Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πιστοποιητικό Εμπειρίας


gigas

Recommended Posts

Συνάδελφε με γονάτισες τώρα. Και πήρα κεινο το εργο και με αυτο το σκεπτικό της εμπειρίας, σκοτωμένο και το τελείωσα με χίλια ζόρια.

 

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος;

 

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλω 30% υπεργολαβία και ας μήν το κάναμε ποτέ ετσι; υπάρχιε περίπτωση να ζητήσουν αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου και τέτοια πράγματα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν τη γνωρίζω τη διαδικασία με την υπεργολαβία αν θα ζητήσουν τα χαρτιά στην επιτροπή ΜΕΚ. Πολύ πιθανό να τα ζητήσουν γιατί για αυτό το ποσό του 30% δε θα δικαιούται ο ανάδοχος πιστοποιητικό εμπειρίας, δεν μετρά στο ανεκτέλεστό του κτλ κτλ. Κάνε ένα ερώτημα στην επιτροπή, εξυπηρετικοί είναι και γνώστες του θέματος, ότι σου πουν ισχυεί.

Αυτό πάντως που σου είπα στο προηγούμενο ισχυεί και το διαπίστωσα με πικρό τρόπο όταν πήγα αεράτος για αναβάθμιση και με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε η τάδε εμπειρία δε μετράει, σου λείπουν τόσα λεφτά σε εμπειρία, μάζεψέ τα και ξαναέλα με το καλό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα

Έχω δύο ερωτήσεις που ενδεχομένως δεν έχω καταλάβει καλά:

 

1. Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις υποβάλλουν κάθε χρόνο κατάσταση πεπραγμένων στο ΜΕΕΠ? Διάβασα κάτι τέτοιο στη νομοθεσία αλλά μιλούσε για "κύκλο εργασιών από ιδιωτικά έργα". Για παράδειγμα, προσωπικά, εγώ που έχω μία εργοληπτική επιχείρηση Α1 και σε λίγο καιρό γτίνεται η οριστική παραλαβή του πρώτου μου έργου κάνω κάτι? Η το σχετικό έντυπο αποστέλλεται από την διευθύνουσα υπηρεσία?

 

2. Πρόσφατα τελείωσα και ένα άλλο "έργο", όχι όμως κατά το πνεύμα του 3660/08. Ζητούσε "Κατηγορία Πρασίνου" και αφορούσε κόψιμο παρόδιας βλάστησης. Παρ'όλα αυτά δεν είχε το τυπικό "φορματ" ενός έργου (προμετρηση - π/υ - σαυ - φαυ κλπ). Για το συγκεκριμένο μπορώ να πάρω εμπειρία?

Link to comment
Share on other sites

1) Αυτό που γνωρίζω (αν εννοεις κατι τετοιο) είναι ότι η υποβολή στο ΜΕΕΠ αφορά εργοληπτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με την μορφή ανώνυμης εταιρείας και είναι εγγεγραμμένες στην 3η έως και 7η τάξη του ΜΕΕΠ. Αυτές έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν ετησίως μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου από την λήξη της διαχειριστικής τους χρήσης στην υπηρεσία τήρησης του ΜΕΕΠ, Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις (Πρωτότυπο Ισολογισμό, Αποτελέσματα Χρήσης, Προσάρτημα) βεβαιωμένες και πιστοποιημένες από ορκωτό ελεγκτή και Έκθεση Δραστηριότητας

 

2) Γιατί να μην μπορείς; Με το ΜΕΕΠ σου δεν αναδείχθηκες ανάδοχος; Αρα γιατί να μην πάει ως εμπειρία και στο ΜΕΕΠ της εργοληπτικής και σε κάποιο ΜΕΚ μηχανικού της στελέχωσής του ΜΕΕΠ;

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Επικοινώνησα σήμερα με την Υπηρεσία και μου είπαν ότι γίνεται. Απλώς πρέπει να υποβάλλω μία αίτηση που θα ζητώ εις διπλούν τα πιστοποιητικά.

Μου είπαν όμως ότι η αίτηση υποβάλλεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ζητούνται τα πιστοποιητικά εμπειρίας του προηγούμενου έτους. Ισχύει κάτι τέτοιο? Δεν μπορώ να ζητήσω τα πιστοποιητικά του τρέχοντος?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ.

Επικοινώνησα σήμερα με την Υπηρεσία και μου είπαν ότι γίνεται. Απλώς πρέπει να υποβάλλω μία αίτηση που θα ζητώ εις διπλούν τα πιστοποιητικά. (1)

Μου είπαν όμως ότι η αίτηση υποβάλλεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ζητούνται τα πιστοποιητικά εμπειρίας του προηγούμενου έτους. Ισχύει κάτι τέτοιο? Δεν μπορώ να ζητήσω τα πιστοποιητικά του τρέχοντος? (2)

 

(1) Λογικό και αναμενόμενο.

 

(2) Με βάση τη νομοθεσία ισχύουν οι Εγκ. 1/04-01-1999 και 9/01-04-1999. Δες τα σημειωμένα σε αυτές και θα καταλαβεις.

Αυτό που σου είπαν γίνεται καθαρά για πρακτικούς λόγους κυρίως διότι οι 3ης έως και 7ης τάξης του ΜΕΕΠ υποβάλλουν ετησίως μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου από την λήξη της διαχειριστικής τους χρήσης στην υπηρεσία τήρησης του ΜΕΕΠ, μεταξύ άλλων, την Έκθεση Δραστηριότητας.

Πέραν των ανωτέρω αν υπάρχει καλή διάθεση από την Υπηρεσία (επιβλέποντα, κλπ) και γενικότερα καλές σχέσεις μπορεί να στο εκδόσει. Προς διευκόλυνσή του και κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους, μασημένη τροφή δεν βλάπτει ... ετοίμασέ του τα εσύ ... και κάνε αν μπορείς όλη τη διαδικασία εσύ ...  

Εγκ_1-04-01-1999.pdf

Εγκ_9-01-04-1999.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ωραία.

Αυτά που μου υπογράμμισες αφορούν εν εξελίξει έργα ενώ αυτό για το οποίο μιλώ είναι περαιωμένο.

Εν πάσει περιπτώση θα τους υποβάλλω αίτημα την ερχόμενη εβδομάδα.

Κάτι τελευταίο. Εκείνοι το αποστέλλουν απευθείας στο ΥΠΟΜΕΔΙ και απλά κοινοποιούν σε εμένα ένα αντίγραφο ή το στέλνουν σε εμένα και το στέλνω στο ΥΠΟΜΕΔΙ εγώ?

Link to comment
Share on other sites

Το οτι ειναι περαιωμενο το καθιστα πιο ευκολο για αυτούς. Δωστους το, αν δεν ειναι τοσο τυπολατρες, ετοιμο μαζι με την αιτηση να το ελέγξουν για να γινει πιο γρηγορα η δουλεια σου.

Οσο για το τελευταιο ερωτημα σου ισχυει το πρωτο σκελος του. Πιθανόν να μπορεις να αποφυγεις την κοινοποιηση σε εσενα και να το παρεις χερι-χερι υπογραφοντας καπου οτι το παρελαβες.

 

Sent via tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

εκτελω εργο με ημερομηνια ληξης προθεσμιας την 09/02/2018

εαν ζητησω τωρα εμπειρια, στο πεδιο "Ειδος Πιστοποιητικου" θα συμπληρωσω "Οριστικό" ή "Προσωρινο" ?

αλλαζει κάτι εαν το Πιστοποιητικο θεωρειται "Προσωρινο" ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.