Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ενεργειακής βελτίωσης κατοικιών


xaris-x

Recommended Posts

Βρε συνάδελφοι? Το θέμα με το πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης αφορά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Το θέμα με την πιστοποίηση ενεργειακών επιθεωρητών πόσους αφορά?

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση, ενδιαφέρεται να χαϊδέψει τα αυτιά των πολλών.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ένα έχω να πώ, Αχαριστία και Ντροπή σε όλους εσάς που κατακρίνετε το πρόγραμμα!

Αντί να είστε ευγνώμονες που η κυβέρνηση μας δίνει την ευκαιρία να παίρνουμε πρωτοβουλίες και να ορίσουμε εμείς τους ενεργειακούς επιθεωρητές, εσείς κατακεραυνώνεται όλες τις προσπάθειες για την βελτίωση του συστήματος.

Λοιπόν θα γίνει ως εξής: Οι συντονιστές του site θα κάνουν μια ανάρτηση στο οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση, όπου θα μπαίνουν όλοι οι χρήστες και θα κλειδώνουν έναν αριθμό μετά θα γίνει μια κλήρωση και βουαλά!Στο πίτς φιτίλι έχουμε ωραίους και μάχιμους ενεργειακούς επιθεωρητές.

 

Υ.Γ Δεν ξέρω αν επιτρέπονται τα πολιτικά σχόλια αλλά η χώρα μας μπαίνει σε μια δύσκολη περίοδο και θα μας κυβερνάνε αυτοί(κόκκινοι,πράσινοι,μπλέ)...και το χειρότερο είναι ότι οι άλλοι(εμείς οι πολίτες) δεν είναι καλύτεροι.

Link to comment
Share on other sites

Βρε συνάδελφοι? Το θέμα με το πρόγραμμα ενεργειακής απόδοσης αφορά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

μα με τα κριτίρια που έχουν θέσει δεν αφορά κανέναν

θα επιδοτήσουν μέρος του τόκου σε ανθρώπους με εισόδημα 15.000ευρώ;

Link to comment
Share on other sites

Το ειπα και θα το ξαναπω,

αυτα συμβαινουν οταν για ενα τοσο νευραλγικο υπουργειο "ψωνιζουμε" υπουργο απο το γυμναστηριο που συχναζει ο αδελφος του κ. Πρωθυπουργου.

Επισης δικαιωνονται -δυστυχως-ολοι εκεινοι που μιλουσαν οτι δεν ειμασταν και δεν ειμαστε ετοιμοι για Υπουργειο Περιβαλλοντος.

 

Για το προκειμενο, προκειται για αλλη μια επικοινωνιακη μπαρουφα, οπως φυσικα ολοκληρο το θεωρητικο οικοδομημα της πρασινης αναπτυξης. Προχειροτητες και ανακοινωσεις στο ποδι.

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ τα του νέου νομοσχεδίου και του συνοδευτικού ΠΔ για τους επιθεωρητές τους τελευταίους μήνες και κάνω τις παρακάτω σκέψεις (με αυτή τη σειρά):

 

1) Πρώτον, με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και με ένα κράτος κατεστραμμένο, δε μοιάζει σαν υπερβολική πολυτέλεια να ασχολούμαστε με ενεργειακά lifting κτιρίων, ιδίως τη στιγμή που κομβικότεροι τομείς όπως τα φορολογικά και τα μισθολογικά (τομείς που προφανώς αποτελούν τους άμεσους μοχλούς ρύθμισης της οικονομίας μιας χώρας) είναι στον αέρα?

 

2)Δεύτερον, και σε αντίθεση με τα παραπάνω, μήπως η εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ θα μπορούσε δυνητικά να δώσει νέα ώθηση σε ένα σύνολο επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή και να αρχίσει να παίρνει τα πάνω του ένας από τους βασικούς τομείς της εγχώριας οικονομίας?

