει η αμοιβή του μηχανικού σε αυτές τις περιπτώσεις?Νομίζω πως δεν υπάρχει τυποποίηση από το ΤΕΕ για αυτές τις αμοιβές.

 

4)αν βγει άδεια μικρής κλίμακας,πρέπει να γίνει έναρξη εργασιών και στο ΙΚΑ?Δεν αναφερεται τιποτα τέτοιο στο κανονισμό απ'όσο ξέρω

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1)εφόσον έχεις υδραυλικές και ηλ εγκαταστάσεις κανονικά θες κανονική άδεια και όχι αδεια μικρής κλίμακας

εκτός εάν δεν περιγραψεις όλες τις εργασίες

μπορεί να κάνει αίτηση και ο μισθωτής αρκεί να έχει Υ.Δ. του ιδιοκτήτη πως επιτρέπει τις συγκεκριμένες εργασίες

επίσης απαιτείται Υ.Δ. από τον ιδιοκτήτη πως δεν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές

για τις ΥΔ να κρατατάς αντίγραφο και για το αρχείο σου

επίσης χρειάζεσαι εγκεκριμένο αντίγραφο της κάτοψης από το αρχείο της πολεοδομίας

νέα κάτοψη της πρότασης

τεχνική έκθεση

εγκεκριμένο φωτοαντίγραφο Τοπογραφικού ή βεβαίωση κτηματολογίου

βγάλε και 2 εξωτερικές φωτογραφίες καλού κακού (χωρίς να φαίνονται AC ή τεντες) μην τις καταθέσεις αμέσως, παρα μόνο εάν στις ζητήσουν

2) δεν είμαστε σοβαροί θα κάνει εργασίες 30.000 ευρώ κατ'ελάχιστον και τσιγκουνέυεται την άδεια;

η κανομική άδεια έχει 1.500-2.000ευρω+ΦΠΑ και extra επίβλεψη

η άδεια μικρής κλίμακας εκτιμάται λιγότερο

είσης θέλει οπωςσδήποτς κάδο για τα μπάζα με άδεια από το δήμο ή και την τροχαία

3)δεν υπάρχει τυποποίηση αλλά ενημέρωσέ τον πως κανονικά θέλει οικοδομική άδεια

ένσημα ΙΚΑ κλπ

διότι αν δε βγάλει άδεια θα πλακώσουν όλες οι υπηρεσίες

καλά έτσι και έχει γείτονα δικηγόρα δεν τη γλιτώνει την καταγκελία και καθημερινές απειλές

4)ναι, το είπαμε και πριν

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

myrι ή κάποιος.... μήπως παρακαλώ μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιο "επίσημο κείμενο" που να αναφέρει ότι στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις με αλλαγές στα υδραυλικά υπάρχει υποχρέωση έκδοσης "κανονικής" Οικοδομικής Άδειας?? Θα ήμουν ευγνώμων...Θέλω να το δείξω σε κάποιους αμφισβητίες, αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς δεν έχω υπ' όψην μου κάποιο έγγραφο :(

και το θέμα είναι πολύ δημοφιλές

 

διάβασε στον κτιριοδομικό μήπως βγάλεις κάποια άκρη

Link to comment
Share on other sites

ισμήνη ζούρα, εις άτοπον απαγωγή, εφόσον δεν είναι μικρής κλίμακας αφού δεν αναφέρεται στο έντυπο αίτησης (τα υδραυλικά), τί μπορεί να είναι?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι ο Spiderman έχει δίκιο, το έντυπο αδείας μικρής κλίμακας αναφέρει ΟΛΕΣ τις εργασίες που περιλαμβάνονται και όχι κάποιες... Αρα ότι δεν αναφέρεται είναι αντικείμενο κανονικής άδειας.

Η λογική είναι (δυστυχώς) να μη περιγράφουμε τις εργασίες.

 

off topic : Εμένα πάντως -να το ξαναπώ- αυτό που μου τη δίνει είναι η παντελής έλλειψη εμπλοκής του ΙΚΑ στις άδειες μικρής κλίμακας.... Δηλαδή εκεί που δεν σε αφήνουν να βάψεις το σπίτι μόνο σου και σου ζητάνε ένσημα "υπερ αγνώστων", εκεί πετάνε χιλιάδες ένσημα...και ευρώ βέβαια... Πάρτυ ανεγκέφαλων...

Link to comment
Share on other sites

ΓΟΚ Άρθρο 22

 

Άρθρο 22: Οικοδομικές άδειες - Αυθαίρετες κατασκευές

1. Για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας δόμησης εντός ή εκτός οικισμού απαιτείται οικοδομική άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας. Τέτοιες εργασίες είναι ιδίως οι εκσκαφές και επιχώσεις, η εγκατάσταση ικριωμάτων, η ανέγερση, επισκευή, διαρρύθμιση και κατεδάφιση κτιρίων και των παραρτημάτων τους. Η οικοδομική άδεια κτιρίου ή εγκατάστασης θεωρείται ότι περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του εδάφους, τις αναγκαίες εκσκαφές για τη θεμελίωση του κτιρίου ή της εγκατάστασης, καθώς και την κατασκευή περιφραγμάτων, βόθρων και υπόγειων δεξαμενών ύδατος. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 9 του άρθρου 8 του ν. 1512/1985 (ΦΕΚ 4) και του άρθρου 4 του παρόντος δεν απαιτείται άδεια για εσωτερικούς χρωματισμούς ή για εξωτερικούς χρωματισμούς όταν δεν γίνεται χρήση ικριωμάτων, για μικρές εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή την εμφάνισή του, για επισκευές δαπέδου, για επισκευές, διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών των κτιρίων, για μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών δωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων και γενικά για μικρές και μεμονωμένες επισκευές για λόγους χρήσης, υγιεινής και προστασίας των κτιρίω

Link to comment
Share on other sites

νομιζω κακως συζηταμε για υδραυλικα. σωστος ο erling με την παραθεση του κειμενου αλλα θεωρω οτι, η λογικη λεει, για να αλλαζουμε υδραυλικα, εχουν γινει αλλαγες στην τοιχοποιια (αυτο αντιληφθηκα εγω ως το πνευμα της ερωτησης της ισμηνης) αρα η αναγκη για οικοδομικη αδεια προκυπτει απο εκει.

 

Ασχετα με το τι θα γινει με τα υδραυλικα κλπ, αφου αλλαζουν τα δωματια (αν αλλαζουν οντως) τοτε απαιτειται οικοδομικη αδεια.

 

για να παμε το νιπτηρα πιο κει και να αλλαξουμε 2 σωληνες (δηλαδη αλλαγες που δεν επηρεαζουν και την ολη εγκατασταση του κτιριου και κατα συνεπεια τις μελετες που υπαρχουν ως εγκεκριμενες), βαση των αναγραφομενων, δεν απαιτειται ΟΑ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το αρ22 τί σημαίνει συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων? Μπορώ να βάλω εκεί και τη περίπτωση νέου wc; Κάπως μου ακούγεται...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.