Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποζημίωση ανάρρωσης ελευθ. επαγγελματιών;


Stergios

Recommended Posts

Μεγάλες δεν είναι οι εισφορές μας στο ΤΣΜΕΔΕ. Ας μην υπερβάλλουμε. Ο αδερφός μου πληρώνει πλέον 900 ευρώ το 2μηνο στο ΤΕΒΕ... Παίζει το ΤΣΜΕΔΕ να είναι το φθηνότερο ταμείο μετά τον ΟΓΑ. Το εξωφρενικό είναι ότι αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και όταν δεν εργαζόμαστε προσωρινά ή δεν σκοπεύουμε να εργαστούμε ποτέ μόνο και μόνο αν κάναμε το λάθος να γραφτούμε στο ΤΕΕ!

Ειλικρινά αρχίζω να σκέφτομαι μήπως με συμφέρει να διαγραφώ από το ΤΕΕ για να γλυτώσω από το βραχνά του ΤΣΜΕΔΕ και να πάω να γραφτώ στην ΕΕΤΕΜ και στο ΤΕΒΕ! Έτσι κι αλλιώς αν εξαιρέσεις τις μελέτες δημοσίου (που όσο οδεύουμε στη χρεωκοπία τελείωσαν και αυτές), πρακτικά δεν μας χωρίζει σε επαγγελματικά δικαιώματα πιά τίποτα από τους Τ.Ε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σχετική με τη μείωση των εισφορών στις γυναίκες μηχανικούς που γέννησαν, είναι η παράγραφος 2 του άρθρου 141 του Ν. 3655/2008 όπου γράφει :

"Οι εισφορές του κλάδου κύριας σύνταξης με τις οποίες βαρύνονται οι γυναίκες ασφαλισμένες Φορέων Κύριας Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μειώνονται κατά 50%, κατά το δωδεκάμηνο απασχόλης που ακολουθεί το μήνα του τοκετού."

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας!

Με λύπη μου διαπιστώνω πως τα προβλήματα με το ταμείο μας είναι πάρα πολλά και δυσεπίλυτα.

Ομολογώ πως μέχρι χθες κοιμόμουν τον "ύπνο του δικαίου". Είχα την εντύπωση πως εμείς οι μηχανικοί είχαμε ένα από τα καλύτερα ταμεία της πιάτσας. Με τεράστια ακίνητη περιουσία, με τράπεζα στην οποία έχει πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτησίας (αττικής), ένα ταμείο που διαχειρίζεται σωστά την περιουσία του ώστε τα έσοδά του από τις "λοιπές δραστηριότητες" να υπερβαίνουν εκείνα των ασφαλιστικών εισφορών κτλ κτλ.

 

Οποτεδήποτε αποφασιστεί να γίνει νομική κίνηση εναντίον του ταμείου για οποινδήποτε από τους λόγους που έχουν προαναφερθεί στο παρόν θέμα, υπολογίζετε κι εμένα μέσα!

Δυστυχώς, έπρεπε να "πάθω" πρώτα για να "μάθω".

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Υπάρχει καποια εξέλιξη σε αυτο το θέμα? 

Εχω κανει επεμβαση και δεν θα μπορώ να εργαστω για κάποιο διάστημα. Ο ιατρος με ρωτησε εαν θελω να μου γράψει αναρρωτικη αδεια. Μπορω να την χρησιμοποιήσω ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες απαγορεύεται να ασθενησουν? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.