Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με οικοδομική άδεια


Recommended Posts

Καλημέρα. θα ήθελα όποιος γνωρίζει να μου απαντήσει στο εξής:

σε ένα κτίριο πενταόροφο υπάρχει οικοδομική άδεια σε ισχύ για τις ανακαινίσεις που γίνονται, δηλαδή δεν έχει περάσει η τετραετία.Αν θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης σε κάποιον όροφο από γραφείο σε κατάστημα μπορεί να βγεί καινούργια άδεια με καινούργιο μηχανικό ή πρέπει να γίνει αναθεώρηση με τον μηχανικό της άδειας που είναι σε ισχύ??Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος???

Link to comment
Share on other sites

Από όσο γνωρίζω :

Από την στιγμή που μία άδεια είναι σε ισχύ γίνεται αναθεώρηση.

Αν θέλεις να αλάξει και ο μηχανικός, πρέπει να πιστοποιηθεί το ποσοστό των εργασιών που έχει επιβλέψει ο παλιός, να πληρωθε,ί να σου υπογράψει την παραίτησή του και να γίνει η ανάθεση στον νέο μηχανικό. Θα οριστεί το ποσοτό των αλλαγών, θα γίνουν οι ανάλογες μελέτες και θα πληρωθείς για τις καινούργιες μελέτες και την υπολοιπόμενη επίβλεψη.

Link to comment
Share on other sites

Ο Τιτλος της αναθεώρησης πως θα είναι? η παραίτηση του παλιού μηχανικού για την μελέτη θα αφορά όλο το κτίριο ή μόνο τον όροφο που θα γίνει αλλαγή χρήσης??το ίδιο θα γίνει και για την επίβλεψη?? θα αφορά παραίτηση επίβλεψης μόνο για τον όροφο?? Γιατί ήδη γίνεται η ανακαίνιση.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να κάνει τις μελέτες και την έκδοση της αναθεώρησης ο νέος μηχανικός χωρίς να αναλάβει την επίβλεψη ο νέος για να μην μπλέξεις με ποσοστά κτλ

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες είναι σωστό, αλλά θα δεχτεί μηχανικός να μπει άλλος στην μελέτη και να έχει αυτός την επίβλεψη; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως η επίβλεψη είναι για όλο το έργο, δεν μπορείς να το σπάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ. Αρα τελικά τι πρέπει να συμφωνήσω με τον παλιό μηχανικό?Γιατί από ότι καταλαβαίνω δεν θα κάνω τίποτα τελικά εγώ, ούτε την μελέτη ούτε την επίβλεψη.

 

Συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας παρακαλω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.