Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικονομική ετήσια συνδρομή για χρήση ΜΕΕΠ;


cv_zouwoman

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 185
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 7 του α.ν. 2326/1940 (ΦΕΚ 145 Α΄) (περί ταμείου συντάξεων μηχανικών και εργοληπτών δημοσίων έργων) που ανέγραφαν ότι "...ουδείς εργολήπτης γίνεται δεκτός εις δημοπρασίαν οιουδήποτε τεχνικού έργου, εάν δεν συνυποβάλη εις την επί της δημοπρασίας Επιτροπήν απόδειξιν πληρωμής πασών των … καθοριζομένων [δια του νόμου] εισφορών του" α ν τ ι κ α τ α σ τ ά θ η κ ε με το άρθρο 27 παρ 5 του Ν.3518/2006 που αναφέρει ότι "εργολήπτης δεν γίνεται δεκτός σε δημοπρασία οποιουδήποτε Τεχνικού Έργου, εάν δεν συνυποβάλει στις επιτροπές δημοπρασίας βεβαίωση του Ταμείου περί καταβολής ή διακανονισμού ασφαλιστικών εισφορών… " και φυσικά ξεκάθαρα αναφέρεται στα υπόλοιπα άρθρα του νόμου ότι Ταμείο είναι το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Σχετική αναφορά γίνεται και στην άποψη νομικού γραφείου που ανέθεσε έρευνα ο πρόεδρος του ΤΕΕ

http://www.spedeth.g...20parallili.pdf

 

Υγ φυσικά κάποιος που θα μείνει πολλά χρόνια ασφαλισμένος στο ΤΠΕΔΕ θα βγεί και κερδισμένος δίότι το ποσοστό από τα δημόσια έργα που πηγαίνει στο ΤΠΕΔΕ είναι μεγάλο ποσό. Ενδεικτικά κάποιος που πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια εισφορές με σημερινά δεδομένα της τάξης των 200 ευρώ παίρνει τώρα εφάπαξ 30.000€

Edited by thessalon-77
Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα εσυ πας σε διαγωνισμο με τον 3669 ο οποιος μιλαει για ολα τα ταμεια..άπαντα στα οποια εισαι ασφαλισμενος..κ ο εργοληπτης ειναι υποχρεωμενος να ειναι στο τπεδε..

Link to comment
Share on other sites

εγω θα στο αντιστρεψω λοιπον..σε ποιο αρθρο ποιου νομου λεει οτι δεν εισαι υποχρεωμενος?καλοπροαιρετα σου λεω..πως επειδη καποιος δικηγορος εκφραζει την αποψη του..δεν σημαινει πως αποτελει θεσφατο..και να ξερεις πως η διακηρυξη υπερισχυει του νομου..συμμετεχοντας την αποδεχεσαι..απο εκει και περα μακαρι να φυγει και ο βραχνας του τπεδε απο πανω μας

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά κι εγώ καλοπροαίρετα το λέω κι εδώ απλά ανταλλάσουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας και οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψη του καθενός. Απλά εγώ ανέφερα παραπάνω σε ποιούς νόμους υπάρχει αναφορά και στηρίζομαι ενώ ότι ο εργολήπτης είναι υποχρεωμένος να είναι στο ΤΠΕΔΕ όπως είδες δεν υπάρχει καν αναφορά.

Επίσης οτι η διακύρυξη υπερισχύει του νόμου δεν το θεωρώ σωστό;

"Η διακήρυξη της δημοπρασίας αποτελεί κανονιστική

διάταξη που διέπει τη δημοπρασία και δεσμεύει τόσο τη δημόσια αρχή, όσο και τους

διαγωνιζόμενους, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι όροι της δεν είναι αντίθετοι με την

ισχύουσα νομοθεσία (Σ.τ.Ε. 2670/67, Α.Π. 274/71, Μ. Πρ. Αθ. 6716/03 ) και τούτο διότι

η αναφορά της διακήρυξης σε διατάξεις και νομοθετήματα, καθιστά αυτές μέρος του

κανονιστικού πλέγματος, που διέπει το διαγωνισμό (Σ.τ.Ε. 1633/02). Σε περίπτωση

αντίθετων ρυθμίσεων του νόμου με βάση τον οποίο έγινε η δημοπρασία και της

διακήρυξης υπερισχύει ο νόμος."

Ελπίζω και κάποιος άλλος συνάδελφος να καταθέσει την άποψή του.

Link to comment
Share on other sites

συμμετεχοντας σε διαγωνισμο χωρις να την εχεις προσβαλλει προηγουμενως σημαινει πως αποδεχεσαι ολους τους ορους της..

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά όμως και υπερισχύει ο νόμος όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Για αυτό υπάρχουν και ενστάσεις. Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος μπορεί να έχει και ΤΠΕΔΕ τότε θα του είναι χρήσιμο στο εφάπαξ που θα πάρει (Αααααν πάρει και δεν του έχουν κάνει τα χρήματα κομματικά φέιγ βολάν και δομημένα ομόλογα και παροχές προς τις διοικήσεις των οργανισμών κτλ κτλ κτλ)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λόγω ότι υπήρξε η πρώτη κρούση αποκλεισμού από διαγωνισμό λόγω ΤΠΕΔΕ, απευθύνθηκα και εγώ και η δημοπρατούσα αρχή στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (τηλ.210-6449135, email:[email protected]) η οποία απάντησε ότι ΔΕΝ είναι ποινή αποκλεισμού η μη ύπαρξη ΤΠΕΔΕ σε μια δημοπρασία και υπάρχει σχετική απόφαση που έχει δοθεί στις υπηρεσίες που είχαν ζητήσει διευκρίνηση. Αναμένουμε και μια ποιό "χειροπιαστή" απάντηση με κάποιο έγγραφο κτλ. Καλό θα ήταν να αποστείλλουμε όλοι κάποιο email ή τηλέφωνο ώστε να εκδοθεί οριστική απόφαση και πρός τους εργολήπτες ώστε να λυθεί το θέμα.

Edited by thessalon-77
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.