Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικονομική ετήσια συνδρομή για χρήση ΜΕΕΠ;


cv_zouwoman

Recommended Posts

δηλαδη αν καποιος εργοληπτης καταθεσει την προσφορα του και αναμεσα στα δικαιολογητικα εχει το μεεπ του κ ενημεροτητα τεβε θα του κανεις ενσταση?κ με ποια αιτιολογια?

το αντιθετο ειναι πως ζωη να χω..εχω ακυρωσει μπολικους..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 185
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι τι εγραψα εγω... ΔΕΝ ειπα οτι ΔΕΝ γράφονται τειτζήδες στο ΤΣΜΕΔΕ. Είπα πως ΔΕΝ ειναι υποχρεωμένοι σαν ΕΔΕ να γραφτούν. Αντίθετα με ότι ντελαλεί το ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Και δεν τα βγάζουμε απο το μυαλό μας. Επίσημη απάντηση απ'το τσμεδε πήρα γι'αυτό, στέλνοντας τους μειλ και μιλώντας στο τηλεφωνο μισή ώρα.

 

Και εξακολουθείς να μην πιστεύεις τον συνάδελφο, που στη προηγούμενη σελίδα ΕΠΙΤΗΔΕΣ πήγε με απλήρωτο ΤΠΕΔΕ, τον ακύρωσαν, κάλεσε η υπηρεσία την ΓΓΔΕ και το πρόβλημα λύθηκε.

 

Απλώς, συνηθίσαμε τόσα χρόνια (αντε εγώ ειμαι νεος) να πληρώνουμε ένα σωρό νταβατζηλίκια, θεωρώντας τα δεδομένα. Οπως πχ τα 80ε του πανελλήνιου συνδέσμου ΕΔΕ, που εγώ δεν τα πληρώνω και δεν ακυρώθηκα ποτέ. Διότι δεν προβλέπεται. (παράδειγμα). (κάπου έχω και "γνωμάτευση" τεχνικής υπηρεσίες σε ένσταση συναδέλφου, αν ενδιαφέρει κάποιον το συγκεκριμμένο).

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

@chrmats

 

Εδώ μπορεί να δει κάποιος την πρότυπη διακήρυξη τύπου Β με την οποία δημοπρατούνται υποχρεωτικά τα δημόσια έργα που δεν εμπίπτουν στην κοινοτική οδηγία.

 

1. Άρθρο 22. Επαγγελματικά προσόντα. παρ.3 σελ 17 του pdf

 

Να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά την καταβολή των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία...

 

Η ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία όπως παρέθεσα σε προηγουμενα μου πόστ λέει ότι οι εργολήπες πρεπει να ασφαλίζονται υποχρεωτικώς σε ΤΣΜΕΔΕ και ΤΠΕΔΕ.

Αλλά πες δεν το λέει σαφώς εδω.

 

Πάμε παρακάτω...

 

Άρθρο 23..2.1 Δικαιολογητικά επαγγελματικής και τεχνικής ικανότητας, σελ 18-19 του pdf

 

Αν η εργ. επιχείρηση έχει ενημερότητα πτυχίου.....

 

Εφόσον στην Ενημερότητα Πτυχίου δεν αναγράφεται ρητά ότι τα στελέχη του Πτυχίου του διαγωνιζομένου είναι ασφαλιστικά ενήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ, ο διαγωνιζόμενος προσκομίζει επιπλέον της Ε.Π. ασφαλιστική ενημρότητα εν ισχυεί για τα στελέχη αυτά (προφανώς από το ΤΣΜΕΔΕ προσθέτω εγώ)

 

Αν η εργ. επιχείρηση δεν έχει ενημερότητα πτυχίου....

 

άρθρο 23.2.2.β, σελ 19 στο pdf

 

Ζητείται Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρονται....ii) τα πρόσωπα (ονομαστικά) που στελεχώνουν το πτυχίο της επιχείρησης και έχουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ

 

και σελ 20 πανω πάνω

....ενώ ειδικότερα προσκομίζεται και ασφαλιστική ενημερότητα των ως άνω στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ

 

 

Συμπέρασμα..αν κάποιος εργολήπτης καταθέσει την προσφορά του και αναμεσα στα δικαιολογητικα εχει το μεεπ του κ ενημεροτητα τεβε για τα στελέχη ΜΕΚ και όχι ΤΣΜΕΔΕ, θα ακυρωθεί πιστεύω για πλάκα.

 

 

@ Kane

 

Τα στελέχη ΜΕΚ υποχρεωτικά γράφονται στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΠΕΔΕ. Τώρα αν βρεις κάτι χειροπιαστό που το αναιρεί αυτό τότε και μόνο τότε επιχείρησε να πας σε διαγωνισμό χωρίς κάποιο χαρτί, και όταν φθάσει η σειρά σου και δει η επιτροπή ότι σου λειπει το ΤΠΕΔΕ πχ τους το βγάζεις το σχετικό έγγραφο τους το δειχνεις και το παίζεις και μούρη.

 

Το να το κάνεις και να περιμένεις η επιτροπή να ψαχτεί και ρωτήσει στη ΓΓΔΕ ή οπουδήποτε αλλού το θεωρώ ακροβασία και στο βαθμό που δεν έχεις προσβάσεις αναποτελεσματικό.

 

Για τους συλλόγους που λες έγραψα και σε προηγούμενο, αν θες δε γράφεσαι και σε κανέναν και προσκομίζεις υπέυθυνη δηλωση σελ 20 του pdf παραγραφος ε

Link to comment
Share on other sites

Πάμε πάλι...

