Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

Αφού ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ροδόπουλο για την προσπάθεια, σημειώνω οτι το link που έδωσε για το βιβλίο δεν λειτουργει. Παίρω το ακόλουθω μήνυμα.

 

Error

 

This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

 

This limit is reached.

 

To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φιλος μηχανικός που εχει παρει το Extech PH150C μετράει πεχα σε σκυροδεμα 60 ημερών. Το βρισκει στα μπετοφορμ 8.9 και στα σανιδια 9.6. Παιρνει την εταιρεία και ρωτάει παιδια πιο ειναι το αρχικό πεχα. Του λενε δεν το μετράμε. Τι έχει γίνει?

 

Το μονο που μπορω να φανταστω ειναι, αν μετρησε στην επιφανεια, ειναι οτι ξεκαλουπωσε την επομενη μερα, το μπετο της επικαλυψης σιγουρα πορωδες και προλαβε σε 60 μερες (πιθανον σε περιβαλλον με αυξημενο CO2) και ενανθρακωθηκε...

Link to comment
Share on other sites

ειναι κοντα σε θαλασσα. Παλι ομως τοσο γρήγορα? Κανουμε μέτρηση χλωριώντων τώρα θα πω σε λίγο. Εχει βαλει ρευστοποιητή αγνωστου πατρός.

 

Λοιπόν

 

χλωριώντα 0.32% κ.β. (ειναι πολλά για νεο σκυροδεμα). Ο ρευστοποιητής δεν αναφέρει πουθενά ASTM C-494. Αντε τωρα να δουμε ποιος φταέι.

 

Ειναι ακριβη λυση παντος...με 2 λιτρα το τετραγωνικο...Πρεπει να περαστει και πολλα χερια υποθετω...

 

Εγω συνηθως το ψεκαζω για να μπορω να ελεγχω την ποσότητα. Η Σικα λεει 500γρ/τετραγωνικό αλλα λεει αναλογα με το σκυροδεμα. Εγω πιστευω οτι στα 2 λιτρα ειμαι ΟΚ για χαμηλα δυναμικά. ΟΚ Εαν εχεις 300-350 μπορει και το 1.2 λιτρο να κάνει δουλειά.

 

δεν διαφωνω οτι ειναι ακριβό? Να μην βάλεις και να το αφήσεις ετσι ή να μην βάλεις και να πάρεις το FRP στα χέρια? Ξαναπάμε στα αρχικά. Μην το αφηνετε να διαβρωθεί. Ποιος όμως με ακούει?

 

Αφού ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ροδόπουλο για την προσπάθεια, σημειώνω οτι το link που έδωσε για το βιβλίο δεν λειτουργει. Παίρω το ακόλουθω μήνυμα.......................

 

το κατεβασαν >10 φορες. Εαν υπάρχει αλλος τροπος σε παρακαλω πες μου και το ξαναβάζω.

 

κατεβασμα

 

για αλλα 10

 

http://rapidshare.com/files/384646808/manual_ingles.pdf.html

 

Ferrogard 903

 

βαζω 2 λινκς

 

http://www.virginiadot.org/vtrc/main/online_reports/pdf/05-r16.pdf

 

 

http://www.contech.co.nz/uploaded/Hawera%20Water%20Tower%20Restoration%20June%202004.pdf

 

Επισκευη

 

Λοιπον σας βαζω ενα λινκ απο τον Edward για επισκευή. Δυο πραγματα θα καταλάβεται. α) την λογική επισκευών και β) την λογική των υλικών επισκευής. Δυστυχως αναφερεται στην ΣΙΚΑ αρκετες φορες και πραγματικά αυτό γινεται διοτι παγκοσμιως η ΣΙΚΑ ειναι πρωτη στην διαβρωση.

 

http://rec.hku.hk/ecyyiu/04b%20Concrete%20Repair%20Methods.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλε μια ερώτηση παρακαλώ να κάνω, εσύ σαν ακαδημαϊκός βγαίνεις στο forum, συζητάς μαζί μας, ανοίγεις όλα τα χαρτιά σου και δεν φοβάσαι τίποτα και γενικά δείχνεις πρόθυμος για συζήτηση και όποιους προβληματισμούς έχουμε να τους αναλύσεις μαζί μας και πολλές φορές να προτείνεις και λύσεις (τεκμηριωμένα πάντα με την απαραίτητη βιβλιογραφία).