 

Προφανώς η αλήθεια πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση, ως προς τα προηγούμενα.Από τη μία καλά κάνεις και προωθείς αλλαγές που στην τελική θα έχουν και οικονομικό/περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αλλά απ την άλλη πρέπει να δείς κατά πόσο εφαρμόσιμα είναι αυτά που προτείνεις, σε ποιους απευθύνεσαι και, κυρίως, να λάβεις υπόψη ότι δε μιλάμε για χώρες όπως Ελβετία, Σουηδία κ.α. αλλά για την Ελλαδίτσα που έχει συνηθίσει 100 χρόνια τώρα στο να κάθεται, να φυτοζωεί, να παρανομεί, να μην κοιτάει 1 μέτρο μακρυά απ τη μύτη της και όλα τα υπόλοιπα γνωστά και θλιβερά.

 

Bottomline, κάντε μία φορά στη ζωή σας κάτι με όραμα, με ορίζοντα 10ετίας, δομημένα και καθαρά, χωρίς περιθώρια για κομπίνα και παραθυράκια.Εκτός κ αν θέλετε μια απ τα ίδια, απλά για να πείτε ότι κάτι κάνατε που είναι κ το πιθανότερο.Θλιβεροί τύποι.Όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Απλά πράγματα. Προγραμματισμός - Σχεδιασμός και Πραγματοποίηση Προγράμματος εκτός τόπου και χρόνου... Επίσης όλοι όσοι το σχεδιάσανε και το δουλέψανε. Εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να λάβουμε υπόψην. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Αυτές έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι και το πεπόνι και ότι άλλο θέλεις. Από αυτές θα γίνει το παιχνίδι.

Θα παίξουν και όσοι έχουν καλά κονέ με τις κυρίες παραπάνω.Αυτό μην το ξεχνάμε (από εργολάβους, μηχανικούς μέχρι λαμόγια, αεριτζήδες).

Το μόνο που δεν σκέφτηκαν είναι πόσοι θα πάνε να χρεωθούν αυτό τον καιρό.

Λεφτά δεν υπάρχουν για τρελά έξοδα και αν υπάρχουν πιστεύω ότι δεν θέλουν να τα ξοδέψουν σε τέτοιες κατηγορίες εξόδων. Επίσης κοιτώντας τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων αναφέρει για κτίρια κατηγορίας Δ και κάτω (στην ουσία γυμνά). Άρα ποιοι μένουν σε αυτά ??? (οικονομική δυνατότητα) , ποιες περιοχές μένουν λόγω ορίων (πάλι οικονομική δυνατότητα)???

Κάποιοι που έχουν μεγάλη ανάγκη ή σκόπευαν να προχωρήσουν σε αλλαγές θα μπουν στο πρόγραμμα, οι άλλοι???

Και αυτό το 50% δεν το έχω καταλάβει?? Θα είναι σαν το αέριο?? Θα χρειάζεται 51% για να παρθεί απόφαση για την πολυκατοικία? Και αν δεν πληρώνει το υπόλοιπο 49% τι γίνεται??? Δεν μιλάμε για ποσά των 300€...

Τέλος για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις δεν θέλω να επαναλάβω τα παραπάνω που έχουν αναφέρει οι φίλοι, αλλά βάζω και κάτι άλλο στην συζήτηση με το σκεπτικό της διάρκειας του προγράμματος, του πότε θα ψηφιστεί το ν/σ του ΚΕΝΑΚ (πριν τον Ιούνιο) και τέλος ποιοι θα είναι οι αρχικοί παίκτες στους ενεργειακούς επιθεωρητές. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τους επιθεωρητές, αν ισχύσει η αρχική ρύθμιση για 5 έτη αποδεδειγμένη εμπειρία στα ενεργειακά τότε οκ, βγάλτε και απόφαση ότι όλοι οι νέοι μηχανικοί αποκλείονται από την αγορά εφ όρου ζωής, πάρτε μας και όλα τα δικαιώματα (υπογραφές κλπ) και πείτε τουλάχιστον να αλλάξουμε επάγγελμα όσο είναι καιρός. Η ηλιθιότητα σε άλλα επίπεδα--> μπορείς να συντάξεις και να υπογράψεις Η/Μ μελέτες αλλά όχι να ελέγξεις το προφίλ υφιστάμενων κτιρίων...

Link to comment
Share on other sites

....βγάλτε και απόφαση ότι όλοι οι νέοι μηχανικοί αποκλείονται από την αγορά εφ όρου ζωής, πάρτε ...

μα αυτός είναι ο βασικός στόχος σε κάθε επίπεδο

ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ μας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.