 

Τα στελέχη ΜΕΚ απο ΤΕΙ δεν υποχρεούνται να εγγραφούν στο ΤΣΜΕΔΕ,μπορούν να μείνουν στο ΤΕΒΕ. Μπορείς να καλέσεις στο 210 3740132 και να σου στείλουν την εγκύκλιο/απόφαση,ότι διάολο είναι. Το τηλ. είναι απο το ΤΣΜΕΔΕ Αθηνών, οι οποίο με κάλεσαν και μου ανέφεραν αυτό που λέω.

Ασχέτως πως σαν ΕΔΕ με βολεύει να είμαι στο ΤΣΜΕΔΕ ελέω εγγυητικών, κάνουμε κουβέντα για τι ειναι ορθόν.

Οσο για το ΤΠΕΔΕ, εφόσον ο συνάδελφος το έκανε πράξη, υπάρχει "βήμα". Μένει να το δούμε στη πράξη.

 

Οσο για τους συνδέσμους, ισχύει αυτο που αναφέρεις. Η διακήρυξη το αναφέρει ρητά. Εγώ απλώς ανέφερα πως δε το γνωριζα τότε και κακώς γράφτηκα. Βέβαια δε γράφτηκα σε πανελλήνιο.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ kane αφού σου κατέβασα και τις διακηρύξεις που σου ζητάτει ΤΣΜΕΔΕ για τα στελέχη του πτυχίου. ΤΙ συζητάμε?

 

Στην τελική αυτή την εγκύκλιο πάρτην, σκάναρέ την και ανέβασέ την εδώ να τη δούμε.

Link to comment
Share on other sites

εγω παλι θα απαντησω για το τσμεδε και μονο..χωρις διαθεση αντιπαραθεσης, τσακωμων κλπ..

"1. Άρθρο 22. Επαγγελματικά προσόντα. παρ.3 σελ 17 του pdf

 

Να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά την καταβολή των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία..."

έχεις λάθος..διάβασε και άλλο ποστ με μηχανικους αει που δεν μπορουν να διαγραφουν απο το τεβε και θα καταλαβεις..εισφορες κοινωνικης ασφαλισης ειναι και ο οαεε και για εργολαβους ας μην επαναλαμβανομαστε..

"Ζητείται Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρονται....ii) τα πρόσωπα (ονομαστικά) που στελεχώνουν το πτυχίο της επιχείρησης και έχουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ

 

και σελ 20 πανω πάνω

....ενώ ειδικότερα προσκομίζεται και ασφαλιστική ενημερότητα των ως άνω στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ"

εδώ αυτοαναιρείσαι..σύμφωνα με τη δική σου λογική δε θα πρεπε να το ζητάει αφού κατ εσέ όλοι έχουν υποχρέωση ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ..

Και ξανατονιζω..σαν εταιρεια εχουμε μεεπ μηχανολογου με τεβε..οποιος θελει ας ερθει να με ακυρωσει ή να μου κάνει ένσταση..

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά ούτε εγώ έχω οποιαδήποτε διάθεση αντιπαράθεσης.

 

Έτσι και αλλιώς η αξία ενός φόρουμ δεν είναι για αυτό, αλλά για να βοηθηθεί κάποιος συνάδεφλος που έχει απόρίες, ερωτήσεις κτλ.

 

Εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας και ας διαφωνίσαμε.

 

Ο αναγνώστης του μέλλοντος διαλέγει και παίρνει!

 

Αλλά γιατί λες οτι αυτοαναιρούμαι? Κατ αρχήν όχι εγώ αλλά η διακήρυξη. Σου ζητάει η διακήρυξη υπέυθυνη δήλωσει με τη λίστα των στελεχών ΜΕΚ και μετά ενημερότητα των ως άνω στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ. Που είναι η αυτοαναίρεση?

 

ΥΓ. Δεν πιστεύω ο μηχανολόγος σου που έχει ΜΕΕΠ και ΤΕΒΕ, να στελεχώνεται το ΜΕΕΠ του με άλλα στελέχη ΜΕΚ πλην αυτού? Γιατί τότε δικαίως έχει ΤΕΒΕ και έχουν υποχρεώση ΤΣΜΕΔΕ τα στελέχη ΜΕΚ του πτυχίου του.

Edited by kpapaxr
Link to comment
Share on other sites

οχι οχι καμμια σχεση εχει ατομικη επιχειρηση στελεχωμενη μονο απο τον ιδιο!και οπως προειπα δεν ειναι ο μονος που ξερω..αν και τελικα μικρη σημασια εχει..χανουμε το νοημα νομιζω..οπως και με το τπεδε..σκοπος δεν ειναι να κοντραριζομαστε μεταξυ μας στοους διαγωνισμους αλλα να σταματησουμε να πληρωνουμε κερατιατικα..γιατι αν υπαρχει ενας που να πιστευει πως θα παρει εφαπαξ απο το τπεδε μετα 20 χρονια..πλαναται για τα καλα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ρϊχτε μια ματιά στην αλληλογραφία ΠΕΣΕΔΕ - ΤΠΕΔΕ

 

Το ΤΠΕΔΕ λέει ότι για να σου δώσει εφ' άπαξ (καλά εδώ γελάμε για το αν θα το πάρουμε) θέλει βεβαίωση από το σύλλογο σου για τα χρόνια που ήσουν εργολήπτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.