Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

  • 8 months later...
  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλησπέρα, σε διώροφο παραθαλάσσιο κτίσμα έχουμε αρκετές ρηγματώσεις σε στοιχεία του φέροντος οργανισμού λόγω διαβρώσεων. Μετρήσεις δεν έχουν γίνει ακόμα, αλλά εκτιμώ ότι κατά 99% το πρόβλημα θα είναι τα χλωριόντα. Αφού γίνουν οι κατάλληλες μετρήσεις και επιβεβαιωθεί η ύπαρξη χλωριόντων, θα ακολουθήσει επισκευή με χρήση θυσιαζόμενων ανοδίων.

Το ζήτημα είναι ότι ο ιδιοκτήτης επιθυμεί την τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας του κτιρίου, καθώς το κτίσμα είναι παλιό και αμόνωτο. Σκέφτομαι ότι, όσο καλά και να γίνει σήμερα η επισκευή, μελλοντικά λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος θα υπάρξουν πιθανώς κάποιες νέες ρηγματώσεις (πιθανώς σε στοιχεία που δε θα επισκευαστουν σε αυτή τη φάση καθώς δεν έχουν ακόμα ρηγματωθεί). Η ύπαρξη της εξωτερικής θερμομόνωση θα αποτρέψει πιστεύω τον άμεσο εντοπισμό των σημείων που θα παρουσιάσουν πρόβλημα με αποτέλεσμα το πρόβλημα να εξελίσσεται μελλοντικά χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανένας.

Προσωπικά δεν είμαι θετικός στην τοποθέτηση της εξωτερικής θερμομόνωσης και σκεφτόμουν να αντιπροτείνω την τοποθέτηση μόνωσης μόνο στο δώμα. Τι λέτε?

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς εσωτερικά του κτηρίου να παρακολουθείς είτε συνεχώς είτε περιοδικά τις τιμές του δυναμικού ρεύματος διάβρωσης με την κατάλληλη συνδεσμολογία 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εννοείς να παρακολουθεί κάποιος (με την κατάλληλη συνδεσμολογία) το σύνολο του φέροντος οργανισμού (στο κέλυφος), ακόμα και σημείων που σήμερα δεν έχουν ρηγματωθεί? Και στη συνέχεια, όπου παρατηρεί πρόβλημα, να ξηλώνει εξωτερική θερμομόνωση, να επισκευάζει και να την επανατοποθετεί? 

μου ακούγεται λίγο σύνθετο όλο αυτό, γνωρίζεις αν υπάρχουν έργα που έχει υλοποηθεί κάτι τέτοιο?

 

Link to comment
Share on other sites

το γκούγκλαρα λίγο και είδα ότι πρόκειται για διατηρητέο, δεν ξέρω αν είχε τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση εκεί (μου φαίνεται στα διατηρητέα, την αποφεύγουν). Επίσης πρόκειται για μοναδικό κτίρο, το οποίο πιθανώς να δικαιολογεί πιο σύνθετες και δαπανηρές προσεγγίσεις τόσο σε επίπεδο μελέτης όσο και κατασκευής. Στη δική μου περίπτωση πρόκειται για μια συμβατική οικία... σε κάθε περίπτωση είναι πολύ χρήσιμη η αντιμετώπιση που προτείνεις

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, Brasco said:

Νομίζω πως ο Ροδόπουλος έχει εφαρμόσει μονιμη συνδεσμολογία παρακολούθησης στο Μέγαρο Δρακουλη στην Ιθάκη 

Κρίμα, τόσο ωραίο κτίριο με τόση δυναμική και να έχει ερειπωθεί έτσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα... ο οπλισμός της πλάκας οροφής δώματος έχει διαβρωθεί  λόγω  κακής μόνωσης του δώματος... Αφαιρέθηκε  ο φουσκωμένος σοβάς και άφησα τον εργολάβο να απομακρυνει τη σκουριά με συρματόβουρτσα....όταν επέστρεψα, ο εργολάβος αντί να έχει χρησιμοποιήσει συρματοβουρτσα είχε απλά χτυπήσει τον οπλισμό και στη συνέχεια κάνει επάλειψη με rustabil της χρωτεχ....το προϊόν αυτό υποτίθεται ότι σταθεροποιεί τη σκουριά και αυξάνει τις μηχανικές αντοχές του υλικού, χωρίς καμία πιστοποίηση για χρήση στο Ω.Σ., χωρίς καμία αναφορά για τη σύσταση του ή για ποιοτικά χαρακτηριστικά....στα επόμενα βήματα θα εφαρμοστεί αναστολεας διάβρωσης mapefer ...και τσιμεντοειδές κονίαμα mapegrout....ωστοσο με τον οπλισμό τι γίνεται;...δε νομίζω ότι θα είναι εφικτό να αφαιρέσω με συρματοβουρτσα την ενισχυμένη νέα επιφάνεια του οπλισμού....το καταπίνω λοιπον.....;..καμία ιδέα;...

Edited by kondylw@
Link to comment
Share on other sites

Είχε ο εργολάβος προδιαγραφές έργου? Υπήρχαν άρθρα εργολαβικού που είχε υπογράψει?

Υπήρχε αρχικά αποτίμηση παθολογίας (δυναμικό διάβρωσης, κατανομή υγρασίας, pH κλπ)? Μέριμνα για αποφυγή φαινομένου halo effect?

Για ποια συρματόβουρτσα γίνεται λόγος? Αφού μόνο με sandblasting μπορεί να επιτευxθεί το Sa2 1/2 (ή white iron) σύμφωνα με τα σχετικά TDS των υλικών κατά ΕΝ1504-7.

 

Link to comment
Share on other sites

Η δουλειά είναι μικρή σε επαρχιακή πόλη....ο εργολάβος κάνει τα πάντα όλα, μέχρι πλακάκια...αυτός κ ένας βοηθός...δεν υπάρχει δυνατότητα για sandblasting...ούτε διάθεση - χρήματα για κάτι περισσότερο από τον ιδιοκτήτη...Εδώ, ο τελευταίος όροφος είναι κτισμένος μόνο με μπλόκα...και εννοείται ότι δεν υπάρχει συμφωνητικό κατατεθειμένο στην εφορία και με ορθή περιγραφή...εδώ το κτίριο είναι αυθαίρετο...όποτε ουσιαστικά γίνεται ένα μπάλωμα για να πάει Λίγο παραπίσω το πρόβλημα.... ......Στο τεχνικό τμήμα στη Mapei μου απάντησαν ότι κακώς το έβαλα, αλλά δεν χάλασε κ ο κόσμος....ας μείνει!....στη χρωτεχ στο τεχνικό τμήμα η υπάλληλος απορούσε γιατί τι ρωτάω αν υπάρχει πιστοποίηση για τον οπλισμό και επέμενε ότι το υλικό χρησιμοποιειται και στον οπλισμό, γιατί και ο οπλισμός είναι μέταλλο!...στο μεγαλύτερο προμηθευτή δομικών υλικών στο Νομό μου μου απηντησαν ότι οι μισοί εργολάβοι το χρησιμοποιούν και οι ίδιοι το προτείνουν!...δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα ακόμα...

Edited by kondylw@
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.