Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενανθράκωση με διάβρωση


 

Recommended Posts

κ. Ροδόπουλε

Κατ΄αρχήν καλή σαρακοστή , όπως συνηθίζει να εύχεται ο λαός μας . Το θέμα της σωστής κατασκευής - επισκευής των κτηρίων ξέρετε καλύτερα απο μένα ότι , για την Ελληνική πραγματικότητα , είναι πολύ μεγάλο και πολυδιάστατο . Εγώ απλά έκφρασα την άποψη ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει οτιδήποτε . Απο όσο γνωρίζω σε ότι αφορά την επεμβάση - ενισχύση άρα και την αποκατάστη ενός Φ.Ο. απο Ω.Σ. έχει συνταχθεί και ισχύει ο ΚΑΝ.ΕΠΕ. Ομολογώ πως δεν γνωρίζω το σύνολο των όσων προβλέπει και αν το ΤΕΕ έχει εκδόσει κάποια τεχνική οδηγία για τον σωστό τρόπο επέμβασης και αποκατάστασης .Θεωρώ όμως πώς κάθε εμπλεκόμενος σε εργασίες αυτού του τύπου , και όχι μόνο , θα πρέπει να έχει κάποιου είδους πιστοποίηση που να αποδεικνύει τις γνώσεις του ( όχι κατ΄ανάγκη και την ικανότητά του ). Με αυτό το σκεπτικό εξέφρασα την άποψη πώς η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κατάρτιση μπορεί να συμβάλει ώστε να αντιμετωπιστεί ( σε κάποιο βάθος χρόνου ) το πρόβλημα . Να κλείσω αυτή μου την παρέμβαση με την παρατήρηση πως αν εξετάσουμε το ρυθμό ανανέωσης , όλων των κατηγοριών των κτηρίων στη χώρα μας , σε συνδιασμό και με την σεισμικότητά της τότε τα πιθανά προβλήματα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον θα είναι αρκετά μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλή Σαρακοστή και από εμένα!

κ. Ροδόπουλου πολύ ωραία τα λέτε στο post σας με #870 απλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας τα λέτε στο βρόντο!!!!!!!

Οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο και απλά το μόνο που τους ενδιέφερε τα προηγούμενα χρόνια είναι να είχαν γεμάτες τις τσέπες τους από το πάρτι που γινόταν στη χώρα ανεξάρτητα από την ποιότητα των έργων και προφανώς για προδιαγραφές και πιστοποιήσεις τι να συζητάμε...Όσο για τα ΙΕΚ που αναφέρεται με υπουργική απόφαση θα τους απονέμουν Διπλώματα από εδώ και πέρα οπότε μπορείτε να ελπίζεται

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά έχουμε 1εκ σπίτια κατασκευής > 40 ετών. Η αγορά της επισκευής και της συντήρησης είναι θεωρητικά τεράστια. Ο ΚΑΝΕΠΕ ειναι προσχέδιο ενω ακόμα και εαν το ΙΕΚ δώσουν πτυχία εργολάβων δεν αλλάζει το πρόβλημα. Αλλαγή θα υπάρξει μονο οταν η εμπορική αξία του κτηρίου πέσει επειδή εμφανίζει προβλήματα. Μέχρι να υποχρεώσει ο νόμος και οι ασφαλιστικές να εκμεταλλεύεσαι ενα ακίνητο με αστικη κάλυψη η οποία θα είναι άμμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση του ακινήτου ενω θα απαιτεί την τήρηση του 1504 με πιστοποιητικά θα έχουμε αυτά και χειρότερα. Το ξαναλέω οταν κάτοχος ακινήτου αξίας>8εκ βρίσκει το χειρότερο συνεργείο και ενα μηχανικό του χεριού του για να την βγάλει με τιμολόγιο 52000Ε την στιγμή που 7 μηχανικοί το κοστολόγησαν πάνω απο 240000Ε αφου δεν βρήκαμε ενα υποστύλωμα με ολκιμότητα ή ακόμα και με μείωση διατομής < 15%, οταν το σκυρόδεμα έβγαλε αντοχἠ 11 μετά απο 27 καρώτα και αυτό το ακίνητο εισπράττει 70000Ε μηνιαίως τι θες να πούμε. Οταν κεντρικό ξενοδοχείο βάζει ρητίνη στην πλάκα με αποκόλληση απο διάβρωση τι θες να πούμε, οταν δημόσιο νοσοκομείο κλείνει διατμητικές ρωγμές σε gunite τι θες να πούμε. Οταν το 1999 βγήκαν οι τσιγγάνοι και έκαναν ενέσεις στο Μενιδι, ή οταν πέρναγαν ύφασμα τι θες να πούμε. Οταν, όταν..... Το μόνο που μένει είναι κάποιος ιδιώτης με συνείδηση που καταλαβαίνει και λέει έτσι πρέπει να γίνει. Τα νούμερα και οι μετρήσεις έχουν ένα καλό και κακό δεν λένε ψέματα. Εαν το αποδέχεσαι ή όχι έχει να κάνει με την συνείδησή σου και την παιδεία σου όχι τις γνώσεις απο το ΙΕΚ, το ΤΕΙ το Πολυτεχνείο.

 

Καλή Σαρακοστή και απο μένα.

Link to comment
Share on other sites

τα χλωριόντα είναι >0.4% κβ σκυροδέματος έχουν καθολικά ποτίσει την δοκό σε βάθος πέραν της επικάλυψης. Προφανώς και λύσεις τύπου gunite δεν δουλευουν εαν πρώτα δεν σταματήσουμε την διάβρωση.

post-25492-131887262055_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

μάλλον τα -5χιλιοστα!!!!. terry αυτά βλέπουμε κάθε μέρα είπαμε ο σοβάς τα κρύβει όλα.

Link to comment
Share on other sites

Aπο την όλη , μέχρι τώρα , ωραία ανταλλαγή γνώσεων - εμπειριών και απόψεων εκείνο που εγώ καταλαβαίνω είναι πως χρειάζεται άμεσα η πολιτεία να '' υποχρεώσει '' όλους τους ιδιοκτήτες των κτηρίων ( ενοείται και του δημοσίου ) να κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ( π.χ. ανα δεκαετία ) έλεγχο της στατικής τους επάρκειας και όπου διαπιστώνονται προβλήματα ανάλογα με το μέγεθός τους να δίνεται ο απαραίτητος χρόνος για την αποκατάστασή τους . Υπάρχει , νομίζω , η δυνατότητα σήμερα ( αν πραγματικά η πολιτεία το θέλει ) να καταγράφει όλη την πορεία της ζωής των κτηρίων . Άλλωστε η άποψη αυτή δεν εκφράζεται για πρώτη φορά . Δεν είναι ανάγκη να συμβεί ένα έκτακτο γεγονός σε κάποια περιοχή της χώρας και μετά να λέμε τι θα έπρεπε να είχε γίνει . Το ίδιο βεβαίως να εφαρμοστεί και για το σύνολο όλων των έργων υποδομής . Το σίγουρο είναι πως όλοι έχουν να κερδίσουν απο μία τετοια προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Mην αγχωνεσαι...

Τωρα με τον ΚΕΝΑΚ θα μπει παντου θερμοπροσοψη και θα γινουν ολα τα κτηρια κουκλα...!!!!

 

Τι στατικη επαρκεια και μλκς...

Link to comment
Share on other sites

Μα είναι ήδη υποχρεωτικό και με το ΚΑΝΕΠΕ, και με το 8-3 και με το 1βαθμιο και με το 2βαθμιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.