Ρωτώ λοιπό εγώ ο αδαής, οι υπόλοιποι συνάδελφοι (ακαδημαϊκοί) σου γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμά σου?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα δεν μπορω να απαντησω σε αυτο. Αυτο που μπορω να πω ειναι δυο πραγματα. Για 18 χρόνια σε Πανεπιστημια στην Αγγλια και Αυστραλια εμαθα πως η γνωση θα πρεπει να δινεται στους επαγγελματίες και φοιτητες. Επίσης με τις επιθεωρησεις πανω απο 290 εχω αποκτησει μια σιγουρια μεταξυ θεωρίας και πραγματικότητας. Εχω δει FRP να αστοχούν, μηχανικούς να χάνουν το ψωμί τους, δικαστηρια, κλπ. Μπορω να σου πω τον χρόνο ζωης μιας επισκευης και να την κοστολογησω με τον χρόνο. Δεν ειναι δυσκολο αλλα χρειαζεται εμπειρία και γνωση. Αυτο που ειδα στο φορουμ ειναι οτι στην ελλάδα αν και ειμαστε σχετικά καλοί μηχανικοί απο πλευράς ανάλυσης δεν ξερουμε απο durability, εαν και ακόμα καπου διδασκεται. Πιστευω οτι τελικά η νοοτροπια του εξωτερικού στα Πανεπιστήμια ειναι διαφορετική. Υπάρχει μια νοοτροπια που λεει το πανεπιστημιο ειναι για την κοινωνια και η κοινωνια απαιτεί να κτυπάει την πορτα ενος καθηγητη και να παίρνει μια απάντηση εαν υπάρχει. Κοιτα πριν απο ενα χρόνο δημιουργησα ενα επιστημονικό περιοδικό International Journal of Structural Integrity και ειπα οτι αυτο που θελω ειναι πραγματική ερευνα για επιστημονες και επαγγελματίες.

 

Δεν θελω να λεω πολλα αλλα οταν παω σε μια επιθεωρηση θα πάρω το πνευματικό και θα γεμίσω σκόνη. Θα μου πεις καθηγητης και σκόνη? Μα είμαι μηχανικός όχι φιλολογος. Εαν δεν το νιωσεις το κτιριο και δεις που πονάει πως θα φτιαξεις λογική επισκευής. Ειναι σαν να παιρνεις εναν χειρουργό καθηγητη και να του λες θα κάνεις εγχειρηση χωρις να λερωθείς. Γίνεται?

 

διαβασμα

 

http://www.usbr.gov/pmts/materials_lab/repairs/guide.pdf

 

πολυ καλό

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως αναφερεται στην ΣΙΚΑ αρκετες φορες και πραγματικά αυτό γινεται διοτι παγκοσμιως η ΣΙΚΑ ειναι πρωτη στην διαβρωση.

 

Μα εμεις δε λεγαμε τοσο καιρο για τη Ceresit...

Link to comment
Share on other sites

Μιλαμε για Ferrogard και εμποτισμό

 

---------------------------------------------------------------------

 

Πολλες φορε με ρωτάνε ακομα και μηχανικοί. Πιστευεις οτι μια επιθεωρηση θα μας σωσει απο εναν σεισμό 7. Η απάντηση μου ειναι πάντα μπορεί και ναι. Σε ολη την παγκοσμια βιβλιογραφια ξερουμε οτι η διαβρωση προκαλει τρια πραγματα. Μειωση διατομής, μειωση συναφειας και μειωση ολκιμότητας. Τα πρωτα δυο ειναι συνδεδεμενα με τις βασικές αρχες τις αναλυσης. Το τριτο εστω και τυφλο στους κωδικες ειναι βασικό διοτι μας δινει το ρημαδι το μετρο υψος για να βγουμε εξω μετα απο εναν σεισμό. Καποτε ειχα μια διαμαχη με εναν μηχανικό που πιστευε οτι και μια απωλεια συναφειας δεν αλλαζει πολυ τα πραγματα. Του εξηγω οτι εαν υπάρχει εστω και 10 ποντοι απωλεια συνάφειας σε μια δυναμική φορτιση θα αυξηθούν εκθετικά. Βεβαια απο την πλευρα του δεν το καταλάβαινε γιατι κανενα προγραμμα δεν το βλεπει. Μετα απο καμποσες μπυρες αποφασιζουμε να το τρεξουμε με πλασματική ρωγμη λογω αυξησης θερμοκρασίας. Το τρεξαμε και τρελάθηκε. Την επόμενη μου λέει ρε Prof θελω επιθεωρηση στο σπιτι μου. Παιδια βαζω μια φωτο με την σεισμικότητα της χωρας μας. Σας παρακαλω καντε την ποστερ στο γραφείο σας και καθε μερα μαζι με τους πελάτες σας κοιταξτε την. Κατι σαν προσευχή.

