Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύμβαση ορισμένου χρόνου


Rem Grwthy

Recommended Posts

Καλησπέρα! Δεν ήξερα που να τοποθετήσω το θέμα και το έβαλα στα γενικά.

 

Μου πρότεινε η εταιρία που με προσέλαβε να μου κάνει σύμβαση ορισμένου χρόνου για 12 μήνες. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά??

 

1) Έχω μέρες άδειας και αν ναι πόσες?

 

2) Παίρνω 12-14 μισθούς, πως πάει αυτο?

 

3) Την ασφάλειά μου ποιος την πληρώνει? Γίνεται προσυμφωνία ή υπάρχει κάτι στάνταρ και αν υπάρχει στάνταρ τι είναι αυτό??

 

Σας ευχαριστώ και ελπίζω να με βοηθήσετε μιας και τώρα δουλεύω για 1η φορά!

 

Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος?? :confused::confused:

Link to comment
Share on other sites

Πηγή: http://www.somtechnik.gr/Pravo/SxesiErg.htm

1.6 Σύμβαση αορίστου και ορισμένου χρόνου

Σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου θεωρείται η σύμβαση, η λήξη της οποίας, είτε με την έλευση ορισμένης συνθήκης είτε με την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος, δεν προσδιορίζεται από τα συμβαλλόμενα μέρη. Η σύμβαση αορίστου χρόνου αποτελεί την κλασσική μορφή σύμβασης εργασίας και εφόσον δεν υπάρχει βούληση των συμβαλλόμενων μερών για σύναψη άλλης μορφής σύμβασης, τότε θεωρείται ότι έχει καταρτισθεί σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνάπτεται για σαφώς καθοριζόμενο χρονικό διάστημα και λήγει αυτοδικαίως με την πάροδο του διαστήματος αυτού, χωρίς να απιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά του εργοδότη ή του εργαζόμενου.

Κατά τη διάρκεια της ισχύος της σύμβασης ορισμένου χρόνου, εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις νόμων και συλλογικών συμβάσεων που διέπουν τη σύμβαση αορίστου χρόνου.

 

 

Από την τελευταία παράγραφο, συμπεραίνω ότι δικαιούσαι ό,τι θα δικαιούσουν και αν δούλευες με σύμβαση αορίστου χρόνου, δηλαδή τις άδειες και τα δώρα, και φυσικά θα πρέπει να σε ασφαλίσει ο εργοδότης ως μισθωτό κανονικά. Το μόνο που δεν δικαιούσαι είναι η αποζημίωση απόλυσης, αφού όταν λήξει ο χρόνος λύνεται αυτοδίκαια και η σύμβαση. Εάν όμως συνεχίσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου, τότε η σύμβαση μετατρέπεται αυτόματα σε αορίστου χρόνου. Εχε το υπόψη, τους δύσκολους αυτούς καιρούς. Καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρει και ο Κώστας, αν σου είπε σύμβαση χρόνου (αορίστου ή ορισμένου) και όχι σύμβαση έργου, είσαι ουσιαστικά μισθωτός. Ισχύουν δηλ ότι ισχύει για το κάθε μισθωτό. Στο τέλος του μήνα παίρνεις ένα ποσό ως αμοιβή και δεν έχεις καμία οικονομική εκκρεμότητα ως προς κάποια υπηρεσία, ταμείο, κτλ.

 

Αν όμως είναι το δεύτερο, τότε εκεί είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Από το ύψος της μηνιαίας αμοιβής σου, τις ώρες και ημέρες εργασίας σου, τις πρόσθετες αμοιβές, κτλ. Είσαι πλέον ελεύθερος επαγγελματίας (επιτηδευματίας) δηλ σε αντίθεση με το προηγούμενο καθεστώς.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

ξερετε αν σημερα υπαρχει ειδικο μισθολογιο για τους μηχανικους σε εταιριες για συμβαση ορισμενου χρονου ; δηλαδη για εναν 10ετιας υπαρχει κατωτατος υποχρεωτικος μισθος που πρεπει να δηλωθει στο ΤΣΜΕΔΕ για να βγαλει τις ασφαλιστικες εισφορες ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.