Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρωτόκολλο υπολογισμού της ασφάλτου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους ...ψάχνω πρωτόκολλο υπολογισμού της ασφάλτου που συνοδεύει λογαριασμό σε δημόσιο έργο( τη φόρμα) ... εάν υπάρχει και κάποιο παράδειγμα ακόμα καλύτερα ....!!

Ευχαριστώ !!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Ελπίζω να σε βοηθήσει.

Γεια χαρα thalia.

Ειδα το πρωτοκολλο υπολογισμου της αξιας ενσωματωθεισας ασφαλτου και εχω την εξης απορια.

Ο υπολογισμος της ποσοτητας ενσωματοθεισας ασφαλτου γινεται με το θεωρητικο ποσοστο ασφαλτου της συνθεσης, ή με το πραγματικο ποσοστο των δειγματων ασφαλτομιγματος?

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τα αποτελέσματα του δείγματος χρησιμοποιείς αυτά στο πρωτόκολλο, αν όχι προσωρινά χρησιμοποιείς το ποσοστό από τη σύνθεση ασφαλτοσκυροδέματος

Link to comment
Share on other sites

μήπως μπορεί κάποιος να αναλύσει πως υπολογίζεται η ποσότητα της ασφάλτου. καταλαβαίνω οτι έχω κάποια τετραγωνικά που πολλαπλασιάζονται με το 0,05 (συμπιεσμένο ή ασυμπιεστό το μειγμα?) αλλα δεν μπορώ να καταλάβω το 2,4113 είναι συντελεστής? και τελός το 5/105 είναι αναλογια ασφάλτου στο ασφαλτόμιγμα?

επίσης όταν έχουμε οδοποιία σε νησιά δεν πρέπει να πληρώνεται ξεχωριστά η μεταφορά της ασφάλτου?

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Για να στρώσεις 1 μ3 ασφάλτου συμπυκνωμένης χρειάζεσαι 2,41τν. Το ειδικό βάρος είναι δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη και το συντελεστή συμπύκνωσης.

Ανάλογα με την ποιότητα της ασφάλτου, κυκλοφορίας, ισοπεδωτική κλπ στο ασφαλτομίγμα έχεις ποσοστό από 4~5 % άσφαλτο. Ο λόγος που αναφέρεις δηλαδή.

Απ αυτό πληρώνεσαι μόνο την αξία της ασφάλτου.

Τις εργασίες προμήθειας, μεταφοράς στο έργο, διάστρωσης κλπ τις πληρώνεσαι από το αντίστοιχο άρθρο τιμολογίου

Link to comment
Share on other sites

χρειάζεσαι 2,41τν.

 

το ειδικό βάρος αναγράφεται στη μελέτη σύνθεσης του ασφαλτομίγματος της εκάστοτε εταιρείας παραγωγής.έχει προκύψει για τη συγκεκριμένη μελέτη, από τα συγκεκριμένα αδρανή υλικά.

το ίδιο ισχύει και για το ποσοστό ασφάλτου.και αυτό αναγράφεται στη μελέτη και αυτό λαμβάνεις υπόψη

 

όσον αφορά τα νησιά ας προσέχαμε...θέλαμε θάλασσα γύρω γύρω..(κατά την άποψη του Λοβέρδου για τους συνταξιούχους : αυξήθηκε το προσδόκιμο όριο ζωής ζούνε και παραπάνω τους πληρώνουμε κιόλας!) στατιστικά αναφέρω για κρήτη διαφορά τιμής Netoil σε πίσσα από τιμή υπουργείου από site σχεδόν 100 ευρώ/ΤΝ (μείον εννοείται..)

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Π.Χ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ) ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ Ή ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΩΣΗΣ ΕΝΩ ΑΛΛΕΣ (Π.Χ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ) ΤΟ "ΞΕΧΝΟΥΝ"

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.