Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανόνες για τα downloads


Engineer

Recommended Posts

1. Τα αρχεία που ανεβάζουν οι χρήστες θα πρέπει είτε να τους ανήκουν είτε να είναι open source(ανοιχού κώδικα)/freeware και αυτό να δηλώνεται σαφώς ώστε να το γνωρίζει εκ των προτέρων το μέλος χωρίς να χρειαστεί να "κατεβάσει" το αρχείο στον υπολογιστή του.

 

2. Δεν είναι επιθυμητό να υπάρχουν προγράμματα ή σύνδεσμοι προς προγράμματα τα οποία πωλούνται από τους δημιουργούς τους και προστατεύονται από νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το ίδιο ισχύει για εγχειρίδια (manuals) αυτών των προγραμμάτων.

 

Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν σύνδεσμοι ή έγγραφα με συλλογή συνδέσμων που παραπέμπουν σε ιστότοπους με serial numbers/cracks για προγράμματα.

 

3. Είναι καλό να γίνεται προσπάθεια ένταξης των αρχείων στην κατάλληλη θεματική ενότητα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται σημαντικά η αναζήτηση.

 

4. Σε περίπτωση αρχείων που έχουν να κάνουν με νομοθεσία/διατάγματα κ.λ.π., αν το site απ' όπου τα πήραμε, δεν έχει ρητή αναφορά περί μη αντιγραφής/αναπαραγωγής των δεδομένων που φυλάσσονται σ' αυτό, τότε ναι, μπορούμε να τα ανεβάσουμε.

 

5. Αντίγραφα από σελίδες που πέρασαν από σαρωτή (scanner), είναι δυνατόν να ανέβουν μόνο αν αποτελούν προσωπική δουλειά του μέλους. Διαφορετικά είναι πιθανόν λόγω της φωτοαντιγραφής/σάρωσης/αναπαραγωγής να παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα. Τέτοια αρχεία, δεν είναι επιθυμητά διότι παραβιάζουν τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

6. Σύνδεσμοι για αρχεία τα οποία βρίσκονται σε προσωπικά sites/blogs/forums, γίνονται δεκτά μόνο αν δεν απαιτείται εγγραφή (έστω και αν αυτή είναι δωρεάν). Οι δημιουργοί τους μπορούν να τα ανεβάσουν στο Michanikos.gr για όλα τα μέλη και χωρίς περιορισμούς εγγραφής αλλού.

 

7. Αρχεία με κείμενο με προσβλητικό/υβριστικό περιεχόμενο, δεν θα γίνονται δεκτά.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.