Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό Εμπειρίας


gigas

Recommended Posts

Ως γνωστό για να αναβαθμίσει κανείς το ΜΕΚ του θέλει "Πιστοποιητικά Εμπειρίας" από τις δημόσιες υπηρεσίες όπου εκτέλεσε έργα.

Ερώτηση1: Μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει έντυπο που το συμπληρώνει κανείς ή αν απλά στέλνει μια αίτηση στην υπηρεσία για να λάβει το πιστοποιητικό;

Επίσης στο Δ15 μου είπαν πως ως "Πιστοποιητικό εμπειρίας" νοείται (από αυτούς) το διαβιβαστικό που συνοδεύεται από το έντυπο Α και το έντυπο Β.

Ερώτηση2: υπάρχουν αυτά τα έντυπα κάπου στο διαδίκτυο αναρτημένα;

(Στην ίδια ερώτηση στο Δ15, μου είπαν [μ.α.υ.] τα έχουνε οι υπηρεσίες, τις έχουμε ενημερώσει από το ... ) -αναρωτιέμαι μερικές φορές από που προκύπτει πως το να έχεις ενημερώσει κάποιον κάποτε (π.χ. στέλνοντας ένα φαξ) σημαίνει πως είναι ενημερωμένος τόσο αυτός όσο και ο όποιος επόμενος ή αντικαταστάτης του.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι η δουλειά γίνεται με διαβιβαστικό (αλλά εσύ το καταθέτεις μαζί με τα υπολοιπα δικαιολογητικά) και συνοδεύεται από τα έντυπα Α και Β (στην ουσία είναι πίνακες με προυπολογισμό έργου και ποιοι μηχανικοί εργάστηκαν , ποιοι προυπολογισμοί τους αντιστοιχούν , κατηγορίες κτλ) και στο παρέχει η δημόσια υπηρεσία. Το θέμα είναι ότι γίνεται μέσω συνενόησης με την εταιρεία ποιοι μηχανικοί θα δηλωθούν και με τι προυοπλογισμό. Αν είσαι σίγουρος δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλα για ρώτα αν έχει δοθεί πουθενά αλλού το πιστοποιητικά!!!! Πήγαινε από την υπηρεσία αφού έχεις συνενοηθεί με την εταιρεία να ζητήσεις πιστοποιητικό εμπειρίας (είτε με προσωπική επαφή είτε ποιο official με αίτηση , μάλλον το δεύτερο).Αν θες να δεις τα πιστοποιητικά κάνε ένα search στο google και θα τα βρεις (xls ή doc).

Link to comment
Share on other sites

Στα ιδιωτικά έργα ξέρει κανείς εάν μπορούμε να κατοχυρώσουμε την προϋπηρεσία με άλλον τρόπο εκτός από την υπογραφή του εργοδότη (τεχνική εταιρία) για κατάθεση δικαιολογητικών για ΜΕΚ .Αυτό το χρειάζομαι διότι με τον πρόιν εργοδότη μου είμαστε στα δικαστήρια για ανεξόφλητες οφειλές και δεν έχουμε καθόλου επικοινωνία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://ypexd15.gr/Default.aspx?tabid=92

εδω μπορεις να κατεβασεις υποδειγματα απο τα πιστοποιητικα εμπειριας.

το διαβιβαστικό κανονικα το στελνει η υπηρεσια που ειναι κυριος του εργου μαζι με αντιγραφο του πιστοποιητικου στο υπουργειου, αλλα το ζηταει (εστω και σε φωτοτυπια) και απο εσενα η Δ15 οταν πας να καταθεσεις την αιτηση για αναβαθμιση

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

καλησπέρα συναδελφοι,

 

θελω να γραφτώ στο ΜΕΚ Α.εχω ολα τα δικαιολογητικά έτοιμα εκτός απο τα

πιστοποιητικά εμπειρίας.μπορω απλά να γράψω τα έργα που εχω κατασκευάσει

με προυπολογισμό και στο τέλος συνολικό κόστος κατασκευής ή πρέπει να πάω απο πόρτα σε πόρτα και να μαζεύω υπογραφές.

Link to comment
Share on other sites

τα ποιο μεγαλα έργα μου ειναι στο δημόσιο αλλα σαν υπεργολάβος.πρέπει να συμπληρώσω το έντυπο Γ που βρηκα αναρτημένο ή μπορώ να φτιάξω ενα δικό μου ποιο απλό?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά, μόνο τα αναρτημένα θα χρησιμοποιήσεις.

 

Το δύσκολο κομμάτι είναι πως πρέπει να αποτανθείς στους υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων όπου ανήκαν τα έργα.

Και αυτό με τον Καλλικράτη είναι κομμάτι δύσκολο.

 

(πρέπει αφου συμπληρωθούν να πάρουν υπογραφές απο προιστάμενο/διευθυντή και να συνταχθούν/αποσταλλούν τα διαβιβαστικά).

Link to comment
Share on other sites

Εγω σαν υπεργολάβος εχω σχέση μόνο με τον ανάδοχο των έργων που είναι μηχανικός ΕΔΕ.αν μου τα υπογράψει αυτός δεν ισχύουν?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.