Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια λειτουργίας συνεργείου επισκευής ψυγείων αυτοκινήτων


daedal

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

Όποιος μπορεί να με διαφωτίσει στο εξής,

 

Προκειμένου να κατατεθεί ο φάκελος το Μεταφορών μου ζητάει είσοδο - έξοδο. Εν τω μεταξύ το 99' που δώθηκε η άδεια, είχε πάρει απαλλαγή κατασκευής κόμβου κυκλοφοριακής σύνδεσης (βάση του ΒΔ 465/70, Π.Δ 143/1989 και βεβαίωση αντιδημάρχου). Τώρα δν δέχονται την απαλλαγή και μου ζητάνε ολόκληρη διαδικασία η οποία κοστίζει και δεν την είχα υπολογίσει στην προσφορά στον πελάτη.

 

Η διαδικασία υπάγεται στο δήμο (εφόσονη είσοδος απέχει > 60 m από την επαρχιακή οδό). Το κακό είναι ότι ο αρμόδιος υπάλληλος μόνο με αίτηση μπορεί να βρεθεί και εκτός αυτού έχει πρόβλημα έκφρασης και δν μπορώ να καταλάβω τι μου ζητάει (κυριολεκτικά, θέλει διερμηνέα).

 

Η είσοδος βρίσκεται σε αγροτικό δρόμο, 120 m από την επαρχιακή οδό. Έχει αλλάξει κάτι; Γιατί δν δέχονται την απαλλαγή που ισχύει; Είναι αρκετά μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση ( τοπογραφικό ΕΣΓΑ κτλ) και εάν είναι δυνατό κάποιος να μου υποδείξει στην περίπτωση που γίνεται, να αποφύγουμε την ανωτέρω διαδικασία!

 

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Λες οτι δεν καταλαβαίνεις τον υπάλληλο στο Δήμο και ότι χρειάζεσαι διερμηνέα..Και εσύς όμως φίλε μου δεν δίνεις πολλές και κυρίως σωστές πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε..(Φιλικά)..Από αυτά που μου λες καταλαβαίνω ότι το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου με πρόσωπο σε αγροτική οδό που απέχει από την επαρχιακή οδό 120μ. Πολύ σωστά λοιπόν σου ζητάνε είσοδο-έξοδο. Είναι πολύ απλή η διαδικασία. Καταθέτεις το τοπογραφικό όπου σημειώνεις πάνω την κοινή είσοδο-έξοδο στην επιχείρηση (νομίζω μέγιστο πλάτος 5,5μ) μαζί με μια τεχνική έκθεση.

Link to comment
Share on other sites

Το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, με πρόσωπο σε αγροτική οδό και απέχει από την επαρχιακή οδό 120 m. Τι δεν είπα σωστά;;

Στο δήμο μου ζητήσανε, αεροφωτογραφία, απόσπασμα σχεδίου πόλης (παρόλο που είναι εκτός σχεδίου πόλης) και τοπογραφικό ΕΣΓΑ αναλύτικό με συντελεστές δόμησης, συντεταγμένες κτλ...

 

Συγχωρέστε με αν φαίνονται απλοικά όσα προαναφέρω αλλά είναι η πρώτη μου δουλειά και έχω πελαγώσει...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα σε όλους,

 

Για άλλη μια φορά θα χρειαστώ τη βοήθεια σας.

 

Κατόπιν πολύμηνης αναμονής για να αποφανθεί η υπηρεσία του δήμου για την έγκριση εισόδου-εξόδου τελικά μου απάντησε ότι είναι αναρμόδια να μου χορηγήσει είσοδο έξοδο (λεκτικό '' Μή έγκριση εισόδου - εξόδου συνεργείου..... ") γιατί η δρόμος μέσω του οποίου γίνεται η πρόσβαση στο συνεργείο είναι ιδιωτικός!!

 

Να σημειώσω μέσω αυτής της οδού γίνεται η πρόσβαση σε πολλά συνεργεία, εμπορικά καταστήματα, αποθήκες κτλ. κτλ.. τα οποία λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια!!! Τώρα το πως αυτά τα καταστήματα αδειοδοτηθήκαν και εγώ τώρα δεν μπορώ πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω.

 

Επίσης, είχα μια επαφή με τον πρόεδρο του κοινοτικού διαμερίσματος της περιοχής και μου είπε ότι το πρόβλημα αυτό υφίσταται και για άλλους δρόμους οι οποίοι όταν χωρίστηκαν και πουλήθηκαν τα αγροτεμάχια παρέμειναν ιδιωτικοί (!) !!. Το θέμα το έχει αναλάβει δικηγόρος μέχρι νεωτέρας.

 

Τελειώνοντας, πήγα και στο Υπουργείο να ρωτήσω τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις και ούτε αυτοί ξέρουν. Έχουν ρωτήσει στα κεντρικά της Αθήνας. (!!!!) Άντε πάλι αναμονή..

 

Από την άλλη έχω ξοδέψει τόσο χρόνο, τρέξιμο, χρήματα κτλ κτλ, ο πελάτης πιέζει, όλα είναι έτοιμα και τελικά δεν μπορώ να προχωρήσω.

 

Τελικά σε αυτό το κράτος μπορεί να βρεθεί λύση;;;; Πρώτη δουλειά και όλα πέσανε μαζεμένα!

 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα του είμαι υπόχρεος.

 

Ευχαριστώ,

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.