Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό Εμπειρίας


gigas

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

για αναβάθμιση από ΜΕΚ Α σε ΜΕΚ Β και εφόσον πρόκειται για ατομική επιχείρηση από ΜΕΕΠ Α1 σε ΜΕΕΠ Α2 απαιτούνται όλα τα έντυπα συμπληρωμένα; Γιατί από την υπηρεσία μου υπέγραψαν μόνο το έγγραφο Β. Επίσης από τα ιδιωτικά έργα τι ισχύει ; Ρωτάω γιατί δούλευα σε τεχνική εταιρία με πολλά ιδιωτικά έργα ως εργοδηγός. Μπορώ να πάρω την εμπειρία αυτή αν μου υπογράψουν και η εταιρία που δούλευα αλλά και οι ιδιώτες; 

Όσο αναφορά το διαβιβαστικό που αναφέρετε παραπάνω τι ακριβώς είναι γιατί από την υπηρεσία δε μου ανέφεραν κατι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Για τα πιστοποιητικά εμπειρίας αναφορικά στην αναβάθμιση ΜΕΚ θέλει και τα δύο (Α & Β). Το Α περιέχει τα στοιχεία της εργοληπτικής (που θα χρειαστούν κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών) και την εμπειρία των επιβλεπόντων του φορέα (αυτά δεν σε επηρεάζουν). Το Β περιέχει την εμπειρία της εργοληπτικής και την εμπειρία των στελεχών της. Χρειάζονται και τα δύο κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών (και σε μερικές περιπτώσεις --συνήθως βέβαια, ανάλογα την επιτροπή του ΜΕΚ-- ζητούν και την αίτηση που ζητήθηκαν τα πιστοποιητικά εμπειρίας με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ή το διαβιβαστικό που σου κοινοποιήθηκαν τα πιστοποιητικά).

Για τα σχετικά με αναβάθμιση ΜΕΚ (και για τα ιδιωτικά που θες) δες εδώ.

Για τα σχετικά με αναβάθμιση ΜΕΕΠ δες εδώ.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ξέρει κάποιος αν μπορεί σε έργο όπου ο μηχανικός είναι και κύριος του έργου και επιβλέπων και κατασκευαστής μπορεί προσμετρηθεί ως εμπειρία? (Στην ουσία θα βεβαιώσω την αξία του έργου στον εαυτό μου?)

Link to comment
Share on other sites

Ναι κανονικά. Απλά στα δικαιολογητικά για την ιδιωτική επίβλεψη αναφέρει, υ.δ. από τον κύριο του έργου (εγώ είμαι αυτός) που θα βεβαιώνει για τον προϋπολογισμό του έργου και τις εργασίες που έγινε η επίβλεψη. Συνεπώς δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω εγώ αυτό στον εαυτό μου. Επίσης ο προϋπολογισμός του έργου πως αποδεικνύεται?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

στο πιστοποιητικό εμπειρίας αναγράφεται το ποσό προϋπολογισμού ανά κατηγορία ή το ποσό σύμβασης ανά κατηγορία? Είναι λίγο περίεργο να συμπληρώνεται το συμβατικό πόσο, καθ' ότι δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται π.χ. να συμπληρώσω πολλαπλάσια των 90.000,00 (από Α1 σε Α2) εμπειρία, μιας και υπεισέρχεται η έκπτωση στο εκτελεσθέν ποσό των έργων μου. Δηλαδή αν εκτελούμε με πολύ υψηλές εκπτώσεις μαζεύουμε και λιγότερη εμπειρία?

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/5/2020 at 8:40 ΜΜ, Astrolavos said:

Δηλαδή αν εκτελούμε με πολύ υψηλές εκπτώσεις μαζεύουμε και λιγότερη εμπειρία?

Δυστυχώς ναι

Για την ακρίβεια, γράφεις το ποσό που πιστοποιείται στον τελικό λογαριασμό

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Καθόλου σωστός τρόπος υπολογισμού της εμπειρίας. Δεν είναι δυνατόν δύο έργα με τον ίδιο προϋπολογισμό να δίνουν διαφορετική εμπειρία, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν πανομοιότυπα έργα που δημοπρατούνται ανά διαστήματα (π.χ. συντηρήσεις). Μάλιστα το πιο σωστό θα ήταν να υπάρχει ένας συντελεστής βαρύτητας ανάλογα με την έκπτωση που δίνεται, ώστε όσοι εκτελούν με υψηλές εκπτώσεις να "επιδοτούνται" λόγω του υψηλότερου βαθμού δυσκολίας εκτέλεσης της σύμβασης.

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Είμαι Μηχ/γος Μηχανικός ΑΕΙ και ως συμβασιούχος σε Δήμο έκανα επιβλέψεις σε ΗΜ (ηλεκτροφωτισμό). Προχτές βγήκαν οι βεβαιώσεις για τον ανάδοχο και γράφει και για μένα επίβλεψη για διάστημα 19 μηνών (απαιτούνται 24 για εγγραφή σε Β' τάξη) και με προϋπολογισμό πάνω από 100Κ που απαιτείται για την εγγραφή (190Κ). Επειδή όμως έχει τελειώσει η σύμβαση πρέπει να γραφτώ επιβλέπων για περίοδο 5 μηνών τουλάχιστον ή σε κατασκευή (2.5 μήνες) για την συμπλήρωση του χρονικού ορίου για την αρχική εγγραφή σε ιδιωτικό έργο (έχω ήδη συμμετοχή (αφανή) σε κάποια οικοδομικής φύσεως - πολυκατοικίες).

Τι προτείνετε ως ευκολότερη διαδικασία;

Αναμένω κάποια έργα τους επόμενους μήνες (ανέγερση οικοδομών) οπότε θα μπορώ να μπω στην άδεια ως επιβλέπων επίσημα.

Μήπως όμως στα τρέχοντα θα μπορούσε να γραφεί το όνομά μου με κάποια ΥΔ; θέλει να τους εκδώσω κάποια ΑΠΥ;

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλημέρα.

Μήπως γνωρίζει κανείς εάν σε ατομική επιχείρηση, (όπου το ΜΕΕΠ το στελεχώνει μόνο ο μηχανικός-ιδιοκτήτης της επιχείρισης), στον πίνακα Β , δηλώνεται και ο μηχανικός-υπάλληλος για την κατασκευή και ο μηχανικός-ιδιοκτήτης;

Mε απλά λόγια, το "αφεντικό" είναι μηχανικός και έχει για τον εαυτό του ΜΕΚ Γ και στελεχώνει ο ίδιος την ατομική του επιχείρηση η οποία είναι ΜΕΕΠ 1ης.

Σε ένα δημόσιο έργο που εκτέλεσε, εργάστηκα εγώ με μπλοκάκι.

Οπότε, στον πίνακα Β, αναγράφομαι μόνο εγώ, ή και οι δύο; Και σαν ποσό, αναγραφόμαστε μισό μισό του συνόλου της σύμβασης; Ή 100% και οι δύο;

Ευχαριστώ.

Edited by Billy_Huge
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.