 

Δεν ειναι αστειο το να βγαζεις παιδακια διαλυμενα απο τα συντριμια με οπλισμούς να τρεχουν στο στομάχι τους. Δεν ειμαι γραφικός αλλα κάποια στιγμή τα πανεπιστήμια στο ΠΡΩΤΟ ετος στο ΠΡΩΤΟ μαθημα θα πρεπει να δειχνουν τετοια βιντεο της πυροσβεστικής και μετά το μαθημα. Το προβλημα μας ειναι καθαρα ηθικό και οχι του FESPA. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.

post-25492-131887240817_thumb.jpg

post-25492-131887240837_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε Ροδοπουλος συγκινητικός !!

 

Απλά μια ερώτηση καθώς φιλοσόφησες περί ηθικής, ποιο πιστεύεις είναι το επίπεδο της παιδείας του νεοέλληνα και ποια η σχέση του με την κατανόηση όσων σωστά λες ?

 

Κτίριο του 25 με απ' όλα, φέρουσες, μπετά, μικτές πλάκες, ξύλινες ανακαινίζεται και δεν ενισχύεται επειδή δεν το επιβάλλει η νομοθεσία.

 

Αυτό ήταν ο 2ος παράγοντας. Αφού δεν το επιβάλλει κάποιος και επειδή κάνω πως τα ξέρω όλα λέω πως είναι περιττός ο κάθε προληπτικός έλεγχος μια κατασκευής.

 

Έχει φιλότιμο το μπετόν και το έχουμε ξεφτιλίσει και εμείς (κανονισμοί και μηχανικοί και μαστόροι).

 

Τώρα και με το ΔΝΤ ?

 

Ούτε τα ρημάδια που θα πέφτουν οι σοβάδες και θα σκάνε οι σωληνώσεις δεν θα ελέγχουν τώρα.

 

ps: σπίτι στα 80,00μ από θάλασσα και τα μπετά του έγιναν με υφάλμυρο νερό και δεν τηρήθηκε επικάλυψη πουθενά (Π - Δ - Κ) 16 ετών πως σου ακούγεται ?

Link to comment
Share on other sites

Για αυτο λεω δειξε το βιντεο. Αφου δεν εχουμε παιδεία ή καλυτερα η παιδεία μας περναει απο την τσεπη μας μηπως και πιασουμε φιλοτιμο. Η νομοθεσια στην Ελλαδα ειναι αλλη ιστορια. Πρωτα κανουμε τις εταιρείες και μετα την νομοθεσία.

 

τωρα για τα 80 μετρα απο την θαλλασα και το εφαλμυρο μου φαινεται οτι εχεις προβλημα!!!

 

Με το ΔΝΤ θα γινει το ελα να δεις στην οικοδομή.

 

Durability Design

 

Παιδια δυο βασικά πραγματα. Εικόνα 1 ειναι ο πινακας του Durability και στην

 

http://www.bibm.eu/Content/www.bibm.eu/Documenten/L2-Getting_started.pdf

 

διαβαστε τον πινακα 8.

 

Ενα ενδιαφερον ΠΕΤΕΠ ειναι εδω

 

http://www.ggde.gr/dmdocuments/14-01-04-00.pdf

post-25492-131887240847_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φιλος μηχανικός που εχει παρει το Extech PH150C μετράει πεχα σε σκυροδεμα 60 ημερών. Το βρισκει στα μπετοφορμ 8.9 και στα σανιδια 9.6. Παιρνει την εταιρεία και ρωτάει παιδια πιο ειναι το αρχικό πεχα. Του λενε δεν το μετράμε. Τι έχει γίνει?

 

Με αυτό τελικά βγαλατε καποιο συμπερασμα?

 

 

 

Ολες οι ΠΕΤΕΠ για επισκευες - ενισχυσεις ειναι εδω.. πολυ καλη προσπαθεια...

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PUBLICATIONS/book_publications/books_2008/prosorines_tehnikes_prodiagrafes

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.